PENGERUSI SAMM SARAWAK SELALU SANGAT BOHONG DAN PENIPU


Apakah rakyat Sarawak percaya bahawa jalan ke kediaman Ketua Menteri Sarawak daripada pagar sepanjang 100 km?

Jika diteliti itu bukan sahaja menipu dan pembohong bahkan boleh dikatakan memfitnah orang yang tidak berdosa dengan kenyataan yang salah dan tidak benar.

Dalam laman facebook milik Penyelaras SAMM Sarawak, Ahzan Akma secara terang telah memberitahu pembacanya bahawa jarak ke kediaman Ketua Menteri Sarawak sepanjang 100 km.

Dengan memuat naik beberapa gambar di hadapan rumah Ketua Menteri Sarawak; dalam komennya terhadap gambar-gambar tersebut, Ahzan Akma menyatakan bahawa jarak rumah KM Sarawak dari pagar rumahnya ialah 100 km. Jarak ini umpama dari Kuching hingga ke Gedong, Serian.

Kenyataan ini agak melampau dan boleh dianggap bertujuan memperbodohkan pembaca khususnya yang tinggal di Semenanjung.

Jika bertujuan untuk menipu pembaca khususnya yang berada di Semenanjung pasti boleh dan berjaya, tetapi tidak kepada penduduk Sarawak.


Apa pun tahniah kepada Ahzan Akma kerana berjaya menipu followernya yang sealiran dan kebanyakannya dari Semenanjung Malaysia.
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

January 4, 2014 at 3:36 PM

Ahzan Akma mungkin belum pernah masuk ke kawasan kediaman Ketua Menteri Sarawak (Pehin Seri Taib Mahmud) yg terletak bersebelahan masjid kampung di jalan Demak.Maka tak hairanlah beliau tak tau keadaan sebenar.

Adalah mustahil kawasan kediaman KM begitu luas sehingga jarak dari pintupagar ke rumah mencecah 100 kilometer! Bukan saja kita akan meyeberangi Sg Sarawak bahkan meredah sejauh Gedong/Serian? agaknya. Gila punya penipuan.Pembohongan yg amat kurang bijak.

Sebenarnya jarak kediaman KM dari pintupagar utama hanya sepelaung saja,iaitu pak guard hanya perlu "melaung" atau berteriak suara dah kedengaran di kediaman KM.Dekat saja.

Tak baik menipu.

January 9, 2014 at 10:09 AM

siann..sarcasm pun sikpaham. patut la sik pandai campur dengan orang

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger