MENIPU DAN JADI PEMBOHONG SUDAH JADI ASAM GARAM SAMM SARAWAK
Penahanan YB Sutan Sinaro atau lebih dikenali sebagai Yusuf Baharudin kini cuba dieksploitasi Penyelaras Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) Cawangan Sarawak, 'Ah Zan' Akma.

Dalam kenyataan Akma di dalam portal Keadilan Daily (dilampirkan) seolah-olah meminta simpati rakyat bahawa pihak polis telah membuat tangkapan tanpa prosedur yang sah.

Selain itu statusnya itu mempunyai niat untuk memberitahu orang ramai bahawa rakannya 'YB Sutan Sinaro' itu tiada melakukan kesalahan dan ingin menimbulkan isu bahawa pihak polis bias terhadap laporan polis yang dibuat oleh PBB di seluruh Sarawak.

Hakikatnya polis menangkap YB Sutan Sinaro atas kesalahan ugutan jenayah terhadap Ketua Menteri Sarawak seperti mana yang terkandung dalam laman facebooknya.

Polis juga dalam kenyataannya telah memaklumkan penangkapan itu dibuat atas laporan yang diterima daripada orang ramai berhubung ugutan jenayah ke atas Ketua Menteri Sarawak di dalam media sosial.

Perbuatan memecah kepala 90% akan mendatangkan kematian. Adakah ia bukan kategori kecederaan yang serius? Pihak Polis bertindak mengikut prosedur dan undang-undang.


Berasaskan kepada laporan itu, pihak polis telah melakukan siasatan dan menangkap yang dituduh untuk mendapatkan keterangan. Jelas bahawa Akma masih belum mahir dengan prosedur polis.
Share this article :
 

+ comments + 5 comments

Anonymous
January 3, 2014 at 1:34 PM

Bagusss! Kasi ajar cukup2 puak2 pemasturbasi minda Pakatan Racun.Syabas Polis! Aku sokong polis!

Anonymous
January 3, 2014 at 3:18 PM

Kalau tangkap YB Sutan, lapurkanlah kepada Polis Dunia Amerika Syarikat sebab Penyamun yg bernama Taib Mahmud nie dah telan hampir satu Sarawak, besarnya kepala buaya ini, dan harta2 Melaun ini kebanyakannya diatas nama proksi di AS, jadi kenalah lapur kpd Polis Dunia, tak guna rayu kpd Anjing2 UMNO sebab sifat anjing2 biasa nya amat bermanja kepada tuannya.

Anonymous
January 3, 2014 at 4:28 PM

Pemasturbasi minda amat susah untuk berubah dan sentiasa berada dalam keadaan diperhambakan, sebab tu amat hina kedudukan mereka di muka bumi ini. Aku pun sokong polis! Terbaik.

Anonymous
January 4, 2014 at 12:23 AM

ialah anak anak muda zaman sekarang lphkan diri sbb hdp dlm kemewahan dan kesenangan lbh2 lg dlm keamanan serta kemakmuran negara dan negeri

Anonymous
January 5, 2014 at 7:55 PM

anon 3.18pm

celupar sangat tuduh org sbg "anjing2 UMNO".Yg sokong DAp pula boleh digelar "babi2 Dapi"?amacam..

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger