PAKATAN PEMBANGKANG GUNA TAKTIK SERANGAN PERIBADIBiarpun kempen PRU-13 belum lagi bermula dan hanya bahangnya yang mula terasa, Pakatan Pembangkang sudah mula melangkah kaki kanan dengan menyerang peribadi calon BN biarpun ianya belum lagi disahkan sebagai calon.

Dipercayai perbuatan Pakatan Pembangkang, banyak kertas-kertas bersaiz A4 yang dicetak dengan wajah Pengerusi Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP) Cawangan Piasau Datuk Sebastian Ting serta kata-kata yang bersifat mencaci sudah mula ditampal di sekitar bandar raya Miri.

Ini tidak lain melainkan perbuatan Pakatan Pembangkang yang berusaha untuk menawan Parlimen P.219 Miri dalam PRU-13. Pun begitu, kedua-dua parti Pakatan Pembangkang sama ada DAP dan PKR masing-masing belum mencapai keputusan dengan siapakah parti yang layak bertanding di Parlimen P.219 Miri.

Kertas bercetak tersebut didapati bukan hanya ditampal di sekitar pusat bandar raya malah di beberapa lokasi seperti Pujut 7, pusat Komersial Emart serta Morsjaya sejak minggu lalu.

Inikah dinamakan pilihan raya yang adil dengan belum lagi Parlimen dibubarkan Pakatan Pembangkang sudah mula menyerang calon BN.

Nampak gaya Pakatan Pembangkang sudah terdesak dan mula menyerang peribadi calon BN yag disifatkan sebagai amalan parti Pakatan Pembangkang. Berbeza dengan calon BN yang banyak berbicara tentang kebajikan dan bantuan yang diberikan kepada rakyat dalam memastikan rakyat mendapat balasan yang setimpal.
 

TIDAK PERCAYA KESELAMATAN SISTEM PILIHAN RAYA PAS MAHU PASANG CCTVSeolah-olah takut kepada bayang-bayang kekalahan PAS dan Pakatan Pembangkang dalam PRU-13, PAS mencadangkan kepada SPR supaya memasang Kamera Litar Tertutup (CCTV) dipasang di segenap pintu masuk pusat pengundian pada PRU-13.

Tujuan CCTV dipasang adalah untuk merakam wajah pengundi yang meragukan, atau pengundi hantu pada hari pembuangan kertas undi kelak.

Sekiranya terdapat sebarang keraguan mengenai status pengundi, maka mereka boleh dihalang dari memasuki pusat mengundi.

“Menerusi rakaman CCTV, semua perbuatan yang mencurigakan boleh dirakam sebagai bukti bahkan wajah mereka yang masuk ke pusat mengundi boleh diperiksa sebagai rujukan

Sekali lagi PAS berasakan sistem pilihan raya di Malaysia berat sebelah kerana tidak memihak kepada mereka.

Adalah menjadi harapan PAS agar SPR mempertimbangkan cadangan terbabit agar proses pengundian di negara ini lebih teratur dan dikawal dengan ketat untuk mengelak sebarang penipuan.
 

PEMIMPIN PAKATAN PEMBANGKANG ‘KECEWA’ KEPADA NABIL DAN SALLEH YAAKOB PASAL VIDEO INI

 


Semenjak video Bangkang Dari Longkang Siri 2 bertajuk ‘Buku Jingga’ disiarkan di Youtube, ramai di kalangan ahli, penyokong dan pemimpin Pakatan Pembangkang ‘marah’ kepada dua orang artis ini kerana bersekongkol dengan BN dalam menghasilkan video ini.

Ini dapat dilihat menerusi komen-komen negatif Pakatan Pembangkang dalam media sosial seperti facebook dan twitter.

Sebaliknya mereka mahu artis-artis seperti mereka itu menyertai Pakatan Pembangkang sebagai mana yang ditunjukkan Abby Abadi, Aisyah, Bob Lokman dan ramai lagi.

Apa pun mari kita saksikan video ini.
 

‘TUKAR’ KERUSI PARLIMEN TANDA PEMIMPIN PKR GAGALPRU-13 kali ini akan menyaksikan ramai pemimpin PKR yang ‘ternama’ bertukar kerusi ekoran kegagalan mereka menjalankan tanggungjawab sebagai wakil rakyat di kawasan yang disandang. Ini bagi mengelak kekalahan teruk dalam PRU-13 dengan Pakatan Pembangkang mensasarkan kemenangan mutlak menuju Putrajaya.

Terbaru, Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail sah akan bertanding di kerusi Parlimen Kulim-Bandar Baharu. Sebelum ini beliau merupakan Ahli Parlimen Machang.

Ini dinyatakan Ketua Umum PKR, Anwar Ibrahim ketika mengadakan ceramah di Padang Majlis Daerah Machang.

Dalam Pilihan Raya Umum ke-12, kerusi Bandar-Kulim Baharu dimenangi calon PKR, Zulkifli Noordin dengan majoriti 5,583 undi.

Zulkifli bagaimanapun meninggalkan PKR tiga tahun lalu dan menjadi wakil rakyat Bebas.

Begitupun, pertukaran Saifuddin itu bukanlah yang pertama bahkan desas-desus Anwar Ibrahim sebagai penyandang kerusi Parlimen Permatang Pauh juga dikatakan akan bertukar tangan.

Anwar Ibrahim dikhabarkan tidak akan mempertahankan kerusi Permatang Pauh setelah kawasan itu digempur habis-habisan BN dan kegagalan Anwar Ibrahim membangunkan serta menjalankan kewajipannya terhadap rakyat di kawasan itu. Anwar Ibrahim dijangka akan bertanding di salah satu kerusi di Selangor dalam usaha mempertahankan Selangor daripada jatuh ke tangan BN.
 

ANWAR IBRAHIM REDHA JIKA TIDAK DIPILIH SEBAGAI PERDANA MENTERIJika BN telah dan bersetuju bahawa jika rakyat memberikan mandat sekali lagi kepada BN untuk memerintah Malaysia bagi tempoh 5 tahun akan datang maka Datuk Seri Najib Tun Razak akan dipilih sebagai Perdana Menteri tanpa rasa prejudis walaupun sebelum ini cuba diputarbelitkan kepimpinan Pakatan Pembangkang.

Bagaimanapun, kepimpinan Pakatan Pembangkang sama ada DAP, PKR mahupun PAS masih belum memutuskan siapa yang layak menjadi Perdana Menteri dan tida bersedia mengumumkannya dalam masa terdekat. Ini secara jelas bahawa kepimpinan Pakatan Pembangkang masih belum bersedia menghadapi PRU-13.

Bagi empunya badan dan selaku Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim menjelaskan bahawa isu siapa menjadi Perdana Menteri tidak menjadi masalah besar kerana kini sudah dirahsiakan. Namun, apakah ini benar dan hanya semata-mata jawapan jalan selamat daripada kepimpinan Pakatan Pembangkang kepada rakyat?

Isu siapa calon perdana menteri tidak menjadi masalah besar kepada Pakatan Rakyat (PR), kata Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim.

Begitupun, bagi pemimpin DAP mereka ini tidak berselindung dalam memilih calon dan mencalonkan Anwar Ibrahim sebagai calon Perdana Menteri.

Semasa pembentangan manifesto Pakatan Pembangkang di Pusat Konvensyen Shah Alam, Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng berkata, Anwar Ibrahim adalah calon yang layak untuk menjadi Perdana Menteri sekiranya Pakatan Pembangkang menang PRU13.

Seolah-olah takut berhadapan dengan kenyataan bahawa dirinya bukan calon utama untuk menjadi Perdana Menteri di kalangan pemimpin dan ahli PAS, Anwar Ibrahim mengambil kesempatan untuk mendiamkan diri biarpun jawatan itu sangat digemari dan dicita-citakannya sejak memangku jawatan itu pada tahun 1997 semasa berada dalam BN.
 

HANYA 300 ORANG BUKAN 3,000 HADIRI KONVENSYEN PAKATAN PEMBANGKANG
Akhbar milik DAP, The Rocket menyatakan kira-kira 3,000 orang tetapi bagi blogger yang hadir dan dibuktikan dengan gambar, ianya hanya dianggarkan 300 orang sahaja. Ini satu lagi pembohongan DAP yang sememangnya kaki kelntong dan penipu.


Lebih melucukan, dewan berkenaan hanya boleh memuatkan kira-kira 800 orang dalam satu-satu masa dan bagaimana mereka (Pakatan Pembangkang) boleh katakan yang hadir sehingga 3,000 orang?

Ini semua Poyoooo!!! Penipu dan kaki pembelit..

Tidak layak perintah negara
 

SALAHKAN SPR JIKA PAKATAN PEMBANGKANG KALAH PRU-13Di manakah demokrasi jika Pakatan Pembangkang kalah dalam PRU-13? Maka, Pakatan Pembangkang akan turun berdemontrasi di jalanan tanda bantahan dan menunjuk SPR sebagai punca kekalahan mereka.

Pada ketika ini Pakatan Pembangkang begitu yakin bahawa mereka akan berjaya menuju ke Putra Jaya biarpun menyedari peluang mereka sangat tipis. Untuk menyenangkan hati ahli-ahlinya, Pakatan Pembangkang akan menggunakan isu SPR sebagai punca kekalahan mereka jika ini benar-benar berlaku.

Ini diakui sendiri oleh Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim semasa pembentangan manifesto Pakatan Pembangkang pada Isnin lepas.

"Kita tidak terlebih yakin. Kita mesti juga ada perikemanuasiaan untuk terima, kita berhadapan dengan Suruhanjaya Pilihan Raya yang belum bebas dan bersih.

Dengan menganggap BN sebagai tamak haloba kerana mahukan kerusi 2/3 majoriti, Pakatan Pembangkang pun lebih tamak haloba kerana tidak berpijak di bumi nyata. Dengan keyakinan mereka akan berjaya menawan Putra Jaya, kekalahan di PRU-13 tidak akan dapat diterima dan SPR akan menjadi sasarannya.

Inilah perangai sebenar Pakatan Pembangkang yang tidak akan dapat menerima realiti bahawa kekalahan adalah disebabkan sikap mereka sendiri. Lihat saja beberapa kes di mahkamah yang menyebabkan mereka kalah, hakim dan pendakwaraya menjadi mangsa dengan merujuk kepada perlembagaan. Jika mereka menang, mereka akan bersikap sebaliknya seperti mana yang ditunjukkan mereka dalam perbicaraan liwat Anwar Ibrahim dan Saiful Bukhari biarpun dalam kenyataan mahkamah berlaku perlakuan liwat.
 

LIM GUAN ENG TIPU MELAYU KATA DAP PEJUANG ISLAM?
Bagi menarik sokongan dan mendapatkan undi Melayu yang terbiasa kerana janji palsu, Setiausaha DAP, Lim Guan Eng mendakwa parti rasis itu memperjuangkan Islam. Kenyataan Lim Guan Eng itu sangat melucukan yang seolah-olah mahu menipu Melayu.

Bagi bekas Naib Pengerusi DAP, Tunku Abdul Aziz Tunku Ibrahim berkata, beliau tidak faham kenapa Guan Eng sanggup membuat kenyataan itu sedangkan tindak-tanduk DAP sebelum ini jelas 'melukakan' perasaan umat Islam termasuk berhubung isu kalimah Allah.

"Mustahil DAP perjuangkan Islam. Semua itu pembohongan demi memancing undi orang Melayu. Saya juga tidak faham bagaimana pemimpin-pemimpin PAS boleh mendiamkan diri dan membiarkan Guan Eng bercakap sesuka hati tentang Islam.

“Saya rasa sungguh lucu dan marah dengan kenyataan 'bodoh' Lim Guan Eng, nampaknya sekarang orang bukan Islam pun boleh perjuangkan Islam di negara ini. Hebat sungguh," katanya secara sinis.

Taktik dan teknik Lim Guan Eng ini hanyalah untuk undi dan tidak lebih daripada itu. Orang Melayu tidak harus mempercayai bapa rasis ini yang sanggup mempergunakan Islam untuk mencacapi agenda politiknya biarpun sebelum ini secara terang memperlekehkan Islam.
 

TAK KISAH POPULARITI NAJIB RAZAK TURUN ASALKAN MAJORITI RAKYAT UNDI BNMenjelang PRU-13 pelbagai badan mahupun agensi persendirian cuba menonjolkan diri bagi mengatakan maklumat dan intipati mereka boleh ‘diterima’ dan mempengaruhi rakyat. Terbaru, Merdeka Center yang kerap menjalankan kajian ke atas populariti pemimpin BN mahupun Pakatan Pembangkang telah mengeluarkan kenyataan terbaru mengatakan populariti Najib Razak menurun.

Dikatakan, hasil kajian mendapati populariti Najib Razak menurun sebanyak 2 mata (peratus) berbanding 2 bulan lalu.

Pada bulan Oktober, dicatatkan 63 peratus pengundi berpuas hati dengan pencapaian Perdana Menteri berbanding bulan Disember 2012 yang mencatat sebanyak 61 peratus.

Bagaimanapun, kajian ini hanya menggunakan sampel seramai 1,021 pengundi yang terdiri daripada 59 peratus Melayu, Cina seramai 32 peratus dan India seramai 9 peratus. Hakikatnya jumlah rakyat Malaysia berjumlah 28 juta dan bilangan pengundi berdaftar di seluruh negara berjumlah 13.1 juta.

Oleh yang demikian hasil kajian dan responden Merdeka Center tidak mencerminkan hakikat sebenar sokongan rakyat ke atas populariti Najib Razak.


Dengan mengambil kira kejayaan BN Sarawak mengekalkan sokongan 2/3 rakyat dan beberapa siri kemenangan mutlak BN dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) serta sambutan hangat rakyat ke atas program anjuran BN yang dihadiri Najib Razak dan Muhyiddin Yassin di seluruh negara juga janji ditepati sokongan rakyat ke atas BN pada PRU-13 kali ini akan meningkat daripada PRU 2008.

Kontroversi yang melanda pemimpin Pakatan Pembangkang telah menyebabkan populariti mereka menurun malah semakin teruk. Berbanding, BN dengan kebanyakan Bajet 2012 telah dilaksanakan dan Bajet 2013 telah dan sedang dilaksanakan membuatkan sokongan rakyat terhadap kepimpinan Najib Razak meningkat.
 
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger