PKR BIDAS KENYATAAN JEFF OOI DAN DIANGGAP BIADAP


Bukan hanya penjawat awam di Pulau Pinang yang berasa kecil hati dan marah terhadap kenyataan Jeff Ooi, tetapi juga rakan mereka dalam Pakatan Pembangkang yang turut mengutuk keras.

Apakah Jeff Ooi lupa bahawa dalam PRU-13, Pakatan Pembangkang juga mendapat undi daripada penjawat awam khususnya undi awal dan undi pos?

Atas sebab itu, Timbalan Speaker DUN Selangor, Nik Nazmi Nik Ahmad turut membidas Jeff Ooi yang disifatkannya sebagai keterlaluan.

Sebelum ini, Jeff Ooi dalam kenyataannya terhadap penjawat awam sebagai 'kucing kurap'.

Nik Nazmi dalam mikro twitter miliknya berkata, "tak patut seorang ahli Parlimen seperti Jeff Ooi menggunakan istilah 'kucing kurap' terhadap pegawai kerajaan”.

Nik Nazmi turut menambah dalam 'tweet'nya itu "sakit kot", merujuk kepada perbuatan Ooi.

Dalam insiden berkenaan, ahli Parlimen Jelutong - DAP itu mengaku memberi label 'kucing kurap' kepada kepada beberapa pegawai Majlis Perbandaran Pulau Pinang (MPPP) kerana mereka tidak membawa perangkaan terkini mengenai kedudukan penjaja di kawasannya.

"You are insulting me by sending a lower officer itu 'kucing kurap' (anda menghina saya dengan menghantar pegawai pangkat rendah itu 'kucing kurap')... kita nak selesaikan masalah tetapi pegawai kanan itu serah kepada seorang yang lebih junior dan mereka tidak boleh buat keputusan," Ooi dipetik sebagai berkata.

Kelmarin, ketika lawatannya ke Pasar Jelutong dekat Georgetown, keadaan turut bertukar kecoh apabila seorang pekerja MPPP mendatangi Ooi dan menggesanya menggugurkan label 'kucing kurap' yang ditujukan kepada kakitangan bawahan MPPP.

Ooi bagaimanapun beredar daripada sidang media selepas diminta berbuat demikian dan menyerahkan majlis kepada Presiden Pertubuhan Kebajikan Insan Mulia, Aminah Abdullah.

Mohd Rofi Osman, 58, yang sudah berkhidmat lebih 30 tahun dengan MPPP berkata, beliau kesal dengan sikap Ooi yang seolah-olah tidak berasa bersalah dan memandang remeh permintaannya itu untuk menarik balik kenyataan itu.


Sementara itu, Pemuda PKR (AMK) Pulau Pinang hari ini turut tampil di Parlimen membidas kebiadapan Ooi terhadap penjawat awam berpangkat rendah dan MPPP.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
November 26, 2013 at 5:39 PM

alahai nik nazmi... ko ingat ko punya bidas tu kafir Dap akan pandang ke..??? ngko tu melayu...sama je mcm melayu2 lain dalam pakatan haram tu...hanya taraf anjing suruhan je bagi cina2 kafir Dap...

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger