KENAPA BEGITU MUDAH GOLONGAN ULAMA PAS MEMAAFKAN KARPAL SINGH?
Dewan Ulama PAS menyatakan akan "memaafkan" Pengerusi DAP, Karpal Singh berhubung isu gesaannya terhadap pendaftaran pertubuhan dan parti politik berasaskan agama dan kaum termasuk PAS.

Ketua Dewan Ulama, Harun Taib berkata, kemaafan itu diberikan ekoran menyifatkan Karpal sebagai seorang yang jahil dalam agama Islam.

Beliau juga berkata, tidak pernah dukacita terhadap kenyataan pemimpin nombor satu DAP itu.

"Saya sudah bercakap banyak kali, saya tak berdukacita dia bercakap demikian, sebab Karpal Singh tidak memahami Islam.

"Macam mana kita nak kutuk  dia (Karpal) tak faham lagi, kita bertahaaluf dengan DAP dan PKR ini kerana kita bertujuan untuk berdakwah mereka dan boleh faham Islam.

"Jadi Karpal Singh ini belum sempat lagi nak belajar Islam, jadi kita maaflah, kerana dalam Islam kata apabila orang jahil bercakap biar ke dia dulu, lawan orang jahil rosak kita.

Lihatlah sekarang golongan ulama pun sudah pandai memanipulasi fakta dengan reverse 360 darjah bagi menghalalkan apa yang dibuat musuh Islam DAP dan Karpal Singh itu.


Berdakwah kepada mereka yang bukan beragama Islam dianggap sebagai mulia dalam PAS, tetapi memfitnah sesama Islam dengan UMNO dianggap sebagai halal. Apakah PAS sudah termakan jarum cucuk DAP yang sememangnya sentiasa mengena seperti mana yang dilakukan mereka kepada Anwar Ibrahim dan PKR. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger