JANICE LEE YING HA TETAP BERTANDING DALAM PEMILIHAN DAP SELANGOR


Bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Teratai daripada DAP, Janice Lee Ying Ha hari ini mengumumkan untuk bertanding Jawatankuasa DAP Selangor pada 15 Disember depan.

Janice dalam sidang akhbar di pejabatnya di Taman Muda di sini berkata, walaupun telah dipecat daripada DAP, beliau masih lagi ahli parti itu kerana kes pemecatan beliau masih dalam peringkat rayuan.

"Saya sudah menghantar surat kepada pemimpin DAP Selangor agar hasrat saya untuk bertanding tidak dihalang kerana kita ahli DAP. Jika mereka larang kita akan membuat aduan kepada pihak berkenaan," kata Janice.

Tegas Janice, pemecatan keahlian beliau dan pembantunya, Dorothy Chong tidak sah kerana Pengerusi Jawatankuasa Disiplin DAP, Tan Kok Wai kerana mempunyai percanggahan kepentingan.

Dalam sidang akhbar itu Janice mendesak agar Kok Wai yang juga Naib Pengerusi DAP menerima surat saman dari peguamnya berkaitan dakwaan memfitnah sehingga menyebabkan peluang beliau untuk memenangi Pilihan Raya Umum Ke-13 (PRU-13) terjejas.

"Kalau Kok Wai tidak mahu menerima surat saman ini kita akan mengiklankannya dalam surat khabar dan kos berkenaan akan dimasukkan dalam kos peguam," kata Janice.

Dalam sidang akhbar itu Janice sekali lagi mendakwa terdapat amalan berbeza-beza terhadap tindakan disiplin dalam DAP

"Dalam laporan Suruhanjaya Diraja Untuk Menyiasat Kematian Teoh Beng Hock ada menyatakan bahawa ADUN (DAP) Seri Kembangan, Ean Yong Hian Wah telah meluluskan peruntukan kerajaan negeri kepada syarikat yang dikaitkan dengan pak cik ADUN (DAP) Kuala Kubu Bharu Lee Kee Hiong, Lee Wye Wing.


"Adakah amalan seperti ini dibenarkan dalam DAP? Kenapa dalam kes saya diambil tindakan tetapi dalam kes kedua-dua ADUN ini tiada tindakan disiplin diambil?" soal Janice. 

Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger