ZAHID HAMIDI BAGI AMARAN KERAS KEPADA WARTAWAN MALAYSIAKINI


Disebabkan gertakan Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi yang menunding jari kepada wartawan-wartawan Malaysiakini yang gemar persepsi sendiri dengan cara memutarbelitkan fakta sehingga menyebabkan rakyat yang membacanya terkeliru.

Ini bukan kali pertama bahkan sudah banyak kali kerana Malaysiakini terkenal dengan portal memutarbelitkan fakta yang menyokong penuh Pakatan Pembangkang selain bertujuan mengapi-apikan kemarahan ke atas kerajaan.

Dengan mengapi-apikan tingkah laku Zahid Hamidi sebagai ‘perilaku yang tidak wajar sebagai seorang menteri’ pengasas bersama Malaysiakini Premesh Chandran dan Steven Gan yang menerima pembiayaan daripada Yahudi terus menemplak Menteri Dalam Negeri itu.


Dengan nada sombong dan bongkak, pengasas Malaysiakini memberi ingatan sedemikian terhadap Zahid Hamidi bahawa adalah menjadi tugas wartawan untuk memastikan akauntabiliti mereka yang diplih untuk memegang kuasa.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

October 7, 2013 at 7:48 AM

ambil shj tindakan bawah akta hasutan, baru mereka tahu langit tinggi atau rendah, kerana portal ini memang portal suka spin berita kerajaan yg memerintah. kalau tiada sesuatu tindakan DILAKUKAN OLEH KERAJAAN YANG MEMERINTAH ia akan menyebabkan rakyat akan menyalahkan kerajaan juga sb mereka ada kuasa tetapi takut utk menghalang berita tak betul. nanti lama kelamaan berita2 fitnah atau tak betul akan menjadi budaya dlm masyarakat terutama parti pembangkang dan boleh menyebabkan negara tak setabil.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger