#PRKSgLimau PAS TERDESAK RAIH UNDI HANTAR CINA SEKSI


Biarpun DAP tidak menghantar pemimpin tertinggi mereka semasa penamaan calon PRK N.20 Sungai Limau namun telah menghantar penyokong mereka dalam membantu menyemarakkan lagi suasana penamaan calon dan meraih undi.

Selama sekurang-kurangnya 12 hari berkempen DAP akan menghantar penyokongnya untuk membantu calon PAS dalam mengekalkan kemenangan di DUN N.20 Sungai Limau.

Semangat DAP terhadap PAS kian membara apabila DAP menghantar para penyokongnya yang terdiri daripada Cina seksi sambil membawa bendera DAP semasa penamaan calon siang tadi.

Malah, kehadiran penyokong DAP itu telah mengundang pemandangan yang ‘percuma’ untuk penyokong lelaki PAS cuci mata.


Tidak cukup dengan itu seperti tiada kesedaran sivik apabila penyokong lelaki PAS telah menggunakan tandas wanita untuk membuang air besar da kecil. Akibatnya, wanita BN, muslimat PAS dan Cina seksi DAP pun susah hendak ke tandas hingga menyebabkan mereka terpaksa menahan atau pergi ke kawasan lain yang lebih jauh.

Di manakah sikap menghormati hak dan privasi wanita yang sepatutnya menjadi prinsip tertinggi dalam parti yang menggunakan nama Islam? Apakah Islam mengajar kita cara dan akhlak seperti ini? Siapa yang akan bertanggungjawab jika berlaku kejadian intai dan cabul ketika penyokong lelaki tersebut memenuhi tandas tersebut?
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger