#PRKSgLimau PAS MULA TERTEKAN BILA PENYOKONGNYA MULA BERALIH ARAH


Seorang penyokong setia PAS, Awang Cha,87, akan menyahut slogan 'Berani Berhijrah' yang dibawa BN apabila berjanji akan menyokong calon BN dalam PRK DUN Sungai Limau.

Mengimbas kembali saat beliau menjadi penyokong tegar PAS, Awang menceritakan dia adalah penyokong BN namun setelah belajar agama di sekolah pondok sekitar kawasan berkenaan, sokongan politiknya berubah kepada PAS.

"Saya sokong PAS kerana rasa hormat kepada guru-guru agama yang mengajar ketika itu dan sokongan kepada Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak pula kerana Allahyarham adalah orang tempatan dan kawan lama saya. Ketika beliau menjadi wakil rakyat, kadang-kala saya bertemunya.

Menurut Awang lagi keadaan kini sudah berubah selepas ketiadaan Azizan yang merupakan tokoh dikaguminya apatah lagi selepas terdengar beberapa masalah yang melanda PAS kebelakangan ini.

"Awal tahun lepas, ada terdengar masalah yang melanda parti seperti dakwaan wujudnya krisis dalaman tetapi apabila bertemu Azizan, beliau tidak bercerita lanjut.

"Kali ini pula, ramai orang BN datang bertemu saya dan meminta supaya memberi sokongan kepada calon BN, Dr. Ahmad Sohaimi Lazim. Rasanya sudah sampai masa untuk kembali kepada BN apatah lagi Azizan tiada lagi.


Dalam pada itu Awang menjelaskan bahawa beliau tidak kenal calon PAS, Mohd Azam walaupun orang tempatan berbanding calon BN.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger