#PRKSgLimau PAS KEDAH MENGAKU GAMBAR KEMPEN PRK SG LIMAU PALSU


Palsu dan benar. Inilah dua perkataan yang boleh digambarkan terhadap kempen PAS masuk hari keempat PRK DUN N.20 Sungai Limau.

Pengarah Operasi PAS PRK DUN Sungai Limau, Amiruddin Hamzah dalam sidang akhbarnya mengaku PAS Kedah telah menyiarkan gambar kempen calonnya palsu dan dakwaan sesetengah pihak khususnya daripada penyokong BN adalah benar.

Menurut Amiruddin lagi beliau akan mengarahkan pasukan petugas PAS Kedah bagi menyiasat perkara ini jika ada unsur sabotaj di dalam PAS Kedah.


Rakyat di DUN Sungai Limau kecoh bila mana calon PAS, Mohd Azam Abd Samat dikatakan melawat Allahyarham Tan Sri Azizan Abdul Razak di pejabatnya ketika itu Azizan masih menjawat jawatan Menteri Besar Kedah.

Namun, akhbar Sinar Harian mendedahkan gambar itu sebenarnya gambar kunjungan mesra dua pemberita kanannya ke atas Allahyarham pada 25 Mei 2011 dan telah diubah suai menerusi teknik 'photoshop' bagi menampal wajah Mohd Azam pada wajah seorang daripada pemberita mereka.

Mengulas lanjut, Amiruddin berkata, pihaknya akan meminta penjelasan daripada pereka grafik yang menghasilkan bahan kempen berkenaan.

Dengan pendedahan penipuan PAS yang semenangnya gemar memfitnah dan menipu adalah sesuatu yang bukan luar biasa.

Sinar Harian dalam laporan muka depannya hari ini menyifatkan risalah yang mengandungi foto wartawan akhbar tersebut sebagai taktik 'desperado' untuk mengelirukan pengundi pada PRK DUN Sungai Limau.


Tiada ungkapan lain yang boleh diucapkan di sini kecuali memberitahu penyokong mahupun peimpin PAS Penipu!!!!
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger