#PRKSgLimau KENAPA PAS SENYAP DAN DIAM DALAM ISU COMANGO? SEBAB TAHALUF SIYASI


Apakah disebabkan tahaluf siyasi maka PAS sebagai pasti Islam (konon) hanya membiarkan sahaja tuntutan Gabungan NGO Hak Asasi Manusia (Comango)? Ramai yang tidak mengetahui bahawa Comango itu kebanyakannya merupakan NGO’s yang menyokong dan propembangkang.

Juga, seperti sebelum ini pemimpin PAS terlalu mengagungkan tahaluf siyasi sehingga melupakan perkataan apa yang pernah diungkapkan mereka sebelum ini iaitu adalah HARAM berkawan dan bersekongkol dengan pemimpin kafir seperti DAP dan PKR.

Bagi aktiviti PAS, Norman Toha menyatakan, PAS perlu segera keluar daripada Pakatan Pembangkang sekiranya tidak mahu imej 'kuda tunggangan' dan 'lembu dicucuk hidung' terus membelenggu parti itu oleh DAP dan PKR.

Hanya Dewan Pemuda PAS Pusat sahaja yang berani mendesak Comango menggugurkan segala tuntutan kepada Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB).

Menurut Norman lagi, tahaluf siyasi masih membelenggu banyak pemimpin utama Pas kerana sehingga kini mereka tidak berani menempelak Comango walaupun perkara itu bertentangan dengan prinsip Islam dan menyalahi fitrah manusia.

Bagi Ketua Delegasi Gabungan Pertubuhan-Pertubuhan Islam Dalam Proses Semakan Berkala Sejagat (MuslimUPro), Azril Mohd. Amin berkata, keberanian Comango mengemukakan tuntutan yang menyentuh sensiviti umat Islam kepada PBB dipercayai ada kaitan dengan sokongan pembangkang.

Dalam perkembangan baru ini Majlis Syura dan Dewan Ulama PAS masih untuk mengemukakan pendirian sebenar parti itu terhadap tuntutan Comango biarpun BN dan rakyat Malaysia secara dasarnya menolak tuntutan Comango itu.


Tuntutan Comango itu merupakan ujian untuk mengukur sejauh mana dominasi PAS dalam tahaluf siyasi, kalau PAS takut dan teragak-agak untuk menjuarai isu orang Islam, saya kira tahaluf siyasi itu telah gagal dan telah menguntungkan DAP dan PKR.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
October 28, 2013 at 12:41 PM

IT ISN NOT "TAHALUF SIYASI" IN REALITY IT IS "TOLOL" SIYASI !

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger