#PRKSgLimau GUNAKAN IMEJ SINAR HANYA UNTUK KABURI PEMBACADalam politik mana yang salah akan menjadi betul dan yang betul akan terus dipegang supaya menjadi benar.

Selepas mengakui gambar yang disiarkan dalam akhbar Sinar Harian semalam yang memaparkan berita palsu, PAS dalam masa yang sama terus bersikap angkuh dengan mahu menggunakan nama ‘Sinar’ bagi penyebaran bahan kempen.

Menggunakan nama "Sinar Sungai Limau" dikatakan tidak akan mengelirukan orang ramai kerana berbeza dengan akhbar Sinar Harian. Apa saja yang diperkatakan PAS dan terdesak untuk menang PAS telah menggunakan nama Sinar sebagai bahan kempen dalam mengelirukan rakyat DUN Sungai Limau.

Lebih bodoh lagi apabila Pengarah operasi PRK Dun Sungai Limau, Datuk Ir Amiruddin Hamzah berkata, risalah itu yang hanya memuatkan maklumat mengenai kenyataan dan komen pemimpin PAS sama sekali tidak akan menyebabkan orang ramai yang membacanya menjadi keliru kerana mereka sudah mengenali akhbar Sinar Harian.

"Ia hanya sekeping kertas risalah bersaiz tabloid dan hanya ada berita di muka depan dan muka belakang. Mana sama dengan Sinar Harian.

Ketika dibangkitkan oleh Ketua Biro Sinar Harian Utara bahawa risalah itu mengelirukan orang ramai kerana "masthead" menyerupai Sinar Harian termasuk warnanya, Amiruddin menafikannya.


Seperti biasa ini mainan dan sandiwara politik di mana akhbar Sinar Harian itu sendiri merupakan proksi kepada pembangkang.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger