PAKATAN PEMBANGKANG BENTANG BELANJAWAN? BILA PAKATAN PEMBANGKANG JADI KERAJAAN?
Di saat dan ketika Kerajaan pimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Abdul Razak akan membentangkan Belanjawan 2014 di Dewan Rakyat, Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim dikatakan juga mahu membentangkan Belanjawan Pakatan Pembangkang di Parlimen pada 21 Oktober ini.

Persoalan, bila pula Pakatan Pembangkang pimpinan Anwar Ibrahim menjadi kerajaan dan boleh pula membentangkan Belanjawan di Dewan Rakyat?

Seperti kebiasaan Pakatan Pembangkang akan membentangkan Belanjawan mereka yang tertulis di atas kertas, tetapi tidak mempunyai wang.

Berbeza dengan kerajaan di mana Belanjawan yang dibentangkan itu mempunyai sumber kewangan dan akan dilaksanakan.

Pada 28 September tahun lalu, Pakatan Rakyat membentangkan Belanjawan 2013, iaitu dua hari lebih awal daripada Barisan Nasional.


Bercakap senang dan mudah, tetapi untuk melaksanakannya sukar kerana Pakatan Pembangkang hanya tahu menabur janji dan pastinya Janji Tidak Ditepati.
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

Anonymous
October 11, 2013 at 12:07 PM

Kalau kat Parlimen Barat pun takkan ada LAWAK BANGSAT mcm. ni - apahal si DAJAL PEMBANGKANG dr. DAPBANGKAI/PKR diberi muka sampai mcm. ni?!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM-TPM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal/First Nation).

Anonymous
October 11, 2013 at 2:43 PM

Nak buat budget boleh. Berangan aja

Anonymous
October 11, 2013 at 4:13 PM

kah kah kah...pembangkang buat lawak BODOH...dn sememangnya BODOH...muka tk malu btul si Nuar celaka tuh...ptuiiii...pembangkang yg paling banggang di dunia adalah pembangkang di msia...

October 16, 2013 at 2:25 AM

lawak bodoh oleh calon pm yg bodoh. elok buat siaran 'live' utk tontonan seluruh dunia. biar dunia tahu bahawa makhluk bodoh, sawan dan gila babi tu masih hidup untuk terus membuat lawak bodohnya...

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger