LAWAK PEMIMPIN DAP TERHADAP DATUK SERI MOHD NAJIB RAZAK


Sama ada cemburu atau dengki, tiada bezanya kerana itulah yang ada dalam diri Ahli Parlimen Taiping (DAP), Nga Kor Ming.

Hanya mahu menyamakan Perdana Menteri Malaysia dengan Perdana Menteri Singapura, Lee Hsien Loong, Nga Kor Ming mahu Datuk Seri Mohd Najib Razak menaiki penerbangan kelas pertama Malaysia Airlines System (MAS) bagi tujuan lawatan rasminya ke luar negara berbanding menaiki jet khas Perdana Menteri.

Selain itu, Nga Kor Ming dengki dengan lawatan Najib Razak ke luar negara susulan daripada kos RM44.02 juta untuk membiayai kos lawatan luar negara Perdana Menteri sejak 2008.

Apakah Nga Kor Ming tidak tahu bahawa lawatan itu bukannya melancong tetapi membawa misi perniagaan dan pelaburan serta jemputan daripada ketua-ketua negara?


Seperti biasa, soalan pemimpin DAP di dalam Dewan Rakyat yang tidak sedikitpun merujuk kepada permasalahan rakyat di kawasan yang diwakilinya. Sebaliknya, bersifat mahu mengejek dan demi kepentingan politik Pakatan Pembangkang. 
Share this article :
 

+ comments + 5 comments

Anonymous
October 3, 2013 at 11:01 PM

Tanyalah satkat Ketua Menteri RASIS Guan Eng pergi luar negeri bawa ape untuk Pulau Pinang? Bukan pergi makan angin di Taiwan ker? Ingat duit bapa dia ker? Lepas tu balik mai, naikkan harga air 100%...Ingat rakyat Pulau Pinang tu kaya ker? Dia naikkan denda bayar hasil pintu dari RM1 kepada RM5..Bukan perompak duit rakyat namanya ker? Tanya dekat MB Selangor, baru ni pergi Thailand bagi hormat dekat bapa komunis tu duit siapa dan naik ape? Dasar dengki dan khianat kepada bangsa dah jadi amalan mereka.

Anonymous
October 3, 2013 at 11:40 PM

Kita semua pun mesti jadi macam DAP. Asal buka mulut saja mengenai kaum China, China China. Kita pun asal buka mulut saja mesti mengenai Melayu.

Mungkin ada NGO Melayu yang boleh menyelar kerajaan kerana menyuburkan sekolah jenis kebangsaan terutama sekolah China dengan bantuan dari kerajaan sendiri.

Ini menyalahi perlembagaan. Untuk lebih dramatik lagi heret kerajaan ke mahkamah kerana membuat tindakan yang bertentangan dengan perlembangaan.

Saja saja jer buat supaya China lihat sendiri bagaimana perkara salah yang bertentangan dengan perlembagaan tapi asal sedap mereka diam. Biar mereka tengok pula yang itu bukan hak.

Anonymous
October 4, 2013 at 12:23 AM

BINATANG betul CINA SAMSENG DAPSYAITAN/PKR - apa sebenarnya MOTIF dia?! Apa kejadah si Cina ini nak mempersoalkan YB PM ISLAM/MELAYU/BUMIPUTERA, DS Najib kita, naik kapalterbang biasa?! Si BODOH ni nak buat ringan KESELAMATAN PM kita kot - atau ada tujuan lain; maklumlah jet khas PM dan PM sendiri tentunya diKAWAL dgn RAPI oleh ejen-ejen risikan kita! Tapi si Cina ini mahu PM kita naik kapalterbang baisa, yg. ada RAKYAT ASING atau PEMBELOT tempatan, yg. mungkin ejen CIA-Mossad-MI6 dan sekutu tempatan mereka, akan dgn. mudah cuba aniaya PM kita!

Besar kemungkinan juga, BAPA-BAPA KEMERDEKAAN/PEMBANGUNAN Tanah Melayu kita ini, Allahyarham-Allahyarham PM Tun Abdul Razak Hussein (bapa YB PM kita) dan TPM Tun Dr. Ismail Abdul Rahman, diracuni CIA-MI6-Mossad (keduanya di tahun 1973 dan 1976 di usia muda 50an, dari kanser termasuk Leukimia, yang juga sejenis kanser dalam darah atau tulang, dengan seorang doktor British yang SAMA, dgn. bantuan PENGKHIANAT tempatan). Barat-Israel juga adalah sekutu kuat PAP-DAPBANGKAI/PKR. Kanser/sakit jantung dsbnya, juga telah dibuktikan sebagai MO utama penjajah Barat-Zionis diketuai CIA-MI6-Mossad untuk menghapuskan pejuang Islam/Bumiputera yang nationalis di “ Dunia Ketiga“ (dan sekarang terutamanya pemimpin Islam yang nasionalis) - sila lihat http://www.globalresearch.ca/the-cia-has-attempted-to-assassinate-50-foreign-leaders-including-chavez/5326864.

Allahyarham-Allahyarham Tun Abdul Razak dan Tun Dr. Ismail juga adalah musuh utama Cina DAP-PAP dan penajanya, penjajah Barat-Zionis, kerana mereka begitu TEGAS menjatuhkan Cina DAP yang merusuh dengan GANAS dalam Mei 1969 (juga disyaki didalangi PAP-Gerakan-CIA/MI6/Mossad – lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009). Dan juga kerana BAPA-BAPA KEMERDEKAAN/PEMBANGUNAN tercinta kita ini melancarkan DEB, FELDA, RISDA, PETRONAS dsbnya, yg.memperjuangkan hak Bumiputera Islam/Melayu dan Bumipoutera lain, dengan amat BERANI dan TEGAS.

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera (Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal).

Anonymous
October 4, 2013 at 12:25 AM

PEMBETULAN:

BINATANG betul CINA SAMSENG DAPSYAITAN/PKR - apa sebenarnya MOTIF dia?! Apa kejadah si Cina ini nak mempersoalkan YB PM ISLAM/MELAYU/BUMIPUTERA, DS Najib kita, nak PAKSA PM kita naik kapalterbang biasa?!

Makcik Sambal Belacan.

October 4, 2013 at 7:11 AM

Apa yang kini dimainkan sebagai isu oleh pihak Pembangkang yang telah tewas dalam PRU 13 ialah cuba menanamkan sifat kebencian rakyat kepada kerajaan, kepada BN, kepada UMNO dan kepada pemimpin-pemimpin kerajaan dan UMNO. Ini dibuat dengan memainkan persepsi negatif dalam semua usaha kerajaan. Bullshit DAP.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger