TIADA KEJUTAN DALAM PEMILIHAN SEMULA CEC DAP


Tiada sebarang kejutan ke atas pemilihan semula CEC DAP petang semalam yang menyaksikan anak beranak Lim Kit Siang dan Lim Guan Eng berjaya menempatkan diri dalam kelompok 20 perwakilan yang mendapat undi tertinggi.

Seperti biasa dalam ucapan pemimpin tertinggi DAP, Karpal Singh dan Lim Kit Siang menuduh konspirasi BN dalam mendesak Jabatan Pertubuhan Negara untuk meminta DAP mengadakan pemilihan semula CEC DAP. Kenyataan itu sebenarnya cubaan ntuk menutup kelemahan mereka sendiri di mana bukan BN atau UMNO mahupun komponen BN lain yang mendesak sebaliknya ahli DAP sendiri yang membuka pekung di dada dan membuat laporan kepada ROS.

Sekali lagi DAP memainkan sentimen rasis dengan mengatakan semua ini adalah kerana UMNO yang tidak mahu melihat DAP Cina berkuasa di Malaysia.

Apa pun melihat kepada undi tertinggi yang diperolehi DAP menyaksikan bukan Karpal Singh, bukan Lim Guan Eng dan bukan Lim Kit Siang yang mencatat undi tertinggi sebaliknya Liew Chin Tong.

Zairil Khir Johari di kedudukan ke-12 dengan memperolehi 1,132 undi manakala M.Kulasegaran  mendapat 1,088 undi bagi menunjukkan DAP itu sebuah parti berbilang kaum.

Sama ada ini dirancang atau tidak, hakikatnya DAP dikuasai pemimpi Cina yang mahu menguasai Malaysia dan seterusnya menidakkan kepentingan Melayu dan Bumiputera.


Dengan kesudahan pemilihan semula CEC DAP menyaksikan BN sekali lagi perlu segera mempekemaskan jenteranya bagi mempertahan dan mematahkan serangan DAP dalam menghadapi PRN Sarawak Ke-11 akan datang.  
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger