ORANG CINA INI MEMBAKAR BENDERA MALAYSIA (JALUR GEMILANG)


Ramai di kalangan rakan-rakan facebook Wira Kenyalang ‘marah’ dengan perlakuan seorang Cina yang bertindak membakar Jalur Gemilang secara terang dan meletakkannya di dalam facebook.

Ini perbuatan yang kurang ajar sama seperti Yahudi Israel. Tanpa rasa malu, orang Cina ini membakar bendera Malaysia di khalayak ramai.

Jika menyokong DAP pun kenapa perlu membakar Jalur Gemilang? Kenapa mahu salahkan Jalur Gemilang hingga sanggup membakarnya? Ini perbuatan yang sangat kejam dan tidak bermaruah.


Mohon pihak bertanggungjawab menyiasat perkara ini kerana perlakuan sebegini tidak mencerminkan cintakan negara. Sewajarnya orang sebegini ditangkap dan dibuang negara serta dilucutkan kewarganegaraan. Atau hantar ke negara China.
Share this article :
 

+ comments + 23 comments

Anonymous
September 4, 2013 at 2:45 PM

Apa tuggu lagi bukti dah ada tangkap dan bakor cina sial ini..

Anonymous
September 4, 2013 at 3:39 PM

Sembelih babi cina ni

Anonymous
September 7, 2013 at 9:07 AM

spesis haram jadah suka menyebar fitnah merata....!

http://globalnation.inquirer.net/67193/retired-filipino-cop-burns-malaysian-flag

Anonymous
September 7, 2013 at 9:56 AM

jangan fitnah. kurang ajar si blogger ini.

Anonymous
September 7, 2013 at 12:23 PM

Check your sources dulu sebelum post. Soal sensitiviti berkait dgn bangsa dan agama jgn sewenang2nya dipermainkan..

Anonymous
September 7, 2013 at 5:23 PM

TS BODOH!!!!!!!!!!!!!!!!!

kakakakakakakaka, pi la sembelih orang suluk ni

Anonymous
September 7, 2013 at 5:24 PM

This blog is full of shit

harap orang macam kamu patut kena bakar

hendak memutar belit kata orang cina yang buat, hak tui!

vandal
September 7, 2013 at 5:26 PM

http://globalnation.inquirer.net/67193/retired-filipino-cop-burns-malaysian-flag#ixzz2eAGhhRh8

RETIRED FILIPINO BURNED MALAYSIAN FLAG

orang umno rasis bodo sombong memang perangai dia macam tu..maki dulu, ngamok dulu, kutuk dulu, baru check sumber kebenaran..igu pun kalau serius nak cari kebenaran

Anonymous
September 7, 2013 at 5:27 PM

Hebat buat finah je blogger ney.

http://globalnation.inquirer.net/67193/retired-filipino-cop-burns-malaysian-flag#ixzz2eAGhhRh8

Berita pun da berapa bulan dah.

Anonymous
September 7, 2013 at 5:27 PM

BODOH BLOGGER NI TAHAP ANJING !!! BUAT MALU JE LA SIAL

Anonymous
September 7, 2013 at 5:35 PM

get ur fucking facts right first motherfucker before u start spreading ur fucking shit around the fucking net. bodo takde otak punya admin. pukimak la lu mampus pun bagus. itu filipino yang bakar, bukan chinese! fucking retard.

Anonymous
September 7, 2013 at 5:43 PM

You are seriously an idiot..!!

Anonymous
September 7, 2013 at 5:49 PM

Ini perbuatan yang kurang ajar sama seperti Yahudi Israel. Tanpa rasa malu, budak ini suka menfitnah di khalayak ramai. Dah lah malas, bodoh pulak tu! Mak bapak ko yang ajar ke?

Anonymous
September 7, 2013 at 5:57 PM

Hahaha bodoh pondan blogger ini

Anonymous
September 7, 2013 at 6:37 PM

babi bodoh pondan melayu sial , tu bukan orang cina la bangang.

yahudi betul fitnah sini sana

Anonymous
September 7, 2013 at 6:38 PM

the jew did this. ronaldo.jpg

Anonymous
September 7, 2013 at 6:42 PM

FORWARDED THIS ENTRY TO SKMM AND PDRM FOR SEDITIOUS POST

Anonymous
September 7, 2013 at 6:44 PM

http://globalnation.inquirer.net/67193/retired-filipino-cop-burns-malaysian-flag#ixzz2eAGhhRh8

Sejak bila Filipino ialah orang cina?
Sampah masyarakat blogger.
Fuck u.
Bangsat

Anonymous
September 7, 2013 at 6:59 PM

bogimak punya blogger, palui otak ko tumbuh kat lutut ka?

Anonymous
September 7, 2013 at 7:21 PM

Blogger ini penipu dan juga racist ini.
Jangan membengkokkan cerita ini. Bangang.

http://globalnation.inquirer.net/67193/retired-filipino-cop-burns-malaysian-flag#ixzz2eAGhhRh8

Otak kau berada di dalam bonkot?
Haraplah penulis blogger ini.
Jangan assume sangat.

70% Kulit orang Asia berwakna perang macam orang cina, jepun, korea, vietnam, filipino
Jangan suka suka kata statement yang tak logik ini.

Anonymous
September 14, 2013 at 5:20 PM

kalau kasi i nampak si blogger ini, saya akan belasah kau sampai mati

Anonymous
September 16, 2013 at 11:38 PM

CELAKA MA JI BAI BU GI MAK TAHAP GABAN NI. TS BODOHHHHHHHHHHHHHHHHHHH
PUI AMPUT LU PUNYA MAMAK, KASI BAKAR DIA PUNYA JI BAI BAB BAGI U IDUP DALAM DUNIA KURANG AJAR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Anonymous
September 25, 2013 at 8:29 AM

Kalau ada ISA dah kena blogger nii.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger