MENTERI KDN TOLONG DAKWA ORANG INI DALAM AKTA HASUTAN


Sudah keterlaluan dan tidak sayangkan negara. Ituah yang boleh digambarkan ke atas aktivis propembangkang, Hishamuddin Rais sempena ambang merdeka di Dataran Merdeka pada malam 31 Ogos 2013.

Ini bukan kali pertama bahkan sudah banyak kali Hishamuddin melakukan perkara yang sama. Dan, pada malam ambang merdeka itu perlakuan aktivis propembangkang itu sudak melampaui batasan.

Lebih mengejutkan ramai pihak apabila ucapan ringkas Hishamuddin itu bersikap celupar dengan menggelar Jalur Gemilang (Bendera Malaysia) sebagai ‘Jalur Temberang’.

"Saudara-saudara! Lupakan jalur temberang, ini (Sang Saka Malaya) adalah bendera baharu untuk negara Malaysia.

"Jalur temberang ialah bendera tipu daripada Amerika.

"Bendera Sang Saka ini adalah bendera tradisi daripada Kerajaan Melayu Langkasuka.

"Bendera ini telah dinaikkan oleh rakyat pada tahun 1947.

"Malam ini adalah malam bersejarah, kita kibarkan Sang Saka. Inilah bendera rakyat Tanah Melayu.

"Inilah bendera yang akan menjadi negara kita apabila negara kita bebas daripada United Malay National Organization.

"Ingat, 31 Ogos bukan Hari Kemerdekaan. 31 Ogos adalah hari malapetaka," katanya seperti dipetik menerusi rakaman video yang dipaparkan di portal RakyatNews.my (http://www.rakyatnews.my).

Dalam masa yang sama, Hishamuddin dan kumpulannya yang turut disertai Adam Adli Abdul Halim telah mengibarkan bendera yang mereka namakan sebagai Sang Saka Malaya.

Tidak cukup dengan itu, Hishamuddin mendakwa tarikh 31 Ogos yang juga Hari Kemerdekaan adalah 'hari malapetaka'.

Tindakan mereka itu boleh dianggap sebagai mengkhianati negara dan rakyatnya seramai 28 juta orang. Ketika ramai yang mengibarkan Jalur Gemilang sebagai tanda sayangkan negara dan mengingati hari kemerdekaan, sebaliknya mereka ini tidak menghormati negara.


Di sebalik keghairahan aktivitis propembangkang ini masih ada rakyat Malaysia yang ‘marah’ dengan perbuatan mereka ini. Seorang lelaki yang dengan beraninya merampas bendera Sang Saka Malaya ketika Sasterawan Negara, A. Samad Said sedang berucap di Dataran Merdeka.

Dengan lantang lelaki itu memarahi kumpulan itu sehingga membuatkan A. Samad Said berasa malu akan perbuatannya itu.


Lelaki terbabit juga menegaskan Sang Saka Malaya bukan bendera negara sambil menunjukkan jarinya ke arah Jalur Gemilang yang dikibarkan berhampiran lokasi kejadian.
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

Anonymous
September 1, 2013 at 9:53 PM

Kenapalah pulak rakyat marhain trpaksa maklumkn pd kdn ttg hal maruah negara ni....kdn sendiri xder orangke yg sensitif hal begini..?

Yeopkgb
September 1, 2013 at 10:57 PM

Kaki tangan KDN bz dengan rumah terbuka...abis shawal kut bru depa nk buka fail...

Anonymous
September 2, 2013 at 4:13 AM

Kalau kat Barat pun tak da golongan pembangkang akan begitu KURANG AJAQ mcm KURAP-KURAP BERNANAH DAPBANGKAI/PKR ini - apalagi dari bangsa PENDATANG contohnya pendtg-pendatang Cina yg. ASALNYA, dibawa Inggeris-Zionis laknat ke TANAH MELAYU PUSAKA nenek moyang kita ini!

Saya syaki si PENGKHIANAT-PENGKHIANAT dari DAPBANGKAI/PKR ini sebenarnya cuba menipu, kononnya mereka memperjuangkan simbol bendera Persatuan Kesatuan Melayu Muda (KMM) iaitu Sang Saka Malaya (SSM), utk. menentang pemerintahan UMNO.

Tapi, di syaki, logo bintang pada bendera SSM ini sudah menjadi simbol bintang agama KRISTIAN ZIONIS DAPBANGKAI/PKR, utk. MENENTANG/MENCABAR/MENGHINA/MENGGERTAK Islam/umatnya, kedaulatan Negara, Hari Kemerdekaan, pejuang-pejuang Kemerdekaan dan kuasa pemerintahan Islam/Melayu melalui pemimpin Raja-Raja Melayu, pemimipin UMNO dan PDRM kita, yg. dilambangkan oleh Bendera Jalur Gemilang Malaysia kita (lihat di http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/maklumat-kenegaraan/194-bendera-malaysia.html) dan juga Bendera Sang Saka Biru PDRM kita (lihat di http://www.sabahrmp.gov.my/mengenai_kami/mengenai_logo.html ). Jadi ini disyaki merupakan ANCAMAN TERORISMA utk.menjatuhkan Islam/umatnya, termasuk Raja-Raja Melayu, pemimipin UMNO dan polis kita. Juga utk. MENGHASUT umat Islam/Melayu Indonesia, termasuk yg. sudah menjadi rakyat Malaysia, utk. menyokong pembangkang PR, di mana puak Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR sedang mempergunakan PAS, melalui sejarah anti-penjajahan Inggeris KMM dahulu yg. ingin menggabungkan Malaysia dan Indonesia, di samping menjatuhkan Raja-Raja Melayu. Lihat juga T-shirt yg. dipakai puak PENBGGANAS ini. Tapi, saya hairan mengapa gambar bintang lima penjuru ini boleh pula timbul dlm. Portal Kem. Pertahanan di http://www.mod.gov.my/ , bawah nama MinDef– ini harus diSIASAT segera!


Dan lambang bintang agama Kristian ini sudah menjadi logo rasmi EVANGELIS Star , sebab itu disyaki mengapa the Star sengaja meletakkan gambar Masjid (yang kecil pula itu) untuk melambangkan Hari Raya dan Bendera Jalur Gemilang tercinta kita, di bawah logo bintang Kristian mereka.

Bintang LIMA penjuru dlm. agama Kristian, (lambang bintang Zionis pula, enam penjuru) adalah melambangkan tuhan agama Kristian, iaitu Jesus, jelmaan tuhan mereka dlm bentuk “son of god”, serta kelahiran asal Jesus dan kepulangannya ke bumi di masa hadapan. Maka, Jesus sebagai "Morning Star" melambangkan cahaya tuhan mereka ke bumi ini (di dalam agama Yahudi pula, bintang Zionis melambangkan utusan tuhan mereka yang akan turun menyelamatkan mereka).

Maka saya juga berharap pihak JAWI/JAKIM dan KDN akan menyiasat hal bendera Sang Saka Malaya, dan juga penghinaan Evangelis Star, ini dengan segera. Dan sekiranya akhbar the Star adalah akhbar Kristian, mereka mesti mengumumkannya secara terbuka, supaya umat Islam, terutamanya jenerasi muda Islam/Melayu yg. dari golongan `bijak-pandai‘, akan lebih berhati jika membaca akhbar ini, iaitu degan tujuan memantau akhbar ini. Kerana mesej agama Kristian akhbar ini adalah tersembunyi dgn. cara yang amat halus tetapi amat merbahaya kepada Islam/umatnya di bumi pusaka Islam kita ini.

Juga, ANCAMAN TERORISMA kepada Islam/umatnya termasuk Raja-Raja Melayu, pemimipin UMNO dan polis Islam/Melayu kita, disyaki melalu simbol bendera Sang Saka Malaya ini oleh puak Kristian Zionis DAPBANGKAI/PKR, amatlah BAHAYA sekali! Maka, JAWI/JAKIM dan KDN serta PDRM, mesti bertindak segera utk. MENGHARAMKAN terus bendera Sang Saka Malaya dan mana-mana perhimpunan yg. meyokongnya!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

Anonymous
September 2, 2013 at 4:16 AM

Lihat si CINA-CINA PORNO–BANGKAI BABI pula MENGHINA Bendera kita yg. juga melambangkan Islam dan kuasa Raja-Raja Islam/Melayu, dgn. BERBOGEL ditutup, Bendera kita, kat kelab malam! Tolonglah JAKIM/JAWI, KDN dan PDRM! Awatlah makin BANGSAT bangsa Cina PENDATANG ni!

Lihat di http://jawaber6.blogspot.com/2013/09/antara-angkat-jalur-gemilang-sambil.html, ANTARA ANGKAT JALUR GEMILANG SAMBIL BOGEL ATAU ANGKAT BENDERA SANG SAKA MALAYA!!

Makcik Sambal Belacan.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger