GAMBAR MENARIK UNTUK DILIHAT


Tidak pernah dibuat orang meletakkan nama menarik ke atas lauk-lauk yang menjadi kegemaran orang ramai.

Lauk Ayam Kampung Saiful Zaini Tidurkan Rafizi Ramli pastinya sedap untuk dimakan jika kena dengan suasana dan tempatnya.


Rakyat Malaysia termasuk pemimpin Pakatan Pembangkang dan penyokong tegar Anwar Ibrahim telah digemparkan dengan perubahan wajah Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim selepas beliau keluar daripada mahkamah.

Desas-desus mengatakan Anwar Ibrahim telah memasukkan botok bagi menegangkan urat mukanya yang semakin kendur dimamah usia. Malah, sejak kejadian beliau enggan bersumpah secara Islam dalam kes liwat Saiful Bahari telah membuatkan wajahnya semakin pucat dan lesu.


Terpulanglah kepada empunya diri sama ada mengaku atau tidak. Sebabnya, dosa tanggung sendiri.


Lidah bercabang peguam ‘lawyer buruk’, Karpal Singh pastinya membuatkan kes liwat Anwar Ibrahim tidak ubah seperti kartun. Dengan ramai hakim yang telah berjaya diperdaya olehnya hingga membuatkan pesalah yang secara terang melakukan jenayah bebas begitu sahaja.

Pun begitu, sebagai seorang yang tidak mempunyai perasaan malu, Karpal Singh seolah-olah tidak mengaku bahawa dirinya sebelum ini merupakan musuh Anwar Ibrahim kini terpaksa melutut membantu Anwar Ibrahim dibebaskan daripada tuduhan meliwat.Kematian Chin Peng pada Hari Malaysia telah mengejutkan pemimpin dan penyokong Pakatan Pembangkang terutama DAP.

Disebalik senyuman dan kegembiraan terpancar di wajah rakyat Malaysia atas kematian Chin Peng yang keganasannya dahulu telah membuatkan dirinya dibenci rakyat Malaysia. Tetapi, tidak bagi penyokong Pakatan Pembangkang dan DAP yang secara asasnya sedih akan kehilangan mentor komunis mereka.

Keengganan kerajaan Malaysia membenarkan abu mayat Chin Peng dibawa pulang ke Malaysia dan kedegilan kerajaan Malaysia dalam memberikan penghormatan terakhir ke atas mayat Chin Peng benar-benar membuatkan penyokong PKR dan DAP begitu marah.


Namun, kerajaan tidak pula menghalang rakyat Malaysia khususnya penyokong PKR dan DAP untuk hadir ke majlis penghormatan mayat Chin Peng di Thailand.


Kegembiraan rakyat Sarawak dan Sabah meraikan Hari Malaysia pada 16 September lalu nampaknya telah dicemburi oleh seorang Ostazah binggung.

Ramai yang ingat apabila sudah berkahwin buat kali kedua, maka meroyan Ostazah ini akan hilang. Tapi, nampaknya meroyannya masih sama dan tetap meroyan.


Tweet Abby Abadi yang mempersendakan sambutan Hari Malaysia telah membuatkan rakyat Sarawak dan Sabah semakin benci terhadapnya. Begitu juga dengan beberapa rakyat Semenanjung yang jengkel dengan kenyataan meroyan Ostazah bingung itu. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger