DAP NILAIKAN MELAYU HANYA 50 SEN


Menjelang Pemilihan CEC DAP yang dijadualkan hujung bulan ini, ramai pemerhati politik tertanya-tanya apakah nasib pemimpin Melayu dalam DAP? Apakah permainan Lim Guan Eng dan pemimpin Cina dalam komplot jawatan tertinggi DAP?

Jika sebelum ini masa depan pemimpin DAP Melayu di peringkat tertinggi tidak menentu apabila gagal menempatkan diri dalam kalangan kepimpinan tertinggi DAP, tetapi disebabkan kegagalan perisian Microsft Excel dalam pengiraan maka Setiausaha DAP boleh membuat keputusan sebaliknya.

Atas sebab itu beberapa pemimpin Melayu DAP ‘berjaya’ dinaikkan pangkat. Begitu senang dan mudah Setiausaha Agung DAP mengangkat pemimpin bawahan untuk dinaikkan pangkat biarpun terpaksa ‘mengorbankan’ demokrasi.

Bagi bekas Naib Presiden DAP Kebangsaan, Zulkifli Mohd Noor, permainan DAP itu disifatkannya menjatuhkan maruah orang Melayu. DAP sifatkan nilai orang Melayu hanya 50 sen dan tiada kepentingan apa-apa dalam parti DAP.


Lebih menyedihkan DAP bersikap tangkap muat apabila hanya meletakkan sejumlah tiga hingga empat orang sahaja orang Melayu ke dalam parti itu. Atas sebab itu Lim Guan Eng melabelkan DAP sebuah parti multi kaum.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger