DAP MAHU KERAJAAN BENARKAN KEPALA KOMUNIS CHIN PENG KEMBALI KE MALAYSIA


DAP dan komunis memang tidak dapat dipisahkan seperti irama dan lagu. Untuk itu, Pengerusi DAP, Karpal Singh mendesak kerajaan membenarkan bekas Setiausaha Agung Parti Komunis Malaya (PKM) Chin Peng kembali ke Malaysia tanpa sebarang halangan.

Cadangan Karpal Singh itu mendapat bantahan sekeras-kerasnya daripada rakyat Malaysia khususnya waris-waris mangsa yang sebelum ini kehilangan orang tersayang disebabkan kekejaman komunis.

Sebelum ini, Pengerusi DAP Karpal Singh telah meminta kerajaan supaya membenarkan Chin Peng dan anggota PKM yang dilarang memasuki negara ini untuk pulang ke tanah air dan berkata waris keluarga yang dizalimi pengganas komunis akan memaafkan mereka.

Pengkhianatan Chin Peng dan kekejaman komunis sehingga menyebabkan rakyat hidup menderita serta ribuan menjadi korban semasa zaman darurat tidak boleh dilupakan.


Bagi rakyat Malaysia sama ada Melayu, Cina dan India, kekejaman komunis sememangnya tidak dapat dilupakan biarpun peristiwa itu sudah lama berlalu. Namun, bagi DAP dan Karpal Singh mereka tidak melihat kesan kesengsaraan rakyat sebaliknya lebih mementingkan kepentingan politik semata-mata.
Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
September 7, 2013 at 10:10 AM

Usah di layan lagi segala desakan dan tuntutan mereka ! cukup cukup sudah !

Anonymous
September 7, 2013 at 11:30 AM

usah dilayan kehendak kaum ini,kalau di tolongpun mereka tetap dgn kebiadapan mereka,yg penting adakah kerajaan ingin popular dengan menjaga hati segelinter rakyat yg sememangnya biadap dgn kerajaan dan menyakitkan hati jutaan peduduk melayu yg setia dgn kerajaan. sendiri buat sendiri tanggung.persetankan mereka!!!!.

Anonymous
September 8, 2013 at 7:42 AM

Pegi mampus la chinpeng!! Kau dah bunuh org2 kami dgn ideologi komunis kau tu, terhegeh2 nk blk duk sini sbb kau dah nak mampus!! Ingt ye rakyat malaysia, membawa dia blk ke sini ibarat membawa masuk semula idealogi komunis dia ke sini! Tp kali ni komunisme dlm politik, tgk kaum mn yg beria2 mahukan dia dibawa ke sini..mereka betul2 mahu hapuskan melayu dr tanah melayu ni, malaysia!

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger