AZMIN ALI SINDIR KHALID IBRAHIM! #MASJID&BOLA


#Masjid&Bolasepak. Itulah yang sindiran tajam Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali ke atas Menteri Besar Selangor, Khalid Ibrahim apabila mengajak umat Islam bermain bola sepak namun pada yang sama tidak lupa mengimarahkan masjid.

"Jom kita bermain bola sepak dan kemudian jangan lupa ke masjid. #Masjid&Bolasepak

Sindiran Azmin itu dipercayai berkisar dari kenyataan Khalid semalam yang memberi kata dua kepada PAS Selangor berhubung tajaan Menteri Besar Incorporated (MBI) kepada pasukan bola sepak negeri itu.

"Saya dapati jumlah peruntukan yang diberikan, kalau rakan-rakan Pemuda PAS berminat (hendak tahu), tiap-tiap tahun kita mempunyai peruntukan untuk membiayai bola sepak melebihi pembinaan satu masjid.

"Bererti tiap-tiap tahun kita guna melebihi RM7 juta. Maknanya, adakah (Pemuda) PAS berminat untuk kita buat masjid atau pun menggalakkan bola sepak? Jadi kita kena buat pilihan," kata Khalid.

PAS Selangor sebelum ini berkata kekurangan penajaan MBI terhadap pasukan bola sepak Selangor menyebabkan ada beberapa pemain utamanya diintai oleh pasukan lain dengan menawarkan gaji yang lebih tinggi.

Azmin yang juga Ahli Parlimen Gombak dalam pada itu turut memuji prestasi pasukan kelab Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) yang sedang bersaing dalam peringkat suku akhir Piala Malaysia.


"Tahniah PKNS FC! Tapi jangan lupa ke masjid. #Masjid&Bolasepak.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger