AHLI PARLIMEN DAP M. KULASEGARAN DITEMPLAK PANDIKAR AMIN


Mahu menjadi raja segala hero, sekali lagi Ahli Parlimen DAP M. Kulasegaran telah ditemplak Speaker Dewan Rakyat berhubung dakwaan terdapat ahli politik UMNO mengaut keuntungan besar dengan membawa masuk 4,000 orang pekerja asing ke negara ini.

Ahli Parlimen Ipoh Barat itu berhujah bagi meraih populariti dan kepentingan politik selain cubaan memburukkan kerajaan dalam soal yang tiada kebenarannya.

M. Kulasegaran bangkit dalam soalan tambahan berhubung rasional langkah kerajaan membawa masuk 1.4 juta pekerja Bangladesh pada sesi soal jawab. Soalan ini turut mendapat perhatian ahli-ahli Parlimen BN yang mengasak pertanyaan M. Kulasagaran.

Sebaliknya empunya diri tidak menjawab asakan itu dan hanya diam saja. Dalam diam, M. Kulasegaran mendakwa terdapat pekerja Bangladesh diberikan kad pengenalan khas untuk mengundi dalam pilihan raya umum lalu walaupun siasatan SPR mendapati perkara itu satu pembohongan oleh kumpulan berkepentingan.

Berhubung dakwaan berkenaan, Pandikar Amin dengan tegas menyatakan apa yang dinyatakan Kulasegaran adalah satu tuduhan.

"Ini saya lihat satu kebiasaan, kadang-kadang membuat kenyataan sedemikian. Kalau ada bukti, namakan saja siapa ahli politik yang terlibat. Sebagai Ahli Yang Berhormat, kita mesti bertanggungjawab dengan kenyataan itu, jangan timbulkan persepsi di luar sana," tegasnya.


Pemimpin Pakatan Pembangkang bukan menggunakan sesi Dewan Rakyat sebagai tempat untuk menyalurkan permasalahan rakyat sebaliknya digunakan untuk kepentingan politik dan kepentingan kerjaya mereka sebagai peguam di mahkamah. 
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

September 28, 2013 at 10:46 AM

Mana ada teloq... dayus punya MP serupa itu CINASIAL lim guan anjing... tak berani menyatakan di luar parlimen.... DAYUS..DAYUS..DAYUS..DAYUS..DAYUS..DAYUS..

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger