LIDAH BERCABANG LIM GUAN ENG DALAM LARANGAN PENAYANGAN FILEM TANDA PUTERA DI PULAU PINANG


Sama seperti kes Pemilihan Semula CEC DAP, isu larangan penayangan filem Tanda Putera di Pulau Pinang telah mencetuskan kontroversi terbaru.

Selepas kritikan dan desakan rakyat bahawa larangan penayangan Filem Tanda Putera di Pulau Pinang akhirnya Ketua Menteri, Lim Guan Eng sekali lagi mengeluarkan lidah bercabangnya dengan mengatakan bukan larangan tetapi nasihat.

Semalam Lim Guan Eng melarang semua pawagam di Pulau Pinang menyiarkan tayangan Filem Tanda Putera hingga memaksa pemilik pawagam mengembalikan wang kepada mereka yang telah menempah tiket secara online (atas talian).

Golden Screen Cinema (GSC) menerusi laman webnya mengumumkan bahawa filem 'Tanda Putera' tidak akan ditayangkan di Pulau Pinang sebagai mematuhi nasihat yang diumumkan semalam.

Menurut pengumuman itu, GSC akan membuat pembayaran balik kepada pelanggan yang telah membeli tiket filem itu mulai pukul 5 petang hari ini, pada waktu operasi pawagam dalam tempoh seminggu dari tarikh tayangan.

Tinjauan Bernama di beberapa pawagam di Queensbay Mall, 1st Avenue, Prangin Mall, Kompleks Bukit Jambul dan Gurney Plaza mendapati filem berkenaan tidak ditayangkan.

Dan, hari ini sekali lagi Lim Guan Eng mengelurkan kenyataan bahawa kenyataannya semalam sudah disalah tafsir wartawan. Dengan tegas, Lim Guan Eng mengatakan kenyataan semalam hanya nasihat dan tidak melarang mana-mana pawagam di negeri ini menayangkan filem Tanda Putera.

Seperti semalam juga pemilik pawangan telah diarah untuk tidak menayangkan Filem Tanda Putera seperti mana arahan Ketua Menteri, Lim Guan Eng dalam surat yang dikeluarkan Kerajaan Negeri Pulau Pinang.

Filem Tanda Putera mula ditayangkan serentak di 60 pawagam di seluruh negara mulai hari ini. Filem itu diarahkan Datuk Shuhaimi Baba itu yang diterajui dua bintang utama iaitu Rusdi Ramli sebagai Tun Abdul Razak Hussein dan Zizan Nin sebagai Tun Dr Ismail Abdul Rahman.


Filem 'Tanda Putera telah diterbit dengan kos RM4.8 juta yang dibiayai oleh Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) dan Perbadanan Pembangunan Multimedia (MDEC).
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
August 30, 2013 at 7:28 AM

Tahu pula takut si guan eng-BANGSAT ini! Kan dah ada bukti utk. PENDAKWAAN, dari notis larangan DAPBANGKAI kelmarin - jadi KDN mesti tetap terus SIASAT si PENGKHIANAT negara ini! Jgn. lepaskan - biar diajaq si CINA DAPBANGKAI/PKR diajaq yg. fikir P. Pinang dan Selangor, dah jadi NEGARA mereka (bersama sekutu kuat mereka, PAP-Barat-Israel; tak payah tunggu TPPA lagi), mcm. S'pura!

Dan KDN kena bina KEM-KEM TENTERA, segera kat Seberang Perai [yg. dulunya penuh kpg-kpg PUSAKA sawah padi dan nelayan Islam/Melayu, yg. makin diJAHANAMkan, termasuk dgn dadah, kebakaran, pembunuhan, pembuangan sisa babi dan segala mcm, jenayah, oleh geng kongsi gelap Cina (dan KULI mereka dr. geng India dan Melayu (hanya sedikit)], dan mana-mana kwsn. di JAJAH CINA DAPBANGKAI/PKR, sebab mereka ini PENGKHIANAT negara amat merbahaya. Ini ialah kerana Cina DAPBANGKAI/PKR disyaki DALANG belakang geng kongsi gelap Cina/India (dgn. sekutu PAP-Barat-Israelnya)!

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

November 21, 2016 at 3:08 PM

Assalamualaikum wr wb.

Salam ukhuwah islamiah buat semua saudaraku baik yang menjadi TKI/ TKW maupun yang ada di dalam negri.
BISMILLAHIRROHMANIRRAHIM
Mohon di maaf jika kehadiran saya di blog ini
mengganggu kenyamanan pengguna blog,,
Kehadiran saya di sini hanya ingin menyampaikan kepada saudara teman" yang sedang dalam kesulitan/ terlilit hutang piutang -
ekonomi menurun -atau asmara - majikan kejam- membutuhkan bantuan dana besar,
Jangan sungkan menghubungi MBAH SALEH CALL/SMS : +6285-247-111-647
Anda Akan Berhasil Sukses Jika Anda Mau Mengambil Keputusan Untuk Mengikuti Ritual Gaib MBAH SALEH...


…=>MBAH SALEH<=…
CALL/SMS : +6285-247-111-647

Atau Kunjungi Link KLIK DISINI

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger