DAP KATA ORANG MELAYU SEBAGAI PENDATANG DI TANAH MELAYU


Disebalik isu kontroversi CEC DAP yang diarahkan untuk diadakan semula selepas Pemilihan Semula CEC DAP yang diadakan pada penghujung 2012 tidak sah, DAP kini cuba pula untuk menghapuskan identiti Melayu Islam di Malaysia.

Ketua Wanita DAP, Chong Eng menuduh orang Melayu di Malaysia juga pendatang sama seperti orang Cina dan India di Malaysia.


“Fikiran di dalam buku ini..yang saya khuatir ialah ia menggambarkan bahawa orang Cina, orang India adalah pendatang dan orang Melayu adalah tuan tanah di dalam Malaysia ini.

“Yang sebenarnya.. Melayu (juga) adalah datang dari luar Malaysia. Yang betul-betul orang asal di sini ialah orang asli,”kata Chong Eng kepada KiniTV.

Beliau telah mengeluarkan kenyataan tersebut pada tahun 2011 yang boleh disifatkan sebagai kenyataan bodoh dan buta sejarah.

Berasaskan kenyataan DAP itu dipercayai ada usaha terancang untuk menghapuskan identiti Melayu Islam di Malaysia.

Seperti yang berlaku di negara jiran Singapura di mana orang Melayu sudah hilang identiti Melayu Islamnya dan lebih banyak mengamalkan kehidupan liberal seperti yang dimahukan pemerintah Singapura.

“Kalau kita pergi ke muzium Singapura, kita akan lihat pertama kali kita melangkah, (ditulis) ‘Melayu bodoh.. Melayu rasuah.. Melayu lanun… Melayu perompak’, itulah imej yang diberikan Singapura kepada setiap pengunjung muzium itu, meracuni pemikiran rakyat mereka sendiri dan para pelancong.

Umum mengetahui orang Cina menguasai Singapura. Dengan menghapuskan identiti Melayu Islam, maka identiti Cina dilihat semakin berkembang.
Share this article :
 

+ comments + 12 comments

Anonymous
August 29, 2013 at 3:43 PM

ISA MANA .?
ISA MANA. ?
BUKANKAH INI PROVOKASI MELAMPAU.
UNDANG UNDANG PREVENTIVE TU PENTING UNTUK MULTI RACIAL MALAYSIA.
CHONG ENG NI MEMANG SIAL PUNYA OLANG....PROVOKE ORANG MELAYU SUPAYA MARAH...SEOLAH OLAH CARI GADUH !!!
THE GOVT OF THE DAY SHOULD REINSTATE ISA.
TIADA CONTROL ANGSUNG

Anonymous
August 29, 2013 at 3:45 PM

MALAYSIA ADALAH "PERSEKETUAN TANAH MELAYU"

Anonymous
August 29, 2013 at 3:58 PM

Kerajaan komunis China pun tak mahu terima cina macam Chong.Jenis pariah hanya buat congested rakyat saja.Even the Taiwanese regime won't welcome these pariahs.Kerajaan Singapork hanya pilih cina yg kaya dan extreme pandai.Jenis pariah tak diterima.

Anonymous
August 29, 2013 at 4:25 PM

Yaa... Memang Melayu kaum pendatang. Amat bersetuju kerana ramai melayu kat tanah melayu ni datang dari pulau sumatera, bengkalis, jawa, makassar dan lain2 di acepelago melayu - sebab kepulauan ni adalah kepulauan melayu. Semua basuh berak, bukan main kesat-kesat je..

Anonymous
August 29, 2013 at 4:38 PM

CINA ni KELUAR Dari bruit MAK dia TAHUN BERAPA . TAK TAHU SEJARAH, ATAU SENGAJA PUTAR BELIT SEJARAH.

Anonymous
August 29, 2013 at 6:12 PM

Makin BANGSAT si PENDATANG-PENJAJAH CINA DAPBANGKAI/PKR, yg. asalnya di bawa PENJAJAH British-Zionis laknat! kalau kat Barat, berani tak si CINA PENDATANG BANGSAT mcm, ini MELALAK mcm. ANJING KURAP, MENGHINA Bumiputera - Native Americans/Canadians dan Aboriginal Australians, dan kalau di Eropah, Bumiputera Barat(Bumiputera juga bermakna Pribumi/Orang Asal/Indigenous/Native/Aboriginal)?! Mungkin diTERAJANG sampai MATI mcm. KATAK!

KDN patutnya ambil alih dari polis hal ini, kerana ini GERTAKAN yg. mengancam KESELAMATAN BUMIPUTERA Islam/Melayu, dan sedang MENGHASUT ke arah RUSUHAN perkauman. Tengok S'pura, BUMIPUTERA Islam/Melayu sampai diPIJAK mcm. binatang oleh rejm PENJAJAH CINA PAP-HARAM JADAH, samapi MENIPU sejarah!

Apalagi bila PENJAJAH CINA BANGSAT DAP/PKR dan PAP serta sekutu mereka dari Barat-Israel, disyaki ingin menjadikan Malaysia dan Indonesia, sebagai satu lagi Israel (“Greater Israel“) tetapi di Asia, sebab Singapura terlalu kecil dan tidak ada minyak-gas bertimbun macam Malaysia terutamanya di Malaysia Timur, dan juga Indonesia, yang juga kaya dengan minyak-gas/ dll untuk dikuasai (lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, September 2, 2009).

Dan rejim Cina PAP juga telah beri kerakyatan kpd jutaan imigran yang bukan pekerja/pelarian pun, dari bukan Islam Cina, dan Kristian/Yahudi untuk MENGECILKAN terus jumlah dan MENINDAS umat Islam/BUMIPUTERA Melayu Singapura; iaitu polisi DAJAL yang ditiru dari PENAJAnya, Yahudi Zionis Israel, yang ambil jutaan imigran Yahudi dan Kristian Zionis, untuk MENGECILKAN jumlah dan MENINDAS umat Islam Bumiputera Palestin!

Namun, malangnya, bumi pusaka TANAH MELAYU kita ini, dari sebelum diJAJAH British-Zionis laknat lagi, termasuk P. Pinang, Selangor dan Johor (juga Kota Kinabalu, Sandakan, Miri, Kucing, Labuan dsbnya) terus TERGADAI kepada si PENJAJAH GELOJOH Cina PAP-DAPBANGKAI, dan sekutu mereka dari Barat-Zionis! Bakal kita jadi BUMIPUTERA Melayu/Islam di Singapura dan Palestin!

Lihat di
http://www.thestar.com.my/Business/Business-News/2013/07/05/KL-Trillion-residential-units-unveiled-The-39storey-apartment-will-be-one-of-two-identical-residenti.aspx, KL Trillion residential units unveiled, By LIZ LEE, published: Friday July 5, 2013:

KUALA LUMPUR: Singapore-based developer Sim Lian Group Ltd has launched the second portion of its maiden project KL Trillion – a block of luxury serviced residences located along Jalan Tun Razak.

The 39-storey apartment will be one of two identical residential towers which have a combined gross development value of RM864mil. There will be 168 units of apartment in each block in eight different configurations.…The company’s subsidiary, Perumahan SLG Central Sdn Bhd, will be overseeing the construction of both towers.

……“We intend to acquire more land in Malaysia. Kuala Lumpur is always a good choice but we’re open to opportunities in Penang and Iskandar Malaysia, which is all the rage with Singaporeans now,” construction subsidiary SLC (M) Sdn Bhd director Lau Cheng Piw said…..

Makcik Sambal Belacan – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

Patutnya, SEWA air ke S`pura dan sebarang pelaburan dr. S’pura, dikaji semula dan DIHARAMkan terus ROMPAKAN ini - biaq si rejim Cina PAP ini pi terus minta sedekah berterusan kat TUAN Barat-Israel dia!

Anonymous
August 29, 2013 at 7:04 PM

Kalau kita nak berkira sangat tentang asal usul keturunan sampai bila pun tak habis perbincangan.Bawa sekali pakar sejarah pun masih ada yg tak bersetuju.Maka jangan layan sangat Chong.Beliau dr negara Tiongkok.Entah2 kaum yg tidak berguna oleh golongan Mandarin.

Org Melayu boleh berbangga bahawa Kesultanan Melayu Melaka diterima oleh semua sejarah dunia.Sejarah kuno China pun ada mencatat perihal kerajaan Melaka.

Anonymous
August 29, 2013 at 7:12 PM

Hak milik harta pegangan asing wajib dipantau.Lebih2 lagi rakyat Spork.Pulau tersebut dah penuh.Tiada tanah.Lebih 800 ribu rakyat asal negara China dah jadi warganegara Spork.Lebih 400 ribu rakyat India yg kaya dah jadi warga Spork.

Jgn biarkan tanah kita habis dibeli org asing.Kerajaan jangan fikir FDI semata2.

Anonymous
August 30, 2013 at 7:15 AM

Setuju anon 7:12pm; K'jaan BN/UMNO hapuskan saja projek "Rumah Kedua" dan sebarang pelaburan, yg. dimonopoli Cina dan India PAP-DAPBANGKAI/Barat-Zionis! Dah cukup merana Bumiputera Islam/Melayu dan Bumiputera lain!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous
August 31, 2013 at 11:47 AM

X sedar diri..kpd sape yg terasa..

Anonymous
September 20, 2013 at 2:59 PM

DAP ni MAKIN MENJADI JADI SBB MELAYU PAS DAN PKR MENYOKONG ...BENGAP BETUL MELAYU PKR DGN PAS NI...DGN UMNO BUAT MUSUH TAPI BOLEH BEKERJASAMA DGN WARGA KHINZIR YANG BENCI MELAYU BENCI ISLAM...

KO DAH PAS PKR...OTAK KE MANA ???

November 21, 2016 at 3:09 PM

Assalamualaikum wr wb.

Salam ukhuwah islamiah buat semua saudaraku baik yang menjadi TKI/ TKW maupun yang ada di dalam negri.
BISMILLAHIRROHMANIRRAHIM
Mohon di maaf jika kehadiran saya di blog ini
mengganggu kenyamanan pengguna blog,,
Kehadiran saya di sini hanya ingin menyampaikan kepada saudara teman" yang sedang dalam kesulitan/ terlilit hutang piutang -
ekonomi menurun -atau asmara - majikan kejam- membutuhkan bantuan dana besar,
Jangan sungkan menghubungi MBAH SALEH CALL/SMS : +6285-247-111-647
Anda Akan Berhasil Sukses Jika Anda Mau Mengambil Keputusan Untuk Mengikuti Ritual Gaib MBAH SALEH...


…=>MBAH SALEH<=…
CALL/SMS : +6285-247-111-647

Atau Kunjungi Link KLIK DISINI

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger