BUKU "AWAKENING: THE ABDULLAH YEARS IN MALAYSIA" CUBAAN PEMBANGKANG LAGAKAN PEMIMPIN BN
Apakah ini suatu taktik untuk menjatuhkan kepimpinan BN dalam usaha Pakatan Pembangkang memecahbelahkan perpaduan dan keharmonian dan seterusnya menakluk pemerintahan BN sebagai kerajaan? Juga, sebagai misi dan visi dalam menawan Malaysia pada PRU-14 akan datang.

Semenjak buku "Awakening: The Abdullah Years In Malaysia" mula dilancarkan pada penghujung Ramadan, ramai di kalangan pemberita mahupun rakyat mempersoalkan isi kandungan buku tersebut.

Ramai melihat kecenderungan penulis buku itu sebagai cubaan untuk melaga-lagakan kepimpinan BN khususnya Tun Abdullah dengan Tun Dr. Mahathir juga kepimpinan Najib Razak.

Dalam mengupas isu ini, blogger Antarapos telah mendedahkan secara terperinci mengenai pembabitan ‘tangan’ ghaib di sebalik penerbitan buku ini.


Dalam laporan Antarapos semalam, mereka mendedahkan bahawa bukan Pak Lah yang menulis buku bertajuk "Awakening: The Abdullah Years In Malaysia" ini.

Buku berjudul “Awakening, The Abdullah Years in Malaysia” itu bukan tulisan oleh  Tun Abdullah Ahmad Badawi dan bekas Perdana Menteri itu tidak mempunyai kawalan  mengenai kandungan  mahupun pelancaran buku itu.

Kecuali perbualan Abdullah dengan dua editor buku berkenaan, kandungan buku itu ditulis oleh tidak kurang 30 penulis yang berlainan latar belakang termasuk pemimpin pembangkang.

Artikel turut disumbangkan oleh pemimpin UMNO yang tidak lagi mempunyai tempat di parti itu seperti bekas Menteri Besar Selangor Dr Mohd Khir Toyo, bekas Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Zaid Ibrahim dan bekas Bendahari UMNO Datuk Azim Zabidi.

Turut terlibat, Ahli Parlimen Gua Musang Tengku Razaleigh Hamzah pula menulis pra-kata buku itu.

Manakala pemimpin pembangkang yang menyumbang penulisan mereka pula terdiri daripada Nik Nazmi Nik Ahmad, Liew Chin Tong dan Farish Noor.

Bagi sesetengah pihak yang telah membaca sebahagian buku berkenaan mendapati ia lebih kerap membidas Abdullah daripada menceritakan keadaan yang sebenarnya.

Melihat kepada kandungan buku itu, tidak hairanlah anak Anwar Ibrahim beriya-iya menjadi duta untuk melancarkan buku ini di Singapura. Kenapa dilancarkan di Singapura?

Perkara itu jugak menjadi logik sekiranya kita berfikir secara rasional dan bertanyakan soalan, kenapa portal yang pro-pakatan yang mula-mula buat liputan mengenai buku itu?

Jadi sekarang ni, apa yang penting, pihak media perlu mendapatkan penjelasan daripada Pak Lah sendiri. Dapatkan kenyataan beliau mengenai buku tersebut.
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
August 10, 2013 at 7:38 PM

'Awakening' konon - memang bahasa si Kristian Zionis! Si BETINA mat saleh PENIPU itu disyaki tali-barut ejen Barat-Israel (sekutu kuat PAP-DAPBIAWAK/PKR) di Tanah Melayu ini! Buku ini juga nak mengalih perhatian dari si CINA NYANYOK, si RASIS PENJILAT kaki kudis Barat-Israel, kuan yew yg dahlah MERAMPAS S’pura – kemudian berangan terus nak rampas seluruh TANAH MELAYU ini di masa hadapan, bersama "adik-beadiknya"nya, CINA DAP - lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, Wednesday, September 2, 2009. Sebab itu buku ini dilancar di S’pura!

Lihat berita yg juga nak bagi saya MUNTAH ini di http://www.thestar.com.my/News/Nation/2013/08/09/Hasmy-interview.aspx,
Firmer commitment towards human rights conventions needed, says Suhakam chairman, August 9, 2013! Suhakam ini pikiaq dia MEMERINTAH Malaysiakah - pergi BERAMBUS dgn hak asasi/demokrasi Barat-Zionis depa!

Yg herannya si Suhakam ini tak pula MENGHENTAM rejim Cina PAP PENJAJAH GELOJOH Singapura MENINDAS umat Islam/BUMIPUTERA Melayu Singapura termasuk dgn MENGECILKAN terus jumlah BUMIPUTERA Melayu/Islam Singapura dgn memberi kerakyatan dgn mudah pd jutaan imigran bukan Islam (BUKAN pelarian pula itu) Cina (dari China, Hong Kong dan Taiwan), dan Kristian, juga dibela oleh sekutu kuatnya, si Barat-Israel. Bahkan polisi mengambil jutaan imigran bukan Islam ke Singapura, ini ditiru dari Israel - sekutu kuat rejim penjajah Cina ini (lihat di http://rainbowoftruth.blogspot.com/2009/09/singapore-israel-love-affair.html, THE SINGAPORE ISRAEL LOVE AFFAIR, Wednesday, September 2, 2009.

Di Israel juga, PENJAJAH GANAS Yahudi yang asyik membunuh, memenjara dan menindas termasuk MENGECILKAN jumlah BUMIPUTERA Islam Palestin, dgn memberi kerakyatan pd imigran Yahudi yang jutaan, dari merata cerok, dan memberi hak istimewa termasuk perumahan dan pendidikan, untuk bangsa Yahudi dari askar (yang tiada Bumiputera Islam Palestin) – tidak juga dihentam si pencinta “demokrasi dan hak asasi manusia” dari Barat (bahkan Israel si penjajah ganas ini adalah sekutu kuat si Barat hipokrit durjana).

Dan DAPBIAWAK/PKR pula sekutu kuat Barat-Israel di M'sia ini; jadi bayangkanlah betapa bahayanya rejim PAP-DAP/PKR buat Islam/umatnya – jadi pedulikan hak asasi-demokrasi SAMPAH Barat-Zionis yang si DAP/PKR asyik MELALAK, kalau kita lebih MENGUTAMAKAN mana-mana pelarian/imigran Islam yang miskin dan tertindas! Sepatutnya, kita dari Dunia Islam dan “Dunia Ketiga“, janganlah sampai takut sangat pada GERTAKAN berterusan “demokrasi/hak asasi manusia” SAMPAH Barat-Zionis/Bukan Islam ini, macam hamba-abdi mereka!

MAKCIK Tempurung – PERTAHAN Islam dan umatnya, Raja-Raja Melayu/PM/UMNO/Bahasa Melayu/K‘jaan BN, hak BUMIPUTERA Melayu dan BUMIPUTERA lain; dan hak orang miskin dari semua bangsa yang hormat Islam, dan bangsa dan hak Bumiputera.

Anonymous
August 12, 2013 at 8:59 PM

buku nie cume kasi kesan kat macai jew...byk lagi isu lain yg lagi penting...

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger