#kualabesut CALON PAS CHE LONG TELAH DIUMUMKAN SEBAGAI CALON KALAH


Berdasarkan pemerhatian penganalisis politik di beberapa PDM dalam DUN Besut, sungguh memeranjatkan apabila banyak PDM yang sebelum ini dimenangi PAS dalam PRU-13 lepas.

Lebih mengejutan lagi jumlah sokongan kepada BN semakin meningkat dan pastinya calon PAS, Che Long kini hanya menunggu masa untuk diisytiharkan kalah. Ini pastinya memberikan tamparan hebat buat Pengarah Pilihan Raya PAS PRK DUN Kuala Besut, Husam Musa.

Husam Musa sebelum ini telah menggunakan kuasa dan kedudukannya untuk mencalonkan ‘orangnya’ Che Long sebagai calon PAS dalam PRK DUN Kuala Besut biarpun PAS Terengganu sudah mempunyai calon mereka sendiri.

Lebih mendukacita PAS, biarpun telah melakukan kempen yang berkiblatkan apa sahaja termasuklah memberikan rasuah minyak motorsikal percuma kepada mereka yang berumur 21 tahun ke atas. Mereka yang menggunakan kereta tidak layak untuk menerima minyak percuma ini.

Pada hari mengundi hari ini, PAS telah membawa turun Ustaz Azhar Idrus (UAI) untuk berkempen bagi calon PAS serta beberapa mahasiswa wanita yang berteriak supaya memberi sokongan kepada calon PAS.


Ekstrem penyokong-penyokong PAS di DUN Kuala Besut yang kebanyakan mereka datangnya dari Kelantan tidak mematahkan semangat peraih-peraih undi BN yang dilihat sangat bersopan santun. BN tetap dengan pendirian untuk tidak termakan perang psikologi PAS yang boleh membawa kepada pergaduhan jika emosi tidak dikawal.


Menurut pengundi Kuala Besut, kali ini mereka akan pastinya calon BN menang dan meneruskan tradisi peninggalan penyandang kerusi DUN Kuala Besut yang meninggal dunia sebelum ini. PAS tidak mampu mentadbir apatah lagi dengan memberikan pembangunan dengan melihat kreadibiliti calon PAS itu sendiri yang ternyata tidak berminat untuk menjadi calon dalam PRK Kuala Besut.  
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
July 24, 2013 at 9:53 PM

Tahniah.. hatriks untuk Husam Musa.

1. Kalah bertanding di Putrajaya pada PRU-13
2. Kalah saman terhadap Kicdefella dan terpaksa membayar RM40k kepada Kickdefella
3. Gagal sebagai Pengarah PRK Kuala Besut. Formula 16:16 ditolak mentah2 oleh penduduk Kuala Besut demi kestabilan politik di Terengganu....

July 25, 2013 at 10:03 AM

shut the fuck up la RAZIF. we know who u are

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger