#kbesutkini BN CATAT KEMENANGAN BESAR DENGAN MAJORITI 2,608 UNDIWaktu pengundian telah ditutup jam 5.00 petang tadi dan kini proses pengiraan undi sedang dilakukan. Pada ketika ini juga petugas-petugas bergilir-gilir mengira undi disebabkan waktu berbuka puasa bagi negeri Terengganu dan kebanyakan negeri-negeri di Semenanjung Malaysia. Manakala, negeri Sabah dan Sarawak sudahpun berbuka bermula jam 6.30 petang tadi.

SPR menjangkakan keputusan PRK DUN Kuala Besut akan diketahui selewat-lewatnya sebelum jam 10.00 malam sekiranya tiada sebarang bantahan daripada mana-mana pihak.

Jangkaan keluar mengundi yang dicatatkan SPR sepanjang hari ini sejak jam 8.00 pagi tadi menunjukkan seramai 12,919 pengundi atau 78.14 peratus sudah keluar mengundi. Jumlah keseluruhan, termasuk undi awal sebanyak 911, menjadikan seramai 13,830 orang (79.24 peratus) keluar mengundi.

Lebih sukacita dua Pusat Daerah Mengundi (PDM) yang BN kalah pada PRU-13 lepas telah berjaya ditawan BN, iaitu PDM Kampung Nangka dan PDM Bukit Puteri. Menurut beberapa orang pemerhati politik yang kini berkumpul di DUN Kuala Besut menyatakan kemenangan memihak kepada BN dengan jangkaan hampir keseluruhan peti undi di beberapa PDM dimenangi BN.


Dengan berkat bulan Ramadhan ini dan niat yang baik, Insha Allah kemenangan akan memihak kepada calon BN, iaitu calon orang muda.
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

July 25, 2013 at 10:05 AM

shut the fuck up la Razif.

July 25, 2013 at 11:29 AM

diharap encik Razif tolong diam n toksah nyibuk komen2 pasal negeri lain

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger