‘BLOGGER’ LUCAH ALVIN DAN VIVIAN HARUS DIBUANG KEWARGANEGARAAN


Perbuatan pasangan blogger berketurunan Cina yang dikenali sebagai Alvin Tan dan Vivian Lee yang mempersenda umat Islam dan bulan Ramadan disifatkan sebagai manusia tidak ada akal.

Apakah Alvin dan Vivian ini menganggap perbuatan mereka itu akan membawa kepada suatu dunia glamour? Benar, sekarang ini mereka berdua popular kerana media massa elektronik dan media cetak termasuk media sosial sering memperkatakan tentang cerita sensasi mereka.

Manusia dianugerahkan akal dan fikiran untuk berfikir. Jika tidak menggunakan akal samalah tarafnya dengan binatang.

Perbuatan pasangan tersebut yang secara sedar dan terancang berkaitan provokasi bersabit agama sehingga mengguris sensitiviti rakyat pelbagai kaum, khususnya umat Islam tidak seharusnya dibuat kerana ia dikhuatiri boleh menjurus kepada rusuhan dalam kalangan rakyat.

Apakah pemimpin ‘pujaan’ mereka tidak menasihati pasangan ini? Juga, di manakah suara-suara pemimpin PAS dalam hal ini yang secara terang penyokong Pakatan Pembangkang ini mempersendakan Islam dan orang Melayu secara khusus.

"Kata benda-benda yang menyakitkan hati orang mungkin orang akan balas...nanti jadi bermusuhlah. Ini orang yang tak ada akal, bodoh yang tidak boleh diajar," katanya Tun Dr Mahathir.

Denda RM50,000 seperti yang dikenakan SKMM amat tidak wajar kerana sejumlah wang tersebut mudah untuk pasangan itu memperolehnya dengan bantuan DAP. Tetapi, ramai rakyat Malaysia mahukan pasangan ini dikenakan hukuman yang lebih berat kerana mereka bukan kanak-kanak yang tidak tahu berfikir dan atau budak di bawah umur 17 tahun sebaliknya mereka ini sudah boleh menjadi mak bapak.

Selayaknya mereka ini harus dikenakan hukuman yang lebih berat seperti dibuang negeri sekaligus menjadi pengajaran kepada pasangan lain yang mempunyai niat yang sama sebelum ini.

"Jika tidak boleh dibuang negeri, mungkin tindakan lain boleh dikenakan. Tetapi saya ingat undang-undang tidak benarkan kita lucut kewarganegaraan.


Pasangan itu sebelum ini dikecam ramai setelah memuat naik gambar mereka menikmati bak kut teh (sup tulang babi) berserta kapsyen yang menyentuh sensitiviti umat Islam di laman sosial Facebook.
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

July 18, 2013 at 7:03 AM

Setuju. Kerajaan perlu mewujudkan satu undang-undang baru mengenai melucutkan kerakyatan/kewarganegaraan pesalah-pesalah seperti ini.

Anonymous
July 18, 2013 at 7:52 AM

si bangsat cinabeng dua ekor ni menyalahgunakan logo halal JAKIM untuk sup babi.

Adakah JAKIM tak sedar, tak nak masuk campur atau tak nak susahkan diri menyaman si bangsat cinabeng ini atas kesalahan tersebut.

Atau JAKIM sendiri kecut telur dengan cinabeng

Atau dalam JAKIM sendiri banyak puak munafik fuckatan yang sengaja tak mau usik puak-puak DAPig. Sebab Hadi atau Nik Ajiz tak benarkan tindakan diambil...

Orang JAKIM tolong jawab !

Anonymous
July 18, 2013 at 8:23 AM

Kenderaan si bangsat cinabeng Alvin dan Vivian ni

AEY 4899 Hyundai Altoz 1.0 warna perak.

Kalau tersempak terpulang nak buat apa pun

Anonymous
September 7, 2013 at 9:04 AM

Kami rakyat melayu menyokong penuh tindakan kerajaan demi kemakmuran dan kedaulatan Tanah melayu.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger