SEORANG TELAH DITAHAN MANAKALA 4 LAGI MASIH DIBURU


Polis dalam kenyataan medianya telah meminta mereka yang mengenali 4 lagi suspek yang didakwa menghina Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah bersempena dengan Hari Keputeraan pada 1 Jun lepas untuk tampil ke hadapan bagi membantu siasatan.

Ini bagi mencukupkan 5 suspek yang didakwa telah melakukan penghinaan ke atas Yang di-Pertuan Agong Tuanku Abdul Halim Mu'adzam Shah.

Terdahulu Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) dalam kenyataannya pagi tadi telah menahan seorang suspek wanita yang dipercayai Melissa Gooi di Taman Nirwana Ampang, Selangor. Beliau disabitkan di bawah kesalahan Akta Hasutan 1948.

Mereka yang masih dalam buruan polis dan SKMM ialah Weennee Tan, Shuh Chen Loo, Hun Keat Wong dan Carol Tay. Penama tersebut diminta untuk menyerah diri di balai polis berdekatan bagi membantu siasatan.

Kesalahan ini sangat serius memandangkan Yang di-Pertuan Agong merupakan pemimpin tertinggi negara dan menjadi lambang kedaualatan negara Malaysia. Jika perkara seperti penghinaan berlaku dan dilakukan oleh rakyat Malaysia sendiri maka jalan terbaik ialah dihantar ke luar negara dan tidak lagi dibenarkan masuk ke Malaysia.


Mereka ini bukan sahaja tidak menghormati institusi diraja bahkan bersikap kurang ajar dengan kedaulatan negara. 
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

Anonymous
June 4, 2013 at 10:23 PM

Sesungguh nya menghina orang lain adalah perbuatan keji lebih2 lagi menghina melalui media yg di tontoni oleh ramai orang!!

Aku cabar Cina DAP Kominis Babi ni mengina Lee Kuan Yew atau Kerajaan Singapura!! Ada berani tak Chee Bai???!!!!

June 4, 2013 at 10:25 PM

Orang cina sekarang dah terlalu biadap ini semua kerana dari kecil belajar di SJKC .... Harap kerajaan kaji semula kebaikan SJKC untuk menghindari kebiadapan yg melampau-lampau kerana org melayu juga tidak mahu kepada huruhara yg merugikan kecuali.....

June 5, 2013 at 1:11 AM

Nak mampus?......ISA pergi kalu mau kah?.

June 5, 2013 at 1:15 AM

Satu cadangan yang baik. Setuju sangat disamping mengwujudkan kembali ISA pendinding terhadap kebiadapan mereka. Mereka yang bersalah sahaja yang takutkan ISA ini. Orang orang baik seperti kebanyakan kita sebenarnya gembira dengan adanya ISA. Betul tak?...

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger