NAJIB RAZAK: TERIMA KASIH RAKYAT SARAWAK


Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengucapkan terima kasih dan merakamkan setinggi-tinggi penghargaan kepada rakyat Sarawak khususnya masyarakat Bumiputera yang secara berterusan memberikan kepercayaan kepada BN sehingga membolehkannya membentuk kerajaan Pusat.

Sebelum ini, rakyat Sarawak telah memberikan kepercayaan kepada BN dalam membentuk Kerajaan Negeri pada Pilihan Raya Negeri Sarawak Ke-10 April 2011.

Sokongan itu bukan sahaja diambil kira malah akan memastikan ‘Aku Janji’ akan dilaksanakan seperti kata pepatah 'ada ubi ada batas, ada budi ada balas'.

Sehubungan itu, Najib Razak menjelaskan Kerajaan BN akan memastikan janji-janji yang dibuat BN dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 kepada masyarakat Sarawak akan ditunaikan dalam tempoh 5 tahun akan datang ini.

"Sebab itulah hari ini saya beri jaminan agenda pembangunan luar bandar Sarawak akan kita perkasa pada masa akan datang supaya kawasan yang tertinggal dari segi kemudahan asas akan kita penuhi mengikut kemampuan.

Dalam pada itu, Najib yang juga Pengerusi BN berkata, mandat yang diberikan rakyat negeri itu amat signifikan kerana membolehkan agenda transformasi di peringkat kebangsaan dilaksana.

Mandat yang diberikan rakyat tidak sesekali akan dipersia dan akan dilaksanakan sepenuhnya. Tidak seperti negeri-negeri tadbiran Pakatan Pembangkang terdahulu yang sehingga kini masih gagal memenuhi janji-janji PRU 2008 walaupun menang sekali lagi dalam PRU-13.


Percayalah Tuhan masih sayang kepada kita, BN masih berkuasa dan Kerajaan akan gunakan kuasa kita dengan sebaik-baiknya demi memastikan rakyat menerima pembangunan dan kebajikan rakyat dibela. 
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
June 11, 2013 at 6:17 AM

Namun UMNO dan parti-parti Bumiputera Islam di Sarawak dan Sabah, tak boleh terlalai untuk merancang masa hadapan. Ini ialah kerana DAPigs sekarang menggunakan agama sebagai senjata untuk MENJAJAH Malaysia dan menjatuhkan Islam dan orang Melayu!

Cara yang boleh berkesan ialah KDN mesti ada Intelligence yang amat cekap dan berani, kerana pertubuhan PENGGANAS Kristian Zionis, melalui menyamar sebagai gereja biasa, NGO atau perhimpunan peribadi di rumah-rumah dan kawasan perumahan, yang banyak tidak berdaftar, makin mengkristiankan Bumiputera/Bukan Bumiputera bukan Islam seramai mungkin – ini sebab utama undi bukan sahaja dari orang Cina, tetapi bukan Islam kepada DAP. Dan ramai yang Bukan Bumiputera PKR pula menyokong DAP tetapi tidak mahu terdedah sebab hendak terus membodohkan penyokong Melayu/Islam PKR dan PAS, untuk menyembunyikan rahsia mereka ini sebagai Kristian Zionis. Bahkan saya syak puak Kristian Zionis ini makin rancak di pendalaman Sarawak/Sabah untuk mempastikan lebih ramai Bumiputera yang dikristiankan akan mengundi DAP di pilihanraya akan datang!

Pertubuhan Kristian Zionis ini sebenarnya adalah senjata politik yang amat merbahaya dipergunakan oleh CIA-US/MI5-UK/Peranchis/Jerman/Israel-Mossad/EU-NATO (di Malaysia melalui DAP/PKR) untuk menjajah negara-negara atau tanah Islam yang kaya minyak-gas/sumber asli lain/tanah subur (untuk pertanian syarikat global GM US-Mosanto yang diharamkan di EU sebab boleh menyebabkan penyakit kanser dll). Jadi fahaman Kristian Zionis digunakan untuk cuba memecahbelahkan orang Islam termasuk dengan menubuhkan pejuang 'jihad' (yang sebenarnya diketuai bukan Islam Kristian Zionis, tetapi menyamar sebagai orang Islam untuk melagakan dan memperdayakan Shia-Sunni sampai berbunuh sesama sendiri atau dibunuh amat kejam pejuang 'jihad' pengganas bukan Islam itu, seperti di Libya, Syria, Somalia, Afghanistan, selatan Thailand/Filipina dan Iraq, dan kemudian di Nigeria, Lebanon, Iran dan lain-lain), dan cuba mengkristiankan Melayu/orang Islam dan Bumiputera lain yang Islam atau bukan Islam seramai mungkin (termasuk semakin agresiv di Indonesia dan negara-negara islam lain). Dan penjajah Barat-Zionis imellaui sekutu DAP/PKR mereka, ingin menjadikan Malaysia dan Indonesia, sebagai satu lagi Israel tetapi di Asia, sebab Singapura terlalu kecil dan tak ada minyak-gas bertimbun macam Malaysia terutamanya di Malaysia Timur, dan juga Indonesia, yang juga kaya dengan minyak-gas untuk dikuasai!

Maka, jabatan DAKWAH Islam mesti lebih kuat berusaha, terutamanya di perkampungan Orang Asli dan di pendalaman Sabah dan Sarawak, dan kawasan perumahan termasuk kawasan flat untuk orang miskin/sederhana. Jangan berlengah lagi - masjid mesti dibina di setiap kampong dan kawasan perumahan untuk berdakwah. Saya syak orang India yang miskin pun makin disasarkan pertubuhan Kristian Zionis bawah DAP/PKR untuk dikristiankan, termasuk melalui NGO-NGO DAP/PKR, yang menyembunyikan aktiviti Kristian Zionis mereka. Serta, setiap kawasn perumahan di seluruh negara, melalui penggubalan undang-undang mesti ada kuota tinggi untuk Bumiputera dan yang miskin, dan orang Islam, kerana ini negara Islam dan kita makin ditindas di negara sendiri.

MAKCIK Tempurung.

(PERHATIAN: ada PENYAMUN paling penakut disyaki dari DAP/PKR durjana yang sekarang meniru gelaran saya tetapi sebagai "Pakcik Tempurung/Temporung" untuk mengelirukan pembaca).

Anonymous
June 11, 2013 at 7:00 PM

Sarawak yg terbentang tanahnya akan ditakluki DAP pd PRN Swak kelak.Tanah di Penang n Selangor dah terlalu sempit utk menampung kaum DAPigs.Pengusaha2 kaya kroni DAPigs telah mula merisik jika terdapat kaum etnik tempat yg sanggup tanah mereka disewa/pajak.Wang boleh mengaburi mata.Ingatlah kaum Zionis adalah rakan rapat PAP Spore.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger