JUSUF KALLA DEDAHKAN PIHAK YANG MEMBIAYAI BLACKOUT 505


Sebagai seorang pendamai dan perantara antara Najib Razak dan Anwar Ibrahim bagi menyelesaikan pertelingkahan berhubung PRU-13, bekas Naib Presiden Indonesia, Jusuf Kalla mengingatkan Anwar supaya menerima keputusan PRU-13 dengan seadanya seperti mana yang telah dipersetujui sebelum ini.

Dan, selepas keengganan menerima kekalahan, Anwar Ibrahim dan Pakatan Pembangkang menyusun segala strategi termasuk mengadakan perhimpunan haram Blackout 505 di seluruh negara.

Persoalannya kini siapakah yang menaja dan memberikan sumbangan bagi menjayakan perhimpunan Blackout 505?

Menurut Jusuf Kalla yang mendedahkan rahsia tangan-tangan yang membiayai perhimpunan itu menegaskan ia dibiayai beberapa pihak, khususnya dari Turki, Washington, Amerika Syarikat; Filipina serta kemungkinan Thailand dan China.

Katanya, pemberi dana yang besar itu datang dari sebuah syarikat besar di Filipina dan Turki untuk membantu aktiviti perhimpunan bantahan tersebut.

"Mereka tidak boleh menyembunyikan diri kerana rakan-rakan bisnes kita ketahui siapa mereka. Isunya untuk apa membuat perhimpunan tersebut jika hanya memberi keuntungan kepada musuh-musuh Islam dan orang Melayu?

"Saya sendiri bertanya kepada Anwar, apakah kamu boleh mengawal parti DAP? Anwar Ibrahim terdiam dan tidak dapat memberikan jawapan dengan jelas, ternyata beliau ada masalah untuk mengawal ahli-ahli parlimen dari parti lain," katanya.

Menurut Jusuf, beliau terfikir bahawa tindakan Anwar Ibrahim mengadakan perhimpunan haram itu hanya sia-sia, melainkan menguntungkan sebelah pihak iaitu musuh-musuh Islam.

Oleh itu, benarlah andaian rakyat Malaysia bahawa Anwar Ibrahim itu sebenarnya menjadi alat dan boneka DAP yang sengaja mahu menjatuhkan agama Islam demi mencapai cita-cita untuk memerintah negara. Dengan ini dapat mengubah Perlembagaan dan menghakis identiti Melayu, Bumiputera dan kepentingan Islam sebagai agama rasmi Malaysia.


Secara langsung juga merendahkan martabat institusi beraja yang sekian lama diamalkan di Malaysia yang menjadi lambang kedaulatan negara. 
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger