ISU BLACK OUT – PAKATAN PEMBANGKANG KINI SENYAP DAN MALU


Sekeping gambar yang diuploadkan cybertrooper Pakatan Pembangkang pada malam hari pengundian (5 Mei 2013) seperti yang diuar-uarkan jelas suatu tindakan fitnah dan lakonan itu yang dirakamkan sebelum PRU-13 lagi.

Ini dijelaskan Timbalan Pengerusi SPR, Datuk Wan Ahmad Wan Omar berasaskan kepada siasatan pihaknya terhadap gambar yang menjadi persoalan rakyat.

Jika hendak menipu pun perlulah buat kajian dahulu jangan main hentam sahaja. Ini kerana gambar yang dijaja Pakatan Pembangkang itu terlalu banyak perkara yang boleh dipertikaikan.

"Mereka telah melakonkan perkara ini sebelum pilihan raya lagi untuk disebarkan di internet sebagai helah bagi menunjukkan kononnya berlaku kejadian lampu padam, sedangkan ini semua cerita karut.

"Pada gambar tersebut ditunjukkan kononnya petugas SPR sedang mengira kertas undi dan terpaksa menggunakan lampu bantuan kerana lampu padam sedangkan petugas itu langsung tidak memakai baju SPR.”

Beliau berkata, bukti paling nyata apabila gambar tersebut menunjukkan terdapat ramai pemberita dan jurugambar berada di dalam tempat pengiraan undi sedangkan hakikatnya tidak ada sesiapa yang boleh berada di tempat tersebut melainkan petugas SPR dan ejen calon.

"Prosedur Operasi Standard (SOP) dan tatacara kerja seperti yang ditunjukkan oleh gambar itu langsung tidak betul... mereka sudah terlupa, hendak menipu tetapi tidak faham tatacara kerja dan tidak matang.

"Malah dulang yang digunakan untuk meletak kertas undi juga bukan dulang SPR, bahan dan saiznya berbeza.. banyak perkara dalam gambar tidak ikut SOP SPR," katanya.

Wan Ahmad berkata, sehingga kini tiada sebarang laporan polis dibuat berkaitan dakwaan lampu padam dan itu membuktikan bahawa ia ternyata fitnah pembohongan yang direka-reka dan tidak berasas.

"Kalau ada lampu padam, tentulah ada ejen-ejen parti membuat laporan polis, mereka mewakili calon, mereka ada di tempat mengira undi, jika lampu padam dia yang akan mula-mula sekali berlari buat laporan polis, tetapi tidak.

"Malah pada malam pengiraan undi itu juga, saya mendapat "tweet" mengatakan lampu padam oleh "cybertrooper" yang tidak bertanggungjawab, kita terus semak kawasan mana, kita semak dengan pengarah negeri kita, Pegawai Pengurus dan saluran sekolah yang dituduh tetapi ternyata tidak ada apa-apa," katanya.


Jelas bahawa Pakatan Pembangkang sanggup melakukan apa sahaja biarpun terpaksa membuat lakonan bagi menipu rakyat. Inilah realiti sebenar Pakatan Pembangkang yang cuba diangkat oleh sesetengah rakyat Malaysia biarpun majoriti rakyat Malaysia menolak Pakatan Pembangkang seperti mana yang digambarkan dalam PRU-13. 
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
May 27, 2013 at 4:52 PM

bangang tak habis2 puak2 pembangang ni..

Anonymous
May 27, 2013 at 8:33 PM

PR=PENIPU RAKYAT

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger