UNDI DAP SAMA SEPERTI UNDI ANWAR IBRAHIM = SEMUA DAPAT PERCUMACalon DAP di Parlimen Bintulu, John Brian Anthony menyifatkan undi DAP pada PRU-13 kali ini ialah undi Anwar Ibrahim untuk jadi Perdana Menteri. Jika undi calon BN sama seperti undi Ketua Menteri Sarawak.

Apakah sumbangan DAP terhadap masyarakat orang Dayak sehingga sanggup mengundi DAP dan Pakatan Pembangkang? Harus diingat janji Anwar Ibrahim ke atas rakyat hanyalah janji manis seperti mana yang pernah dibuat Kerajaan Selangor.

Lebih melampau, jika undi DAP dan jadikan Pakatan Pembangkang sebagai kerajaan maka semua air dan pendidikan akan diberikan percuma. Janji itu hanya manis dibibir sahaja, tetapi hendak laksanakan jauh sekali. Semua ini hanya untuk mendapatkan undi.

Sewajarnya rakyat Sarawak jangan tertipu dengan janji-janji Pakatan Pembangkang kerana ianya hanya bersifat bohong. Ingat bahawa Pakatan Pembangkang tidak akan menunaikan janji mereka sebaliknya semua ini hanya kuasa politik. 
Share this article :
 

+ comments + 5 comments

April 24, 2013 at 9:35 AM

anwar ibrahim tak pernah bersihkan diri. video sex dan liwat.

Anonymous
April 24, 2013 at 10:14 AM

percuma3...xdak len kira penipu rakyat ja..

April 24, 2013 at 11:15 AM

Anthony Brian,kalau tak silap,pernah dikalahkan BN di Pakan.(Tolong perbetulkan jika tersilap.)Baru2 ni dilantik ke Majlis Tertinggi Jawatankuasa Pusat DAP menerusi quota Malaysia Timur.Lebih2 lagi mewakili bumiputera Swak.

Maka tidak hairan tindakan Anthony membawa mesej sosialist yg diperjuangkan DAP sejak tertubuh PAP (DAP serpihan PAP Spore).DAP memperjuangkan "equality"iaitu tiada beza di kalangan rakyat.Ertinya DAP tidak mengiktirafkan "hak keistemewaan Melayu dan bumiputera yg termaktub dlmPerlembagaan Malaysia." Minta Anthony jelaskan apa maksud equality diperjuangkan DAP.

Anthony juga akan kehilangan "keistemewaan" jika DAP memerintah.Anthony ada niat lain.Dulu dia menjaja bahawa parti2 politik Semenanjung tidak akan membantu rakyat Swak.Sekarang beliau sendiri jadi calon Pakatan.Boleh percayakah dgn org yg tiada prinsip?

Anonymous
April 24, 2013 at 2:09 PM

Cannonkapit... Dalam PRN Sarawak Ke-10, Anthony Brian telah bertanding atas tikei PKR. Selepas kalah dan gagal dalam pemilihan MT PKR Sarawak, beliau keluar parti bersama rakan lain.

Seperti katak, Anthony Brian lompat parti kepada DAP yang dirasakannya sangat sesuai sebagai prinsip sosialist. Mungkin sentiment Ibanis yang cuba dibawanya seperti mana DAP yang sinonim dengan sentimen Chinese.

Inilah pemimpin Pakatan Pembangkang yang sebenarnya berjuang atas kepentingan peribadi dan bukannya kepentingan rakyat seperti yang dilaungkan BN "Rakyat Didahulukan".

April 24, 2013 at 2:47 PM

Terima kasih sdr.

Bersamalah kita yg sayang Sarawak,keharmonian n kestabilan politik hasil kerajaan di bawah Barisan Nasional,terus menentang politik chauvinis DAP.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger