PENYOKONG PAS KINI MULA RAGUI SIKAP SETIAUSAHA AGUNG PASJika Presiden PAS sendiri tidak ‘percaya’ kepada rakaman video seks Setiausaha Agung PAS, Mustapa Ali, tetapi tidak penyokong PAS yang kini telah bergolak angkara rupa pelakon video seks itu 101% benar dan sahih.

Akibatnya, PAS kini semakin tertekan dan Presiden PAS sendiri seolah-olah tidak mahu bercakap soal kes ini biarpun didesak oleh ahli-ahli PAS.

Penyokong PAS kini berada dalam keresahan berikutan sikap Abdul Hadi Awang yang dilihat begitu mempertahankan Mustafa tanpa membuat siasatan lanjut berhubung kesahihan rakaman video tersebut.

''Kami hairan kenapa Abdul Hadi bermati-matian mempertahankan Mustafa, soalnya sudahkah beliau menonton video tersebut. Ahli-ahli di peringkat akar umbi mahu melihat tindakan tegas bukannya terus membuat kesimpulan bahawa apa yang berlaku adalah satu fitnah.

''Sebelum ini Abdul Hadi sendiri sering berhujah dengan menggunakan maksud surah Al-Hujurat ayat 6 yang bermaksud "Wahai orang-orang beriman, jika datang kepada kamu seseorang yang fasik dengan membawa suatu berita, maka selidikilah terlebih dahulu agar kamu tidak menimpakan suatu musibah kepada suatu kaum tanpa mengetahui keadaannya (secara jahil), maka dengan sebab itu jadilah kamu di atas perbuatan kamu itu orang- orang yang menyesal.

''Dalam ayat ini Allah SWT mahu kita menyiasat kesahihan berita yang tersebar tetapi kenapakah dalam kes yang dikaitkan dengan Mustapa, Abdul Hadi cepat-cepat membuat andaian bahawa itu semua tohmahan dan fitnah.

Keadaan ini memang meletakkan Abdul Hadi dalam keadaan tertekan tetapi apa yang mengejutkan beliau masih belum mahu berbuat apa-apa dan ini boleh memberi kesan tidak baik kepada politik PAS.
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

April 16, 2013 at 9:02 PM

Hj Hadi tahu kejadian itu adalah benar berlaku dan individu dalam video itu pun adalah benar belaka, jadi sebab itu dia tidak mahu membesarkan isu itu, sekiranya seseorang itu memang tidak tahu dan tidak menyangka akan berlaku, tentu akan terus menyelidik perkara ini, jangan2 dari dulu lagi Hadi dah tahu perkara ini, namun untuk survival PAS terpaksalah bermunafik menafikannya. Cakap ugama bukan main lagi menghukum UMNO tapi sendiri macam cibaiiii

Anonymous
April 16, 2013 at 10:02 PM

Kepada semua umat islam, marilah kita renungkan akan kejadian kejadian yang berlaku terhadap pemimpin kita ini. Ambil lah satu titik notah akan kejadian2 yang berlaku. Jangan nanti hingga ALLAH SWT membalas akan segala dosa2 yang pemimpin2 lakukan rakyat juga yang akan sengsara. Ini kerana pemimpin2 politik semua nya kaya raya, maka senang untuk mereka meninggalkan negara ini jika sesuatu bencana berlaku. bagi mereka jika ALLAH SWT mnurunkan bala atau musibah, mereka boleh kenegara lain unutk keselamatan diri dan keluarga mereka. Ayuh...rakyat malaysia khususnya orang melayu....bangun lah beramai-ramai kita tolok pemimpin2 yang mempunyai masalah moral, perasuah yang sering melakukan maksiat dan yang menjualkan agama untuk kepentingan politik biar dr BN atau PR.

Anonymous
April 16, 2013 at 10:16 PM

kalau mereka mengaku sekarang. pas terpaksa menarik diri dari turut serta bertanding dalam PRU 13. jadi kita terpaksa menipu 28juta rakyat malaysia. tak mengapa dosa tak nampak.

Anonymous
April 17, 2013 at 3:15 PM

pelawok pelawok pelawok..hahaha

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger