KEHADIRAN ANWAR IBRAHIM KE SARAWAK SANGAT TIDAK DIALU-ALUKANKehadiran Anwar Ibrahim ke Sarawak pada hari ini tidak mendapat sambutan hangat daripada penduduk Sarawak ekoran isu akhlak dan moralnya yang masih belum terjawab.

Kebanyakan rakyat Sarawak hadir menyambut Anwar Ibrahim hanya sekadar untuk melihat wajah terbaru Anwar Ibrahim yang disifatkan penduduk di Semenanjung Malaysia sebagai sudah tidak berseri lagi.
Share this article :
 

+ comments + 6 comments

Anonymous
April 11, 2013 at 10:59 AM

Parti Kencing Rakyat
Parti Kelentong Rakyat

Anonymous
April 11, 2013 at 11:03 AM

Salam Bukan nak menuduh atau memburukkan rakyat di Sarawak... tapi sekadar renungan dan berharap rakyat Sarawak dapat melihat perkara ini sebagai sesuatu yang serius....Di Kuching, golongan lembut sotong dan GAY dan LGBT ni jumlah nya agak ramai dan agak terbuka di khalayak ramai. Pernah satu ketika sewaktu perarakan hari kebangsaan, kelompok ini berarak secara terang-terangan dengan jumlah yang agak besar di dalam barisan pasukan perarakan dengan mengenakan pakaian ala-ala ROME ( tak tau sekarang masih terlibat dengan perarakan atau tidak sebab dah lama tak ke Kuching.) Jadi ada kemungkinan Anwar kesana sebab nak cari lauk sekonyong-konyong stress sebab nak pilihanraya.

Aku
April 11, 2013 at 11:08 AM

Tanpa Nama (11 April 2013 11:03 PG)

saya orang sarawak. apa yang awak cakap tu tidak betul sama sekali. tidak pernah wujud perkara yang awak cakap tu. so jaga2 mulut bila bercakap. dosa menfitnah orang.

Anonymous
April 11, 2013 at 11:54 AM

TANPA NAMS !! APRIL 2013 11:03 : Maafkan saya...telah saya katakan awal-awal bukan menuduh atau memburukkan rakyat Sarawak...di semenanjung ni memang dah tentu dan ada kelompok gay dan lgbt ni...kelab mereka pun ada...tapi jangan tutup mata anda walaupun sebelah...memang ada dan benar apa yang saya perkatakan. Saya tidak dapat buktikan dengan gambar...tetapi sememangnya pernah satu ketika ada kelompok ini berbaris dalam barisan sambutan hari kemerdekaan ( saya masih ingat ) waktu tu sambutan di adakan waktu malam...dan mereka ini berarak dengan tema pakaian beragam...dan kelompok ini berarak dalam kumpulan 50 0rang dengan pakaian ala-ala rome dan serba putih. Dan satu lagi kalau tak percaya...memang agak ramai kelompok jambu ni di kuching.... tolong jangan menidakkan perkara ini,.... sebab dalam petronas seniri ramai gay boy dan mat jambu......dan sebahagian besar berasal dari miri atau kuching. Saya tak menuduh..sebab saya katakan di semenanjung pun ramai...dan akan kami perangi atau paling baik tarbiah mereka...tapi di Kuching gejala ini kian menular.

Anonymous
April 11, 2013 at 2:49 PM

saya org Swak juga.Memang tidak dinafikan terdpt golongan pondan,gay etc di Kuching.Berapa ramai kita tak tau.Asalkan mereka bukan ancaman kpd negara mereka layak hidup bebas.Jgn merosakkan agama.Ttpi kurang pasti mereka ni terlibat dlm perayaan yg dinyatakan TNama 11.03.Perkara macam ni Tnama 11.03 tak payah sensasikan.ok.

Anonymous
April 11, 2013 at 2:59 PM

DSAI n sekutu yg sepakat dgn beliau berhak dtg ke Sawk utk berkempen.Hak bebas bercakap ada hadnya.Jgn lontar tohmah,maki hamun,bohong...boleh menimbulkan kebencian.Kalau ada jaminan DSAI tidak bercakap bohong sila datang ke Swak.Org Swak tahu mana intan mana kaca.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger