ANWAR IBRAHIM KEMPUNAN MELAWAN PAPA GOMO DI PARLIMEN PERMATANG PAUHHasrat rakyat Malaysia melihat pertarungan dramatik antara Anwar Ibrahim dan Papa Gomo dalam PRU-13 di Parlimen Permatang Pauh tidak kesampaian apabila lawannya Papa Gomo menarik diri bagi bertanding di kerusi itu atas alasan bagi memberikan laluan kepada calon Barisan Nasional (BN), Dr. Mazlan Ismail mencipta kemenangan di kubu kuat Ketua Pembangkang itu.

Papa Gomo percaya calon BN, Dr. Mazlan Ismail adalah orang yang terbaik untuk mengalahkan Anwar Ibrahim di Parlimen Permatang Pauh yang menjadi kubu kuatnya selama ini. Tetapi, tidak kali ini di mana kekalahan akan dicapai Anwar Ibrahim ekoran penerimaan besar pengundi di Permatang Pauh ke atas jenama BN dan populariti Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak.

Walaupun keinginan Papa Gomo menarik diri daripada calon Bebas, namun beliau percaya kekalahan akan diterima Anwar Ibrahim. Sebagai menuju ke usaha itu, Papa Gomo akan tetap meneruskan usaha membongkar tindak-tanduk serta kegiatan-kegiatan tidak bermoral Anwar Ibrahim demi agama, bangsa dan tanah air.

Bersama Papa Gomo pastinya blogger pro-kerajaan yang kebanyakannya tidak ditaja BN mahupun UMNO termasuk Wira Kenyalang sendiri.

Menurut Papa Gomo, beliau mengambil keputusan untuk menyokong dan menjadi sebahagian daripada jentera kempen calon BN, Dr. Mazlan bagi 'mentalkinkan' Anwar di PRU-13 ini.

Papa Gomo juga dengan tegas mengatakan keputusan tidak bertanding bukan bermakna saya bimbang wajah sebenar saya dikenali umum malah seperti yang saya tegaskan sebelum ini saya berani berdepan dengan mana-mana sahaja mahkamah dalam dunia ini bagi membuktikan bahawa saya tidak memfitnah Anwar Ibrahim.

"Sehingga ke hari ini dan hingga ke akhir hayat saya tetap yakin dan percaya bahawa Anwar Ibrahim sama sekali tidak layak untuk diberikan mandat memerintah negara ini dan pakatan pembangkang juga jauh panggang dari api sekiranya mereka merasakan mereka adalah yang terbaik memimpin negara ini.

Seperti yang dijanjikan Papa Gomo berjanji sepanjang kempen PRU-13 yang bermula 20 April sehingga 5 Mei nanti, beliau akan bersama-sama dengan rakyat Permatang Pauh untuk berkempen bagi memenangkan calon BN dan untuk kali ini, yakin Anwar Ibrahim boleh ditumbang dan ditelanjangkan seperti mana dalam video dan gambar liwatnya.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
April 21, 2013 at 12:23 PM

Aduih.. ckap brbelit-belit, sat tkut org tgok muka, sat x tkut ngan mahkamah.. tup2 tarik diri.. 2 namenye pgecut, lari sblum brjuang.. ckap brapi2

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger