SERAMAI 6,000 ORANG HADIRI CERAMAH PAS DI KOTA SAMARAHANBiarpun kehadiran Nik Abduh anak kepada Nik Aziz dan Ketua Pemuda PAS Pusat, Nasharuddin Hassan serta penampilan istimewa Mel Wing ke Sarawak bagi menyampaikan ceramah politik di Kota Samarahan dalam Pentas Anak Muda (Mansang Ngelaban) pada 2 Mac lepas (Sabtu) namun sambutannya masih tetap sama. Sangat mengecewakan!!!

Dianggarkan sejumlah 60 orang sahaja penonton yang hadir berbanding target mereka seramai 2,000 seperi mana yang pernah dicatatkan PKR dalam penganjuran Ceramah Merdeka Rakyat sebelum ini.


Menggunakan taktik membawa Mel Wing untuk menarik perhatian anak muda di Kota Samarahan, tetapi sambutannya masih mengecewakan. Ternyata percaturan PAS Sarawak di Kota Samarahan tidak membuahkan hasil dan apakah ini juga akan terjadi kepada calon PAS di Kota Samarahan pada PRU-13 akan datang?

Yang pasti kedua-dua orang kuat Pemuda PAS Pusat itu akan mengingati dan ‘bertaubat’ tidak akan hadir lagi ke Sarawak disebabkan sambutan rakyat yang sangat mendukacitakan. Difahamkan ceramah itu diadakan di kawasan perumahan yang mempunyai kepadatan penduduk dan pernah diadakan Ceramah Merdeka Rakyat anjuran PKR pada awal Januari lepas.

Bezanya ceramah PKR di Kota Samarahan mendapat sambutan berbanding ceramah PAS yang audiennya sangat mengecewakan. Kebanyakan audiennya hanyalah terdiri daripada ahli-ahli PAS dan bukannya penduduk tempatan.
Share this article :
 

+ comments + 3 comments

March 4, 2013 at 9:51 AM

memanglah takde sambutan .. cuba jemput Karpal Singh buat tarian "pole dance" .. dengan aku sekali pergi ceramah tu .. kekeke!!!

Anonymous
March 4, 2013 at 10:25 AM

Bagitu lah nasib pas pis pus bila bertuan Sutan Anuar saudara jauh Sutan AlKarrami Sulu AlJuburi

March 4, 2013 at 11:23 AM

Aku dah cakap. bagi arip ameran tanding kat situ. Sekarang apa jadi? Penyokong PKR pun dah boikot.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger