PENYOKONG PKR TIDAK KISAH PEMIMPIN MEREKA AMAL LGBTDalam Islam secara terang menyatakan umat yang mengamalkan Lesbian, Gay, Bisekssual dan Transgender (LGBT) adalah haram dan Neraka adalah tempat yang paling sesuai untuk mereka.

Peliknya, di Malaysia para penyokong LGBT yang beragama Islam tidak kisah sekiranya pemimpin mereka mengamalkan LGBT asalkan menunaikan amanah rakyat dan tidak rasuah. Begitulah taksubnya penyokong pembangkang terhadap pemimpin mereka biarpun secara terang perlakuan moralnya bertentangan dengan kehendak Islam.

Khalid Mohd Ismath berkata dia tidak peduli pemimpinnya adalah tokoh LGBT asalkan pemimpin itu melaksanakan amanah rakyat dan tidak menyalahgunakan kuasa.

“Saya tak kisah pemimpin saya LGBT, tak ada agama atau sosial, yang penting dia laksana amanah rakyat dan negara serta tidak salahguna kuasa,” katanya dalam twitter.com/khalidismath.


Khalid Ismath yang juga pelajar UiTM Shah Alam jurusan Undang-Undang berkata fikirannya lebih terbuka apabila bersahabat dengan golongan LGBT, pluralis dan ethist (tidak beragama).

Ketika kawan twitternya, @seliparjepun36 mahu menerkam dia apabila berjumpa di alam reliti, Khalid berkata perbuatan itu dibimbangi akan dituduh sebagai anak buah Anwar Ibrahim.
  

“Hahaha! Mana boleh terkam, nanti BN kata kita gay, anak buah Anwar”

Ketika membalas twitter @zulfikriAziz, Khalid berkata dia adalah seorang pluralist yang bercita-cita mahu mewujudkan sebuah negara pluralis di Malaysia.


@zulfikriAziz bertanya lanjut, apakah maksud pluralis, adakah bermaksud Syiah boleh diamalkan di Malaysia.

Khalid menjawab, ” Kebebasan beragama, bermazhab.”Khalid juga turut mengucapkan syabas kepada PAS kerana menganjurkan perhimpunan ulama di Perak.

“Ulama terbuka dan liberal seperti Tok Guru Nik Aziz perlu lebih ramai dilahirkan, “katanya.


@Elizs_13 turut mencelah, ”Tolong tanya Tok Guru, dia sokong tak LGBT?”


Secara jelas para penyokong Pakatan Pembangkang termasuk PAS juga menyokong LGBT kerana tiada tentangan daripada ahli-ahli PAS terhadap kenyataan penyokong PKR ini.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
March 18, 2013 at 1:15 PM

patotla N ajis kata 'ANUwar budah cerdik'...rupa2nyer n ajis penyokong lgbt!!!!!!!!!!!!
auwwwwwwwwwwwwwwwww..........n ajis ularmak libaral.....mmg BARAL aka BAGHAL pon....

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger