PEMIMPIN DAP GUNA LAMBANG PAS PADA PRU-13 KENA POTONG KEMALUAN DULUKontroversi status DAP kini semakin memuncak dan boleh diharamkan daripada bertanding dalam PRU-13. Ini susulan daripada kesilapan DAP dalam pemilihan CEC DAP pada penghujung 2012 yang menyaksikan banyak keraguan hingga DAP boleh diharamkan penubuhannya.

Desas-desus mengatakan PAS ‘bersedia’ meminjamkan logo bulannya kepada pemimpin DAP untuk bertanding dalam PRU-13 disambut dingin ahli-ahli PAS. Ini kerana mereka yang menggunakan logo PAS untuk bertanding adalah mereka yang ‘bersih’ daripada segala kekotoran.

Kekotoran di sini bermaksud ‘kemaluan’ mestilah telah dikhatan (bersunat). Ini bagi menjamin kebersihan seperti yang diwajibkan dalam Islam. Namun, itu tidak semestinya bersih daripada segala dosa kerana pemimpin PAS ini termasuk ketuanya tidak terlepas daripada melakukan dosa fitnah disebabkan kemaruk menuju ke Putrajaya.


Bagi Ketua Dewan Ulama PAS, Harun Taib menegaskan DAP perlu meminta izin PAS terlebih dahulu jika calon parti itu termasuk penasihatnya, Lim Kit Siang mahu menggunakan lambang PAS pada Pilihan Raya Umum ke-13.

"Sebenarnya, mereka bebas nak guna lambang PAS atau pun PKR bagi menghadapi PRU-13 tak lama lagi. Itu dia punya pasal.

"Tetapi, mereka kena minta izin kita (PAS) terlebih dahulu dan DAP juga kena minta izin PKR jika ingin menggunakan lambang parti itu (PKR)," katanya lagi.

Sebelum ini kesediaan Lim Kit Siang bertanding di bawah lambang PAS sekiranya Pendaftar Pertubuhan (ROS) membatalkan pendaftaran DAP itu ekoran kesilapan dalam pemilihan Jawatankuasa Kerja Pusat (CEC) parti itu tahun lalu.

PAS sangat mengalu-alukan jika ada calon DAP, tidak terkecuali Kit Siang sendiri yang berhasrat menjadi ahli PAS.

"Bukan setakat mereka (calon DAP) nak bertanding pada pilihan raya umum tak lama lagi atas tiket Pas atau PKR (Parti Keadilan Rakyat), malah kalau mereka nak masuk PAS atau jadi ahli PAS sekali pun, kita terima.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
March 25, 2013 at 8:28 PM

Kenyalang ni munafiq yg sesatkan org

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger