KEBANYAKAN ‘TETAMU’ YANG HADIR DI PROGRAM ANWAR IBRAHIM DI BELAGA DIIMPORT DARI MIRI
Lebih mengejutkan rakyat Sarawak ialah PKR sanggup mengimport penyokong-penyokong PKR dari Suai, Miri untuk menghadiri Jelajah Anwar Ibrahim di Uma Badeng, Belaga. Ini diakui sendiri penyokong PKR yang hadir dan semata-mata mahu menjaga hati Anwar Ibrahim. Jika tidak kerana kehadiran mereka (penyokong PKR Suai) nescaya Jelajah Anwar Ibrahim di Uma Badeng tidak akan dihadiri rakyat Sarawak.

Lebih memeranjatkan ketua Blok atau ketua rumah bilik tempat Anwar Ibrahim berceramah tidak kelihatan. Ini secara jelas membuktikan kehadiran Anwar Ibrahim ke Sarawak tidak dialu-alukan sebaliknya hanya ‘drama’ PKR sahaja yang mengatakan Anwar Ibrahim diterima rakyat.

Orang yang bertanggungjawab membawa Anwar Ibrahim ke Belaga ialah Abun Sui, calon PKR di Parlimen Hulu Rajang. Namun, penerimaan rakyat terhadap Anwar Ibrahim kini tidak seperti dahulu lagi kerana kebanyakan penyokong tegar PKR di Belaga telah kembali kepada BN.

Akibat daripada ketaksuban politik pembangkang hingga mengenepikan soal adat dan budaya kaum di Sarawak menyebabkan rakyat Sarawak tidak menerima kehadiran pembangkang. Sudah menjadi adat setiap kaum, jika bertandang dan datang ke rumah atau kawasan orang hendaklah memberi salam. Jangan main redah sahaja.

Ini sekaligus memberikan petanda bahawa Pakatan Pembangkang terutama PKR tidak kuat di Sarawak dan rakyat Sarawak kini sudah bosan dengan permainan politik pemimpin Pakatan Pembangkang.
Share this article :
 

+ comments + 2 comments

Anonymous
March 19, 2013 at 3:07 PM

Kesian segelintir pakcik2 dan makcik2 yg masih lagi di-perbodohkan dan di-tipu oleh anugerah tuhan celup.

Anonymous
March 21, 2013 at 6:07 AM

Aku benci anwar ibrahim.. jgn dia boleh permainkan kaum pribumi sesuka hati dia kalau taknak mampos cisshh.. gay!

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger