YANG PASTI BUKAN MAT SABU CALON PERDANA MENTERI PAKATAN PEMBANGKANGPakatan Pembangkang mengakui kepimpinan kanan telah bersepakat dan memuktamadkan dalam menetapkan calon Perdana Menteri di kalangan mereka. Desas desus mengatakan individu itu bukan Anwar Ibrahim mahupun Abdul Hadi Awang.

Sebaliknya, menurut pemimpin kanan Pakatan Pembangkang beliau bukanlah calonnya dan akan mengumumkan masa yang sesuai untuk diumumkan kepada rakyat.

Pakatan Pembangkang sebelum ini mengalami masalah setelah kontroversi mengaitkan calon Perdana Menteri sama ada Anwar Ibrahim mahu Abdul Hadi Awang. Ramai yang menolak Anwar Ibrahim sebagai calonnya termasuklah daripada kalangan pemimpin dan ahli Pakatan Pembangkang sendiri.

Namun, menurut pandangan dan pemerhati politik Pakatan Pembangkang tiada seorang pun yang layak menjawat jawatan Perdana Menteri biarpun dicalonkan Pakatan Pembangkang. Ini kerana semua kepimpinan Pakatan Pembangkang tidak berintergriti dan berbohong kepada rakyat.

Selain berbohong dalam berceramah, kepimpinan orang Melayu daripada Pakatan Pembangkang sama ada dari PKR mahupun PAS sememangnya tidak boleh dipercayai. Bukan sahaja tidak layak bahkan langsung tidak mempunyai kriteria sebagai Perdana Menteri.

Pun begitu, Anwar Ibrahim juga tidak mustahil untuk diangkat menjadi Perdana Menteri di kalangan kepimpinan Pakatan Pembangkang atas arahan DAP dalam usaha menjadikan Malaysia sebagai negara sosialis. 
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
February 26, 2013 at 6:16 PM

Dooi..tak da calon lain lagi ke yang layak jadi PM ? Tak kan muka bau burit mah kat atas ni...aduyai...

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger