MAK LAMPIR ‘BELA’ DAN ‘BIAYAI’ BLOGGERS PENCACAI PAKATAN PEMBANGKANG RIBUAN RINGGIT
Selama ini ramai di kalangan bloggers Pakatan Pembangkang mengutuk dan mengecam bloggers pro Kerajaan BN yang disifatkan sebagai dibayar untuk berhadapan dengan bloggers pencacai Pakatan Pembangkang. Namun, tanggapan itu salah apabila ramai bloggers pro Kerajaan BN ini yang bergerak secara kumpulan mahupun individu tanpa dibiayai mana-mana pihak termasuklah Wira Kenyalang sendiri.

Seperti kata pepatah Melayu, sepandai-pandai kera di atas pokok akhirnya jatuh ke tanah jua. Itulah yang boleh diperumpakan kepada bloggers pencacai Pakatan Pembangkang apabila akhirnya pendedahan bahawa mereka ini dibayar telah didedahkan.

Pendedahan ini sebenarnya tidak mengejutkan biarpun pernah dinafikan bloggers Pakatan Pembangkang. Namun diakui bloggers Pakatan Pembangkang ini memang 100% pembohong. Tetapi, yang mengejutkan orang yang membiayai dan membelanya itu merupakan pemegang kad pengenalan warna merah.

Zuraidah Kamaruddin atau lebih mesra dipanggil Mak Lampir itu dipercayai membayar sejumlah RM3,000 seorang sebulan bagi setiap bloggers. Jika diamati dengan senarai bloggers Pakatan Pembangkang ini, Zuraidah Kamaruddin membelanjakan puluhan ribu untuk membayar mereka. Persoalannya, di manakah Zuraidah Kamaruddin memperoleh wang sebanyak itu untuk membayar bloggers pencacai Pakatan Pembangkang? Ini pastinya duit rakyat.

Terima kasih banyak-banyak Zuraida Kamarudin atas pendedahan ini. Sememangnya Zuraida Kamaruddin ini manis mulutnya biarpun tidak dapat melihat mikrofon untuk berceramah.
Share this article :
 

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger