DR PORNTHIP ROJANASUNAND TOLAK PELAWAAN PKR KE MALAYSIA‘Pakar’ patologi Thailand, Dr Pornthip Rojanasunand menolak jemputan peguam PKR, N Surendran bagi melakukan bedah siasat kedua bagi menyiasat kematian C Sugumaran, pengawal keselamatan yang didakwa meninggal dunia akibat dipukul pihak polis.

Seperti biasa, PKR akan mencari dan menggunakan pelbagai helah untuk mendapatkan isu yang boleh menjejaskan kreadibiliti polis dan sekaligus mengaitkannya dengan kerajaan. Ini bukan kali pertama dan sudah banyak kali dilakukan biarpun mengetahui peluang mereka tipis ekoran kebenaran berpihak kepada polis dan kerajaan.

Di samping itu juga, PKR mahu menarik kembali sokongan masyarakat India yang kini sudah beralih arah dan menyokong BN. Atas sebab itu, PKR mahu menjadikan isu kematian C Sugumaran sebagai kaedah untuk memalukan polis dan seterusnya kerajaan.

Menurut peguam, N Surendran, Dr Pornthip awal hari ini telah memaklumkannya melalui emel bahawa beliau tidak dapat melakukan bedah siasat kedua atas “alasan peribadi”.

Kenyataan Dr Pornthip itu dikeluarkan sejurus peguam PKR itu mengeluarkan kenyataan kepada media hari ini berkata Hospital Serdang bersetuju untuk melakukan bedah siasat kedua, dan dijangka tiba di Malaysia pada 20 Februari depan.

“Sekarang keluarga Sugumaran akan mencari alternatif lain,” kata Surendran.

Bedah siasat pertama Sugumaran sebelum ini telah dijalankan oleh Hospital Serdang, dan hasilnya mendapati pengawal keselamatan itu meninggal dunia akibat serangan jantung.

Disebabkan tidak berpuas hati dengan keputusan bedah siasat pertama, keluarga C Sugumaran akan mencari alternatif lain selepas Dr Pornthip Rojanasunand menolak untuk hadir ke Malaysia dan melakukan pembedahan kedua. Difahamkan segala kos pembedahan itu ditanggung oleh PKR. 
Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
February 13, 2013 at 9:39 AM

PKR akan belanja "whatever cost" untuk jatuhkan kerajaan ..
waima menipu sekalipin ... ptuiiihhhhhhh

Anonymous
February 13, 2013 at 10:06 AM

Sokong PAKATAN HARAM bermakna anda sedang menyokong JENAYAH sbb PAKATAN HARAM pembela sgl mcm jenayah yg berlaku di negara kite....mmg betol2 PAKATAN HARAMJADAH........

Anonymous
February 13, 2013 at 11:34 AM

demi kuasa....penjenayah jadi HERO !!!!!
stupid & moron Malaysian....

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger