HIMPUNAN SHAMSIDAR VS HIMPUNAN KEBANGKITAN RAKYATDisebabkan Anwar Ibrahim dalam rayuannya gagal untuk menggugurkan nama saksi paling penting dalam kes saman malu S. Nalakaruppan ke atas Anwar Ibrahim yang dijadualkan dibicarakan pada awal tahun ini ahli-ahli Pakatan Pembangkang terutamanya PKR akan mengadakan Himpunan Shamsidar. Tujuannya hanya satu adalah untuk mempertahankan Ketua Umum Keadilan PKR daripada didakwa sebagai kaki liwat seperti yang dkatakan S. Nalakaruppan.

Himpunan Kebangkitan Rakyat yang dipengerusikan Timbalan Presiden PAS, Mat Sabu dikatakan mahu mengumpul sejuta penyokong bagi membanjiri Kuala Lumpur untuk kepentingan politik mereka menjelang PRU-13 akan datang. Ini adalah hasil sokongan moral Himpunan Kebangkitan Rakyat yang pernah diadakan di negeri-negeri jajahan Pakatan Pembangkang. Melihat kepada sokongan moral ini Pakatan Pembangkang berasakan wajar diadakan Himpunan Kebangkitan Rakyat secara besar-besaran.

Tarikh 12 Januari dipilih Pengerusi Himpunan Kebangkitan Rakyat, Mat Sabu sangat sinonim dengan tarikh beliau pernah ditangkap berkhalwat di Kota Bahru. Mungkin Mat Sabu sangat mengingati tarikh itu dan menjadikannya tarikh Himpunan Kebangkitan Rakyat.

Jika sebelum ini Mat Sabu mengenakan syarat-syarat yang perlu dipatuhi penyokong-penyokong Pakatan Pembangkang semasa menghadiri Himpunan Kebangkitan Rakyat. Persoalan di sini apakah penyokong-penyokong Pakatan Pembangkang akan mematuhi arahan dan garis panduan seperti yang dinyatakan Mat Sabu???

Atau apakah tragedi BERSIH 3.0 yang diadakan tahun lepas akan berulang kembali berikutan ketaksuban mereka terhadap Anwar Ibrahim untuk menjadi Perdana Menteri? 
Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
January 12, 2013 at 10:35 AM

Dari Muda hingga tua hidup mat sia sia!....kesian orang melayu yang termakan hasutan dan terpengaruh dgn orang politik spt mat sabu.....apa kesudahan hidup Mat Sabu ??

Anonymous
January 12, 2013 at 11:00 AM

mat sabu...mat sabu...baik ko cermin muka ko yang hodoh tu dulu...perangai ko dgn anwar sama aje...main bini orang (kawan)!

Anonymous
January 12, 2013 at 2:18 PM

setan terkutuk yg bertopengkan manusia tidak akan selamat dunia akhirat,

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger