PKR PERAK BERGOLAK TANDA KEKALAHAN MENJELANG PRU-13
PKR Perak berdepan masalah menjelang PRU13 apabila beberapa Cabang PKR diberitakan sedang bergolak dan mengalami berkemungkinan akan dibubarkan akibat rasa tidak puas hati sebilangan ahli dan pemimpin parti berhubung calon pilihan PKR Pusat.

Bekas Ketua PKR Cabang Ipoh Barat, Fauzi Muda mendakwa, kemelut dalaman PKR peringkat Cabang itu dikesan berlaku di Tambun, Tapah dan Lumut semakin parah apabila ahli-ahli jawatankuasa Cabang dan ahli-ahli lama bergerak dalam satu pakatan dinamakan Action Team PKR.

Katanya, kewujudan kumpulan itu semata-mata untuk melawan calon-calon PKR yang sedia ada sebagai tindakan menolak calon-calon pilihan kroni pimpinan negeri.

“Di Tambun kemelut mereka makin parah kerana muncul satu watak dari luar PKR Tambun yang berusaha menjadi calon di DUN Hulu Kinta dan dikatakan mendapat restu kroni pimpinan PKR Negeri sekali gus mengetepikan calon dari Cabang Tambun yang telah bekerja keras selama ini untuk PKR Tambun.

“Tambah parah, apabila pemimpin Cabang Tambun dikatakan tidak serius menangani masalah tersebut kerana berada dalam keadaan selesa,” katanya dalam satu kenyataan kepada Sinar Harian, semalam.

Fauzi berkata, terdapat individu dalam parti dipercayai mempunyai kaitan dengan parti lawan mula menunjukkan minat untuk bertanding di kawasan itu dan tidak menghormati ahli-ahli Pakatan Pembangkang di situ.

Katanya, isu tersebut semakin hangat diperkatakan sekarang kerana ahli-ahli PKR Tambun dan kepimpinan PAS Tambun telah menentang individu tersebut daripada menjadi calon Pakatan Rakyat di situ.

Beliau berkata, amat malang bagi ahli-ahli PKR dan PAS Tambun jika watak ini benar-benar berjaya menjadi calon Pakatan Pembangkang di Ulu Kinta.

“Kemelut yang sama juga sedang melanda di Cabang Tapah dan Lumut. Ramai orang-orang lama di sana datang berjumpa saya meluahkan rasa tidak puas hati mereka terhadap pemilihan calon di Parlimen Tapah, Parlimen Lumut dan DUN Pangkor adalah muka-muka baru yang dulunya adalah penentang kuat PKR.

“Sejak PKR mula ada kuasa dan ada tokoh-tokoh dari BN ini, PKR dilihat ingin menghalau dan mahu membunuh karier politik orang-orang lama yang berjuang untuk PKR bagi menaikkan muka-muka baru yang tak laku dalam BN.

Beliau berkata, ahli-ahli PKR di Cabang Tambun, Tapah dan Lumut sedang bersiap sedia untuk melawan calon-calon yang ditonjolkan oleh puak-puak pimpinan negeri tersebut melalui Action Team PKR tersebut.

Katanya, tindakan itu dibuat kerana mereka menganggap suara dan tuntutan mereka tidak didengar dan tidak dihormati oleh pimpinan PKR Negeri.
 

INIKAH YANG DIKATAKAN MOGOK LAPAR PAKATAN PEMBANGKANGKumpulan Himpunan Hijau anti Lynas meneruskan rancangan mereka untuk mogok lapar di Dataran Merdeka selama 100 jam bermula pada jam 8.00 malam 27 Disember dan dijangka tamat pada 12 tengahari, 1 Januari 2013. Laporan jam 8.00 semalam, mendapati terdapat tidak sampai pun 20 orang yang tiba di ‘tempat kejadian’.

Sebelum itu, kita harus faham bahawa mereka ini hanya mogok lapar tetapi tidak mogok dahaga kerana mereka tidak sanggup mati dalam ‘perjuangan’ ini.

Acara kemuncak mogok ini ialah pada 31 Disember di mana 10,000 kereta dan motorsikal dijangka akan menyertai mereka. Protes dicadangkan bermula di Markas Tarbiyah PAS di Taman Melewar Gombak, seterusnya di Markas PAS Chegar Mendang di Bentong sebelum menuju ke Gebeng. Pemimpin-pemimpin PR juga akan berucap dan berceramah politik bagi memeriahkan lagi protes tersebut.

Mengikut laporan hari ini iaitu 28hb Disember, terdapat lebih kurang 60 orang ahli kumpulan ini telah ‘membanjiri’ Dataran Merdeka setakat ini. Kebanyakannya adalah anak-anak Cina DAP yang sama ada bermasalah memahami bahasa Malaysia atau Inggeris iaitu bahasa yang digunakan dalam laporan kajian pihak berkuasa atom dan nuklear antarabangsa, atau sekadar bermasalah otak lembab untuk memahami fakta sains.

Selain itu, terdapat juga seorang anak Melayu, pendemo tersohor yang malas belajar dan enggan membayar hutang iaitu, Adam Adli. Turut kelihatan ialah seorang dua balaci DAP paling setia dari Unit Amal PAS.

Jika diambil kira orang luar dan media, jumlah sebenar yang hadir mungkin hanya sekitar 30 orang sahaja.

Walaupun jumlah ini dijangka meningkat menjelang acara kemuncak, namun ia tetap merupakan satu ‘setback’ atau permulaan yang buruk bagi satu program yang disokong atau lebih tepat didalangi pembangkang dari tiga parti yang cukup terkenal dengan tenaga demonstrasi yang ramai lagi bersemangat waja.

Protes secara mogok lapar jarang dilakukan di Malaysia apatah lagi disertai oleh golongan muda, iaitu semuda 14 tahun, menurut dakwaan pihak penganjur. Oleh itu, kita menjangkakan satu permulaan yang menggegarkan dengan kehadiran ramai penyokong-penyokong pembangkang untuk memberi semangat kepada mereka.

Inilah golongan yang tidak hormat kepada keputusan mahkamah. Mereka hanya akan sokong undang-undang yang menyebelahi mereka sahaja. Lebih baik buat negara sendiri kalau tak nak ikut dan hormat undang-undang sedia ada.

Kredit kepada http://keris7lok.blogspot.com 
 

NIK AZIZ KATA HADI AWANG TIDAK PERNAH MURTADKAN SESIAPA TERMASUK AHLI PASDi sebalik polemik mengenai isu Amanat Haji Hadi yang berterusan termasuk desakan UMNO mahu ia ditarik balik, Murysidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menegaskan, Presiden PAS, Datuk Seri Abdul Hadi Awang tidak pernah "memurtadkan sesiapa."

Sebaliknya kata Nik Aziz, Hadi hanya menjelaskan batasan iman dan kufur sahaja.

" Haji Hadi tidak pernah memurtadkan sesiapa, beliau hanya menjelaskan batasan iman dan kufur sahaja," kata beliau antara entri terbaru laman sosial Facebook.
 

PEMBAHAGIAN KERUSI PRU-13 BELUM MUKTAMAD DAP TETAP BERTANDING DI PARLIMEN MAS GADINGMenurut Setiausaha Agung DAP Sarawak Chong Chieng Jen, biarpun keputusan akhir mengenai pembahagian kerusi yang akan ditandingi parti-parti Pakatan Pembangkang di Sarawak masih belum muktamad, DAP Sarawak akan memulakan kempen pilihan raya dalam usahanya merampas kawasan Parlimen Mas Gading pada PRU13.

“Selesai atau tidak isu pengagihan kerusi antara parti dalam Pakatan Rakyat (PR) persiapan menghadapi Pilihan Raya Umum Ke-13 mesti dilakukan mulai sekarang.

“Pilihan Raya Umum semakin dekat… kita hampir menyelesaikan masalah pertindihan tuntutan kerusi dan ia hanya melibatkan beberapa kerusi sahaja.

“Kami masih menunggu Datuk Seri Anwar Ibrahim meluangkan masa dengan kita untuk membincangkan perkara ini.

DAP yakin kerusi Parlimen Mas Gading yang sebelum ini disandang BN-SPDP akan dapat dirampas menerusi calon DAP yang berketurunan Bidayuh, Mordi Bimol. Beliau merupakan bekas pembantu khas Chong Chieng Jen.

Selain DAP, PKR juga berminat dan mahu meletakkan calon mereka di kawasan Parlimen Mas Gading. Majoriti pengundinya terdiri daripada penduduk Bidayuh dan ini menjadikan PKR begitu berminat kerana mereka mempunyai calon berketurunan Bidayuh yang sememangnya dikenali ramai berbanding calon DAP. Malah, PKR menggunakan perang psikologi dengan mengatakan DAP hanya untuk parti orang Cina. 
 

SUPP BUANG MASA 2 TAHUN DAN MEMALUKAN RAKYAT SARAWAKKrisis dalaman SUPP sebaik sahaja peninggalan Tan Sri Dr George Chan sebagai Presiden SUPP selepas PRN Sarawak Ke-10 menyaksikan masih belum ada tanda-tanda kesudahan episod hitam itu. Jika diamati, matlamat SUPP untuk membuat transformasi dan mengembalikan sokongan kaum Cina terhadap parti itu kini dikatakan GAGAL.

Pendedahan terbaru mengenai kegagalan SUPP menamakan seseorang untuk dilantik ke jawatan Senator di Parlimen membuktikan sekali lagi parti itu gagal dalam menterjemahkan transformasinya. Ini amat merugikan kaum Cina di Sarawak dan disifatkan sebagai membuang masa bagi Parti Rakyat Bersatu Sarawak (SUPP).

Menjadi amalan tugas senator adalah untuk menyampaikan amanat dan dasar-dasar kerajaan yang telah dicapai kata sepakat untuk keperluan dan pengetahuan rakyat. Selain itu, senator juga telah diperuntukan dengan geran yang diberikan kerajaan bagi membantu rakyat dan NGO’s yang berada di kalangan kaum Cina di Sarawak.

Perkara ini telah didedahkan oleh Pengerusi SUPP Sibu Dato Sri Wong Soon Koh yang selama ini tidak diketahui ramai pihak terutama ahli-ahli SUPP. Ini sangat memalukan bagi Jawatankuasa Kerja Pusat (CWC) biarpun pahit untuk ditelan.

Sehingga kini, SUPP masih belum mempunyai wakil di Dewan Negara sebagai senator selepas bekas Setiausaha Agung, Datuk Sim Kheng Hui yang dilantik sebagai Senator pada bulan Disember 2007 dan tamat perkhidmatan pada Disember 2010, menggantikan Ahli Jawatankuasa Kerja Pusat SUPP, Hii Tiong Kuoh sebagai wakil parti berkenaan di Dewan Negara.

Sebelum ini, akhbar tempatan Sarawak pernah menyiarkan bahawa Setiausaha Agung SUPP, Profesor Dr Sim Kui Hian disyorkan sebagai Senator namun beliau menafikannya. Difahamkan beliau tidak berminat kerana terlalu sibuk untuk mengambil alih jawatan sebagai Senator.
 

KE MANA HILANGNYA ABDUL HADI AWANG SELEPAS ISU AMANAT HAJI HADI TERSEBAR?
Semenjak isu Amanat Haji Hadi dan sejak itu juga Presiden PAS, Abdul Hadi Awang menghilangkan diri seolah-olah takut berhadapan dengan rakyat dan ahli-ahli PAS sendiri. Atas sebab itu, Abdul Hadi Awang mengarahkan Tuan Ibrahim Tuan Man untuk bercakap bagi pihaknya.
 

DULU BOIKOT RTM DAN TV3 KINI MAHU PULA MINTA LALUAN MASUK TVAkibat serangan bertalu-talu terhadap Presiden PAS, Abdul Hadi Awang mengenai Amanat Haji Hadi yang memecahbelahkan umat Islam di Malaysia, PAS dengan rasa rendah diri melutut untuk memberikan peluang lepada Abdul Hadi Awang untuk memberi penjelasan menerusi media harus perdana. Tujuannya adalah untuk menjelaskan bagaimana Amanat Haji Hadi ini boleh memecahbelahkan umat Islam.


Ini diterjemahkan oleh Ketua Penerangan PAS, Tuan Ibrahim Tuan Man yang mahu kerajaan tidak perlu berdolak-dalih dalam isu Amanat Haji Hadi bagi meraih populariti murahan, mahupun membiarkan ia menjadi polemik berterusan.

Semenjak isu Amanat Haji Hadi dan sejak itu juga Presiden PAS, Abdul Hadi Awang menghilangkan diri seolah-olah takut berhadapan dengan rakyat dan ahli-ahli PAS sendiri. 

"PAS menyokong penuh hasrat Presiden untuk memberi penjelasan isu Amanat Hadi di media perdana  Pas menyokong penuh hasrat Presiden Pas Abdul Hadi Awang untuk diberi peluang satu jam bagi menjelaskan isu amanat Haji Hadi di RTM1 dan TV3 secara langsung.

Hadi berkata, jika diberi peluang itu, beliau akan menjelaskan segalanya berkaitan amanat beliau mengkafirkan UMNO supaya masyarakat dapat menilainya.

Pada masa sama, Abdul Hadi berkata beliau juga bersedia memberi penjelasan secara bertulis mengenai pendiriannya itu berkaitan amanat yang dicetuskan sejak lebih 30 tahun lepas.

Amanat itu mendapat bantahan ramai malah pelbagai pihak termasuk bekas anggota PAS mendesak Abdul Hadi menarik balik amanat itu demi kekuatan ummah dan perpaduan orang Melayu.

Hadi turut menolak dakwaan kononnya beliau lama mendiamkan diri kerana takut, sebaliknya berkata beliau hanya akan menyatakan pendiriannya sama ada akan menarik balik atau mempertahankan Amanat Haji Hadi itu sekiranya dapat menjelaskan tersebut menerusi siaran televisyen.

Sekiranya kedua-dua stesen tv itu tidak mahu memenuhi permintaan Abdul Hadi Awang, maka Amanat Haji Hadi akan terus menjadi isu yang nyata boleh meruntuhkan kepercayaan masyarakat ke atas PAS. 
 

ABIM – JANGAN MAIN API NANTI TERBAKAR DIRI SENDIRITindakan Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM) mendesak kerajaan mengkaji penggunaan kalimah ‘Allah’ di Sabah dan Sarawak ibarat mencurah minyak ke dalam api yang sedang marak.

Keributan yang berlaku di semenanjung tidak sepatutnya dibawa ke Sarawak atau Sabah, walaupun ABIM berkeinginan untuk menonjolkan diri di pentas masyarakat umum.

Bagi rakyat Sarawak, isu kalimah ‘Allah’ bukanlah isu yang patut disentuh oleh sesiapa pun, bahkan di negeri ini tidak pernah ada sebarang pertikaian berkaitan sensitiviti agama mahupun sentimen kaum.

Siapakah ABIM untuk ‘menceroboh’ keharmonian pelbagai kaum dan agama di Sarawak, Apakah ABIM cukup hebat untuk menghalang tindak balas yang mungkin berlaku?

Kenyataan ABIM untuk menentang penggunaan kalimah ‘Allah’ di Sarawak menunjukkan mereka sangat dangkal dan tidak peka tentang sejarah serta budaya hidup masyarakat Sarawak.

ABIM tidak perlu terlalu ghairah untuk jadi pejuang islam hingga mengorbankan nilai keharmonian yang sudah dinikmati sekian lama. Bahkan atas alasan apa pun, ABIM tidak berhak menyentuh urusan agama atau budaya hidup masyarakat Sarawak.

Perlu diingatkan, penubuhan negara Malaysia mengandungi perjanjian strategik yang melibatkan Sabah dan Sarawak. Dimana dua negeri ini mempunyai hak autonomi eksklusif berkaitan agama, pentadbiran dan beberapa perkara lain.

ABIM perlu hentikan segera sebarang gesaan terhadap penggunaan kalimah ‘Allah’ di Sabah dan Sarawak. ABIM juga perlu cermin diri untuk melihat dimana sebenarnya keributan yang sedang berlaku, bukan di Sarawak atau Sabah.

Isu yang ditimbulkan ABIM bukanlah perkara remeh, malah mampu menimbulkan ketegangan di negeri majoriti Kristian seperti Sarawak.

Jika ABIM merasakan mereka berhak untuk terus meremehkan sentimen rakyat Sarawak, kerajaan negeri wajar bertindak tegas dengan menggunakan kuasa yang ada untuk menghalang mana-mana pemimpin ABIM memasuki negeri ini.

Kredit kepada: melanaublogger.com 
 

VIDEO ANWAR - CHINA DOLL VERSI TERBARU TERSEBAR!!Semasa program di Petaling Jaya tidak lama dulu, Anwar Ibrahim telah menuduh parti UMNO/BN 'mereka-reka satu lagi video lucah beliau dengan pelacur bangsa Cina. "Dulu muka macam Anwar (tetapi) perut buncit. Sekarang tidak, muka macam Anwar, perut pun dah (di)kempis(kan)." kata Anwar.

Anwar juga mendakwa bahawa video akan 'digunakan' menjelang PRU13 yang akan datang.

Tetapi yang peliknya ialah video 'lucah terbaru' itu bukannya tersebar di negara tempat Anwar akan bertanding. Video itu tersebar di Jakarta, Indonesia!

Dan video kali ini didakwa berlainan dengan video yang telah tersebar luas sebelum ini. Logikkah?

Apakah relevannya menyiarkan video 'lucah terbaru' itu di Jakarta, Indonesia sedangkan negara itu tidak mungkin akan masuk campur hal ehwal dalaman negara kita ini?

Tambahan pula, video lucah dengan pelacur bangsa Cina itu telah dikaji selidik sebelum ini.

Laporan  oleh Profesor Hany Farid and Lorenzo Torresani dari Dartmouth College di Hanover, New Hampshire, Amerika Syarikat telah mengesahkam keirasan 99.99 peratus lelaki dalam klip video itu, dengan foto Anwar berdasarkan analisis pengenalpastian wajah.

Makanya, isu video pelacur bangsa Cina itu tidak hanya bergantung kepada 'perut' orang itu tetapi kesemuanya termasuk tarikh dan masa. Seperti yang MiM dedahkan sebelum ini, Anwar telah 'hilang' lebih 2 jam dari alam twitter dan facebook.

Dan apabila Rafizi Ramli cuba mempertahankan boss beliau, Rafizi didapati telah terkantoi malu!

Anda baca laporan di bawah :
Jakarta 26 Disember: Menjelang lawatan Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim ke sini pada awal Januari 2013, telah tersebar luas menerusi internet terutama BalckBerry Video Sexnya dengan seorang wanita Cina tetapi ada kelainan dari yang tersebar di Malaysia.

Kelainannya adalah tepat seperti yang diramalkan oleh Anwar Ibrahim sendiri yang tersiar dalam Suara Keadilan 26 Disember iaitu "Dulu muka macam Anwar, tetapi perut buncit, tetapi sekarang muka macam Anwar, perut pun dah kempis.

"Penyebaran ini meluas terutama sekali di kalangan para wartawan dalam dan luar negara yang berpusat di Jakarta, pemimpin-pemimpin agama Islam dan juga rakan-rakan rapat Anwar sendiri.

Anwar dijangka akan berucap kepada wartawan-wartawan luar negara (FR) di Jakarta pada 10 Januari depan, tetapi lokasinya belum diumumkan kerana menurut penganjurnya ditakuti ada pihak-pihak yang mahu mensabotaj majlis itu kerana merasakan Video itu memalukan orang Islam, terutama penyokong-penyokong Anwar di Indonesia.

Seorang wartawan Indonesia terkemuka dari Media Tempo yang melihat Video itu memberitahu,  "Hebat sekali pukulannya Pak,dia bisa jadi Phonographic Actor." Seterusnya ...

Seperkara lagi, kita tidak akan terkejut jika video terbaru itu sengaja diedarkan oleh Pakatan pembangkang sendiri.

Kaedah black op ini bertujuan untuk memburuk-burukkan parti lawan. Mudahkan?

Lagi pun, kita tentu pelik kerana Anwar dapat 'meramalkan' video yang terbaru ini tetapi beliau gagal untuk pre-emp video sebelum ini.

Kredit kepada: http://novandri.blogspot.com 
 

HIMPUNAN SHAMSIDAR 12 JANUARI 2013 – PAKATAN PEMBANGKANGSusulan daripada kejayaan Ahli Dewan Negara, Datuk S. Nallakaruppan mengekalkan beberapa individu termasuk isteri Azmin Ali, Shamsidar Taharin untuk menjadi saksi saman Anwar Ibrahim terhadap bekas rakan baiknya dan Utusan Malaysia. Perbicaraan kes saman fitnah mengaitkan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim dengan dakwaan aktiviti biseksual akan diadakan pada Januari 2013.

Sebagai suatu rancangan Pakatan Pembangkang sumber yang boleh dipercayai memberitahu suatu Himpunan Shamsidar akan diadakan pada tarikh tersebut bagi memastikan isteri Timbalan Presiden PKR, Azmin Ali, Shamsidar Taharin tidak menjadi saksi di mahkamah.

Disebalik tujuan himpunan itu, tentu sekali Pakatan Pembangkang mengelirukan proses undang-undang yang berlangsung di mahkamah. Persoalan di sini, kenapa Pakatan Pembangkang tidak mahu Shamsidar menjadi saksi?

Ramai di kalangan rakyat Malaysia mahu Shamsidar naik ke kandang saksi untuk memberi keterangan dan mendengar pendedahan yang bakal berlaku seperti mana yang didakwa Nallakaruppan.

Sebelum itu, Anwar Ibrahim  memfailkan saman fitnah terhadap Nallakaruppan serta syarikat penerbitan, Utusan Melayu (M) Bhd. pada 26 Mac lalu ekoran petikan ringkas yang disiarkan oleh Utusan Malaysia pada 20 Mac lalu di muka hadapan bertajuk Anwar biseksual, tak boleh jadi Ketua Pembangkang - Nalla dan berita penuh di muka surat enam bertajuk Nallakaruppan tuduh Anwar biseksual.

Semalam, Pesuruhjaya Kehakiman, Vazeer Alam Mydin Meera membenarkan sebahagian besar pembelaan Nallakaruppan serta Utusan Melayu dalam kes saman tersebut dikekalkan.

Nallakaruppan dalam pernyataan pembelaannya yang difailkan pada 23 Mei lalu menyenaraikan kira-kira 10 orang termasuk Shamsidar bagi membuktikan dakwaannya berhubung seksualiti bekas rakan baiknya itu.

Jelas Nallakaruppan, kes saman fitnah yang dikemukakan oleh Anwar melibatkan kepentingan awam dan Shamsidar perlu tampil menjadi saksi bagi membuktikan kebenaran di mahkamah.

Anwar adalah seorang pemimpin politik yang bercita-cita hendak menjadi Perdana Menteri, sudah tentu ia melibatkan kepentingan awam. Saya berharap isterinya, Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail juga dapat hadir ke mahkamah untuk mendengar semuanya.
 

DAJAL NGEH KOO HAM SAMAKAN BIBLE DENGAN AL-QURANDalam laman sosial Twitter hari ini, Koo Ham yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sitiawan mengeluarkan kenyataan berbunyi:


Pelbagai pihak hari ini mengecam Pengerusi DAP Perak, Ngeh Koo Ham yang mengeluarkan kenyataan mengelirukan dalam laman sosial Twitternya termasuk menyamakan kitab al-Quran dengan Bible berhubung isu penggunaan kalimah Allah.

Dalam nada sama, mereka yang terdiri daripada pemimpin pertubuhan bukan kerajaan (NGO) dan parti politik mengingatkan pemimpin DAP itu berpada-pada dalam berpolitik supaya tidak menggugat keharmonian masyarakat berbilang kaum di negara ini.

"Bagi saya, cara berpolitik pemimpin ini (Koo Ham) sudah keterlaluan. Sedarkah beliau kesan yang boleh berlaku akibat daripada kenyataan seumpama itu?," kata Pengerusi Barisan NGO Perak, Muhammad Salleh Khan Muhammad Jaafar.


 

PENYOKONG PAS PENANG BANTAH LIM GUAN ENG PEMIMPIN ISLAM PAS DAN PKR BERDIAM DIRISudah keterlaluan. Itulah yang boleh diungkapkan terhadap Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng yang mana dalam perutusan Hari Krismas mendesak kerajaan supaya melulukan penggunaan kalimah Allah dalam Bible Bahasa Malaysia di Semenanjung Malaysia. Kebiadapan Lim Guan Eng ini bukan sahaja membuatkan ahli-ahli BN terutama UMNO yang membantah bahkan ahli-ahli PAS Pulau Pinang juga marah dan mengadakan himpunan aman bagi menyatakan kemarahan mereka.

Lebih 100 ahli PAS Pulau Pinang berhimpun sambil mempamerkan sepanduk yang mengutuk tindakan Lim Guan Eng yang dianggap keterlaluan.

Selain ahli-ahli PAS, ahli-ahli Persatuan Jaringan Muslimin Pulau Pinang (JMPP) juga berhimpun bagi menyatakan bantahan bersama dengan ahli-ahli PAS. Perhimpunan ini diadakan selepas solat Jumaat di Masjid Jamek Simpang Enam, Jalan Macalister di sini sebelum berarak ke Kompleks Tun Abdul Razak (Komtar) yang menempatkan pejabat pentadbiran kerajaan DAP Pulau Pinang, kira-kira 500 meter dari situ.

Bagaimanapun, tindakan mendiamkan diri pemimpin PAS dan PKR Pulau Pinang dalam isu ini sangat mendukacitakan seolah-olah mereka ini takut kepada tokong Lim Guan Eng.

Ramai berpendapat tindakan Lim Guan Eng ini sebagai suatu muslihat untuk mengkristian umat Islam dengan melancarkan perang psikologi yang mengelirukan. Ini satu lagi usaha untuk mewujudkan negara Kristian seperti yang pernah dilakukan DAP di Pulau Pinang sebaik sahaja selesai Pilihan Raya Negeri Sarawak.
 

GAMBAR INI MENCERITAKAN 1001 MACAM CERITA
Apakah persamaan PAS dan Anwar?
 

LAWATAN ANWAR IBRAHIM KE INDONESIA BERSAMA DENGAN VIDEO SEKS CHINADOLL TERBARUBagi mengukuhkan hubungan Anwar Ibrahim dengan beberapa bekas pemimpin Indonesia yang sehaluan dengannya, Ketua Pembangkang itu akan mengadakan lawatan ke Indonesia pada awal Januari 2013. Bagaimanapun, sebelum Anwar berlepas ke Indonesia, video seksnya bersama Chinadoll terlebih dahulu ‘terbang’ ke Indonesia.

Berita mengenai video seks Anwar telah tersebar luas menerusi internet terutama BalckBerry Video Sexnya dengan seorang wanita Cina tetapi ada kelainan dari yang tersebar di Malaysia.

Kelainannya adalah tepat seperti yang diramalkan oleh Anwar Ibrahim sendiri yang tersiar dalam Suara Keadilan 26 Disember iaitu "Dulu muka macam Anwar, tetapi perut buncit, tetapi sekarang muka macam Anwar, perut pun dah kempis."

Penyebaran ini meluas terutama sekali di kalangan para wartawan dalam dan luar negara yang berpusat di Jakarta, pemimpin-pemimpin agama Islam dan juga rakan-rakan rapat Anwar sendiri.

Anwar dijangka akan berucap kepada wartawan-wartawan luar negara (FR) di Jakarta pada 10 Januari depan, tetapi lokasinya belum diumumkan kerana menurut penganjurnya ditakuti ada pihak-pihak yang mahu mensabotaj majlis itu kerana merasakan video itu memalukan orang Islam, terutama penyokong-penyokong Anwar di Indonesia.

Seorang wartawan Indonesia terkemuka dari Media Tempo yang melihat Video itu memberitahu,  "Hebat sekali pukulannya Pak, dia bisa jadi Phonographic Actor."

Penyebaran Video terbaru ini berlaku begitu pantas berikutan kenyataan yang dibuat oleh wartawan Zainuddin Maidin (Zam) di wawancara di TVOneIndonesia, mengatakan Anwar sebagai seorang homosexual dan juga pengembang pluralisme agama.

Sementara itu, seorang pegawai perhubungan Pak Gus Dur dalam dialog secara langsung dengan Zainuddin Maidin di stesen TV yang sama, pada kali kedua yang disaksikan oleh lebih 100 juta orang di Indonesia, telah menafikan anggapan Zainuddin bahawa semua orang Indonesia menyokong Anwar dan mensifatkan ini sebagai paranoid.

Di Kuala Lumpur Suara Keadilan keluaran 25 Disember, menyiarkan ucapan Anwar Ibrahim di suatu perhimpunan Jelajah Merdeka Rakyat di Petaling Jaya baru-baru ini menyatakan bahawa UMNO dan BN sedang mereka-reka video fitnah baru terhadapanya menjelang Pilihan Raya Umum ke 13.

Menurut Anwar, video baru itu ada dua visi, iaitu "dulu muka macam Anwar, tetapi perut buncit, sekarang muka macam Anwar, tetapi perut pun dah dikempiskan."

Video Anwar perut bunci itu dipercayai adalah versi yang diterbitkan oleh PKR sendiri dan orang ramai  mengkagumi kepantasan kerja kumpulan media PKR yang dapat bertindak seperti kilat bagi mengelirukan orang ramai dibandingkan media team UMNO.

Beberapa orang pakar perang saraf menganggap, bahawa cara penyebaran Video Sex Anwar Ibrahim itu adalah tidak bijak kerana dilancarkan oleh "Datuk T" yang diketahui sebagai musuh Anwar dan berkepentingan politik dan wang, berbanding penyebaran Video Sex Menteri Kesihatan, Chua Soi Lek yang lebih berkredebeliti dan berkesan kerana tidak nampak tangan yang menyebarkannya.

Bagaimanapun sekarang lebih ramai orang yang mempercayai Video Sex Anwar itu oleh kerana penyebaran menerusi BlackBerry adalah lebih jelas wajah sebenar pelakonnya. Kesannya yang paling buruk akhir-akhir ini, ialah pengikut-pengikut PAS telah mulai memisahkan diri dari program Jelajah Merdeka Rakyat PKR. Di Dungun Terengganu baru-baru hanya beberapa gelintir manusia sahaja yang hadir

Kredit kepada http://mymassa.blogspot.com
 

GAMBAR INI BUATKAN NIK AZIZ BOLEH PENGSAN DAN MERACAU MACAM ORANG GILASebelum ini, penganut-penganut PAS selalu mnghentam UMNO dan BN kononnya pemimpin-pemimpin UMNO tidak boleh menjadi imam. Bersempena lawatan TPM ke Sekolah Pondok Pak Ya di Padang Lumat, Yan, Kedah, Timbalan Presiden UMNO merangkap Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yasin telah mengimamkan solat Maghrib di surau Pondok Pak Ya yang merupakan sebuah sekolah pondok yang sangat terkenal di bumi Kedah kerana banyak melahirkan para ilmuan Islam.

Lebih menarik lagi, bekas Timbalan Pesuruhjaya PAS Kedah iaitu Datuk Hj Mohd Muslim b. Othman (no 1) serta mantan Ketua Pemuda Pas Kedah yang kini menjadi Setiausaha Lembaga Tadbir Pondok Pak Ya iaitu Ustaz Najib Fahmi b. Yahya serta para Pengetua Sekolah Agama Rakyat dan Maahad Tahfiz di seluruh Kedah dan pelajar-pelajar Pondok Pak Ya turut mnjadi makmum. Jadi kepada penganut-penganut PAS sekalian,

"Maaf la noo...bukannya nak riak tapi gambar ini dikeluarkan bagi menangkis tohmahan kalian yang selalu memfitnah kononnya para pemimpin UMNO tidak boleh menjadi imam solat..."

Kredit kepada http://mymassa.blogspot.com
 

KALIMAH ALLAH JELAS PAKATAN PEMBANGKANG SEMAKIN TIDAK SEPAKATHanya mencadangkan kembali penggunaan kalimah Allah dalam Bible berbahasa Malaysia seperti yang dikehendaki masyarakat Kristian di Semenanjung Malaysia dalam amanat Hari Krismas Ketua Menteri Pulau Pinang telah membongkar episod baru ‘krisis’ dalaman Pakatan Pembangkang.

Akibatnya, Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim akan memanggil satu mesyuarat kepimpinan tertinggi PR untuk membincangkan isu ini dengan segera.

Menurut Anwar, kepimpinan tertinggi Pakatan Pembangkang pernah membincangkan perkara ini dengan terperinci, dihadiri dan dipersetujui oleh ketiga-tiga parti komponen, malah pakatan ini juga sudah mengeluarkan kenyataan bersama.

Namun, tindakan Setiausaha DAP, Lim Guan Eng membangkitkan kembali penggunaan kalimah Allah ini telah menimbulkan konflik agama kembali. Apakah motif Lim Guan Eng mengutarakan amanat sedemikian?

Isnin lalu, dalam mesej sempena sambutan Hari Krismas, Lim Guan Eng membangkitkan semula isu kalimah Allah dengan mendesak Kerajaan Pusat membenarkan perkataan Allah digunakan dalam kitab Bible bahasa Malaysia.

Kenyataan Guan Eng ini mendapat kritikan keras oleh pelbagai pihak terutamanya dari kepimpinan UMNO dan ulama bebas, malah rakan DAP, iaitu PAS turut tidak bersetuju dengan desakan ini.

Sehubungan itu, Ketua Penerangan PAS, Datuk Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, pendirian rasmi Pas mengenai isu tersebut adalah terjemahan tepat bagi God dalam kitab Bible adalah Tuhan dan bukannya Allah.

Marilah kita nantikan apakah kesudahan dan keputusan mesyuarat itu? Apakah Anwar Ibrahim dan PAS akan tunduk dengan desakan Tokong Lim Guan Eng yang dikatakan ‘lialibiti’ terhadap Anwar Ibrahim dalam membuat keputusan. Harus diingat juga Anwar dan PAS sangat memerlukan bantuan DAP untuk memenangkan Pakatan Pembangkang dalam PRU-13 untuk ke Putrajaya.
 

NGA KOR MING PENGECUT ADUN V. SIVAKUMAR PULA KAMBING HITAM


Disebalik wajah lembutnya, Setiausaha DAP Perak Nga Kor Ming sebenarnya pengecut dan pemalu terhadap Exco Perak, Datuk Hamidah Osman. Mana tidaknya, ADUN Sungai Rapat itu sebelum ini telah membuat laporan polis berhubung ugutan Nga Kor Ming apabila mendedahkan rahsia yang melibatkan Nga Kor Ming dan Ngeh Koo Ham yang memiliki tanah di Gua Musang.

Sepatutnya Nga Kor Ming jadi ‘anak jantan’ bukannya pengecut. Dalam laporan polis balasnya terhadap Hamidah, ADUN Tronoh, V. Sivakumar telah membuat laporan polis sebagai mewakili Nga Kor Ming. Ini sangat-sangat mendukacitakan dan bersifat pengecut.

Berani buat, barulah anak jantan!!!

Kenapa tidak Nga Kor Ming sendiri yang membuat laporan polis terhadap Datuk Hamidah seperti mana yang diketahui dalam laporan polis berkenaan bahawa Nga Kor Ming telah membuat ugutan terhadap Hamidah semasa minum petang di DUN Perak. Hamidah mempertahankan haknya untuk membuat laporan polis sebagai kebenaran dan memastikan keselamatan diri dan keluarganya apabila ‘berjaya’ dalam mendedahkan rahsia besar pemimpin DAP Perak itu.

Dalam laporan polis yang dibuat Hamidah, Kor Ming telah mendekatinya di dewan makan sempena berlangsungnya sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) khamis lalu dan berkata: “I will go after you.” (Kamu dedahkan, jaga-jaga. Saya akan cari kamu).

Disebalik ugutan itu, Hamidah menjawab: “What if I don’t revealed, you don’t go after me?”

Lebih memalukan, ADUN Tronoh V. Sivakumar telah dijadikan ‘kambing hitam’ oleh Nga kor Ming demi menutup malunya terhadap seorang ADUN wanita. 
 

NIK AZIZ TUNJUK KEDEGILANNYA DALAM AMANAT HAJI HADINik Aziz telah menasihatkan Presiden PAS, Abdul Hadi Awang untuk tidak menarik balik Amanat Haji Hadi yang pernah dikeluarkannya pada tahun 1981. Sebaliknya, tegas Nik Aziz meminta Presiden PAS itu tidak tunduk dengan desakan UMNO, BN dan Utusan Malaysia yang telah memainkan kembali Amanat Haji Hadi.

“Agama ini bukan hak Haji Hadi seorang, agama ini hak semua, maka kerana apa pihak berkenaan tidak mahu berdepan dengan Haji Hadi, kerana apa, takut?

“Ajar puak penakut ini, takut tidak dapat duit, biar Haji Hadi tegap dengan keputusan dia.

Terdahulu, Utusan Malaysia hari ini melaporkan tokoh ilmuwan Islam, Prof. Emeritus Datuk Dr. Mahmood Zuhdi Abdul Majid meminta Abdul Hadi tidak terus membisu terhadap isu tersebut kerana perlu tampil memberikan penjelasan sesuai dengan prinsip Islam.

Bekas ahli PAS seumur hidup, Zainon Ismail sebelum ini turut mendedahkan puluhan ribu ahli dan pengikut PAS dikesan masih berpegang teguh kepada Amanat Haji Hadi yang sehingga kini menganggap orang UMNO kafir.

Dengan situasi terbaru itu, sebagai pemimpin Abdul Hadi Awang kini memikul dosa-dosa yang telah dan pernah dilakukan orang-orang PAS yang taksub dengan Amanat Haji Hadi.

 

SEBUTAN KES SAMAN FITNAH BISEKSUAL ANWAR NALLA DISAMBUNG SEMULAHasrat Anwar Ibrahim untuk membatalkan beberapa perenggan dalam kenyataan Datuk S. Nalakaruppan ternyata berjaya dan diluluskan Mahkamah Tinggi menerusi Pesuruhjaya Kehakimanm Vazeer Alam Mydin Meera. Bagaimanapun, tidak semua kenyataan Nalakaruppan berjaya dipadamkan Anwar Ibrahim dengan sebahagian besar ‘ayat yang menyeksakan’ masih dikekalkan.

Anwar Ibarahim telah memfailkan saman fitnah itu pada 26 Mac ekoran petikan ringkas yang disiarkan di Utusan Malaysia pada 20 Mac lalu di muka hadapan bertajuk “Anwar biseksual, tak boleh jadi Ketua Pembangkang – Nalla dan berita penuh di muka surat enam bertajuk Nallakarupan tuduh Anwar biseksual.

Nalakaruppan dalam penyataan pembelaannya yang difailkan pada 23 Mei lalu menyenaraikan kira-kira 10 orang merangkumi wanita dan lelaki bagi membuktikan dakwaannya berhubung perbuatan seksualiti bekas rakan baiknya dalam PKR itu yang juga Ketua Pembangkang.

Antara wanita yang akan dipanggil untuk memberikan keterangan dalam perbicaraan ini ialah Shamsidar Taharin, Norlaila Abdul majid dan Soma Rodrigo @ Anne.

Manakala, saksi lelaki yang dipanggil membuat kenyataan ialah Mior Abdul Razak, Sukma Darmawan Sasmitaat Madja, Dr. Munawar Ahmad Anees, Azizan Abu Bakar, Ismail Mat Rabi @ Ismail harun, Hairany Mat Nafees dan Rashid. Mereka ini dikatakan mampu untuk membuktikan segala kegiatan Anwar dalam perbicaraan itu nanti.

Begitupun, Anwar dalam kenyataan tuntutannya, selaku plantif menyatakan perkataan fitnah itu antaranya membawa maksud, beliau tidak layak memegang jawatan sebagai Ketua Pembangkang di Malaysia, seorang pemimpin muslim yang berkelakuan tidak selari dengan ajaran Islam dan rendah moral.

Perkataan tersebut yang disiarkan dengan niat jahat sehingga menjejaskan reputasi peribadi, politik dan kedudukannya selain terpaksa menanggung malu.

Begitupun, peguam Muhammad Shafee yang mewakili Anwar memberitahu pihaknya tidak akan memanggil individu seperti Shamsidar Taharin seperti yang dikemukakan Nallakarupan. Sebaliknya, tegas Muhammad anak guamnya hanya akan memberikan keterangan berdasarkan apa yang dilihat sahaja.

Kedua-dua pihak akan memfailkan rayuan terhadap keputusan mahkamah hari ini dan mahkamah akan menetapkan 18 Januari 2013 untuk pengurusan kes itu.
 

PENIAGA KARPET PAKISTAN ‘DEEPAK JAIKISHAN’ SERTAI DAPDemi menyatakan kebenaran terhadap dakwaan Deepak Jaikishan terhadap Perdana Menteri dan isteri, pemimpin DAP dan PKR dikatakan ‘sanggup’ melangsaikan hutang peniaga karpet dari Pakistan yang berjumlah RM170 juta kepada Kuwait Finance House.

Kerelaan pemimpin DAP melangsaikan hutang Deepak itu dikatakan menimpulkan banyak persoalan yang kini sukar dijawab. Dari manakah pemimpin DAP dan PKR seperti Lim Guan Eng, Gobind Singh dan Tony Pua memperolehi wang sebanyak RM170 juta hanya untuk membayar hutang seorang peniaga karpet dari Pakistan yang bukan warganegara Malaysia? Tersangat pemurah pemimpin Pakatan Pembangkang ini.

Kenapakah pemimpin Pakatan Pembangkang ‘sanggup’ membayar hutag Deepak yang nilainya begitu banyak dan janji-janji di Selangor dan Pulau Pinang diabaikan begitu sahaja?

Bagaimanapun kesanggupan pemimpin DAP dan PKR membayar hutang Deepak itu sedagkan syarat yang dikenakan bank berkenaan sangat ketat. Ini diakui bekas pengasas Parti Keadilan Rakyat (PKR), Ng Lum Yong. Ini kerana bukan senang untuk meminjam dan bukan senang juga untuk membayar hutang dengan melibatkan nilai yang banyak.

Hasrat Deepak, warganegara Pakistan itu hendak meyertai DAP menimbulkan pertanyaan lain bahawa Deepak ini sebenarnya sudah lama mengenali pemimpin DAP dan Pakatan Pembangkang. Ini kerana, manakan jika tidak berapa kenal Deepak boleh memohon menyertai DAP? Ini pasti sudah terjalin hubungan sulit antara Deepak dan Pakatan Pembangkang.

Sebelum ini, beberapa pihak mendesak Ahli Parlimen Puchong, Gobind Singh Deo dan Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua menjelaskan secara terperinci kaedah pakatan pembangkang menjelaskan segala hutang Deepak dengan Kuwait Finance House.

Selain itu, Deepak turut didesak membuat sidang akhbar sekali lagi bagi menjelaskan kaitannya dengan pelbagai isu terutama perkara-perkara yang berunsurkan 'skandal politik'.

Dalam pada itu, Lum Yong turut mendesak Lim Guan Eng mengarahkan Gobind Singh Deo dan Tony menjelaskan berhubung kontroversi membabitkan Deepak itu memandangkan kedua-dua pemimpin berkenaan sehingga kini masih berdiam diri.
 
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger