VIOLET YONG MAHU ‘BABI PANGGANG’ TURUT DIJUAL DI MEDAN NIAGA SATOKADUN Pending yang juga Bendahari DAP Sarawak mahu Kerajaan dan DBKU meluluskan permintaan menjual daging khinzir panggang di Medan Niaga Satok. Ini kerana menurut aduan seorang penjaja ‘char siew’ (khinzir panggang) yang dijualnya adalah tidak sesuai untuk dipamerkan di pasar baharu tersebut.

Jika ini berlaku, maka beliau tiada tempat dan tapak untuk menjual daging babi panggang dan menghalang pendapatannya untuk mencari rezeki. Ini sangat mendukacitakan Violet Yong.

DAP Sarawak kini mengambil kesempatan di atas keenganan penjaja-penjaja Pasar Minggu Satok untuk berpindah ke Medan Niaga Satok yang hanya jaraknya beberapa kilometer dari Pasar Satok. Ini penting bagi meningkatkan lagi reputasi parti itu menjelang PRU-13 akan datang. 
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
December 24, 2012 at 1:55 PM

LOKASI SEKARANG AMATLAH JIJIK KHASNYA KAWASAN JUALAN IKAN & DAGING!BASAH, BERBAU TIDAK TERATUR DAN BERULAT! DBKU LULUSKAN PEJABAT VIOLET DI DALAM BANGUNAN JUALAN IKAN TERUBOK KALAU DIA KEMARUK SANGAT NAK KEKAL DISITU. KEADAAN KESELURUHAN PASAR MINGGU SATOK AMAT TIDAK TERATUR DAN SESAK. KALAU NAK JUAL KHINZIR DIPASAR STUTONG, PETANAK ADA!

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger