RAFIZI RAMLI DIHARAMKAN SIDANG MEDIA PARLIMEN



Akibat daripada arahan Speaker Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia yang mengarahkan agar kawasan sidang media Parlimen diharamkan kepada mereka yang bukan ahli Parlimen termasuk Rafizi Ramli.

Dewan Rakyat hari ini mengeluarkan arahan bagi menegaskan bahawa ruang sidang media di bangunan Parlimen adalah untuk kegunaan Ahli Parlimen sahaja. Arahan ini bertujuan untuk melindungi keistimewaan dan hak-hak Ahli Parlimen dengan mengambil kira Peraturan Mesyuarat 93 an Peraturan Mesyuarat 94.

Seperti kebiasaan, Rafizi sentiasa menggunakan fasiliti sidang media itu walaupun dirinya bukan Ahli Parlimen. Selepas ini Rafizi kena cari tempat lain untuk buat sidang media mungkin boleh buat di bawah pokok seperti mana yang pernah dibuat pemimpin Pakatan Pembangkang di Perak yang bersidang di bawah pokok.

Selain Rafizi, beberapa NGO’s tajaan Pakatan Pembangkang telah mempergunakan sidang media Parlimen untuk menyuarakan pandangan mereka khususnya dalam menentang kerajaan. Tidak ketinggalan juga beberapa penyokong Pakatan Pembangkang yang datang ke Parlimen bagi mengadakan perbincangan dengan pemimpin mereka seolah-olah menjadikan bangunan itu sebagai pejabat parti mereka. 
Share this article :
 

+ comments + 3 comments

Anonymous
November 9, 2012 at 10:29 AM

hahaha padan muka. ikut suka hati dia guna bangunan parlimen. kalau aku kena sound macm tu malu siot. Tapi... Rafizi fhm ke perkataan 'malu'? Samalah macam Anwar. Muka dia lagi keras dari tembok. Sepak pun tak rasa.

maskman72
November 9, 2012 at 11:45 AM

ekkkk elehhhh....baru jadi Members Of Pencacai Al-Juburi....dah berlagak jadi macam Members Of Parliment plak....masuk bertandinglah dulu jadi MP...baru hari2 boleh buat Press Confrence...tapi tu pun kalau menang dalam PRU 13 arr...kalau tak lepas ni kena lah buat kat bawah pokok ke...tempat parking ke....kui3.....

Anonymous
November 9, 2012 at 2:11 PM

Org2 yg suka mempertahankan dan menyokong aljuburi pembohong a.k.a anugerah tuhan palsu hanya layak atau sesuai membuat conference dlm lubang taik yg gelap dan busuk....kehkehkeh.

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger