MUKTAMAR PAS KETEPIKAN ISU NURUL IZZAHMuktamar PAS Ke-58 kali ini yang dijadualkan pada penghujung bulan November di Kota Bahru Kelantan tidak akan memberi sebarang makna kepada perjuangan PAS selama ini disebabkan tidak sensitif terhadap masalah yang dihadapi umat Islam terutama membabitkan kenyataan dan sokongan Nurul Izzah dalam isu memurtadkan Melayu.

Ini berikutan Dewan Ulama PAS tidak bercadang membawa isu kontroversi kenyataan Nurul Izzah untuk dibincangkan dalam Muktamar PAS nanti. Juga, isu hukum hudud dan negara Islam juga dikatakan tidak akan disentuh memandangkan DAP juga dijemput untuk menghadiri Muktamar PAS itu.

Tegasnya, kepimpinan PAS dan Pakatan lebih mementingkan bagaimana mahu mengukuhkan kembali hubungan mereka yang selama ini dicemburi BN. Hubungan sesama komponen Pakatan Pembangkang lebih penting daripada bercakap soal perjuangan Islam. Matlamat kini ialah memenangi pilihan raya.

Menurut Ketua Dewan Ulama, Harun Taib, banyak benda lain yang lebih penting daripada membincangkan isu Nurul Izzah. Biarlah rakyat sendiri yang menilainya. Adalah lebih adil rakyat mengadilinya berdasarkan kecanggihan teknologi dan kemahiran yang ada pada rakyat.

Mengulas lanjut mengenai kenyataan Nurul Izzah semasa memberikan hujah itu, tegas Harun Taib, dia (Nurul Izzah) kurang arif menggunakan ayat Surah Al-Baqarah ayat 256 itu. Secara jelas Nurul Izzah kurang ilmu dan tidak sewajarnya mengulas sedemikian. Sebaliknya ayat itu, hanya terpakai untuk orang bukan Islam dan bukannya untuk orang Islam.
Share this article :
 

+ comments + 1 comments

Anonymous
November 14, 2012 at 6:13 AM

Inilah perhimpunan ulamak2 iblis terbesar di akhir zaman dimana bapak dajjal besar dan bala tenteranya akan bersidang bagaimana menghancurkan Islam dan Melayu di bumi Malaysia.
Perancangan perhimpunan ulamak2 iblis ini amat teratur dan seperti yang dirancang oleh ketua iblis al-juburi.
Sedangkan video bapak iblis menayangkan totenya yang lahanat pun dikatakan besi oleh sebahagian ulamak2 dajjal inikan video anak iblis sekadar mempersendakan ayat Quran.
Iblis dan dajjal mana takut dgn ayat quran terutama apabila dibaca oleh golongan atau tentera dan ulamak2 dajjal paspkr.
Mana ulamak2 tersohor yang kita agung2kan selama ini?
kenapa diam?
takan nak jd tentera dajjal kut?
Hargh....ptuih.....

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger