ARAHAN ANWAR IBRAHIM SEGERA ‘DAPATKAN’ MUSA HASSANDi sebalik kenyataan bekas Ketua Polis Negara, Tan Sri Musa Hassan yang mendakwa terdapat campur tangan orang luar dalam pentadbiran PDRM, Ketua Pembangkang Anwar Ibrahim segera mengarahkan Setiausaha PKR, Saifuddin Nasution bertindak cepat dengan mendapatkan keahlian Musa Hassan.

Anwar Ibrahim tidak mahu Musa Hassan masuk PAS sebalikny mahu Musa Hassan masuk PKR. Pesanan Anwar Ibrahim kepada Saifuddin Nasution – Musa Hassan should be joining PKR and not PAS. Period.

Itu arahan terbaru yang dikeluarkan Anwar petang semalam. Jangan bertangguh lagi. Mendengar apa yang diperkatakan perwakilan UMNO pada ketika ini, Anwar merasakan wujud keperluan Musa Hassan dibawa ke dalam mainstream politik.

PKR perlu segera berebut Musa Hassan daripada PAS. Jika tidak, imej PKR tidak akan pulih kerana ramai di kalangan bekas-bekas pegawai kerajaan menyertai PAS tetapi tidak PKR. PKR kini memerlukan seorang ‘public figure’ bagi menyelamatkan imejnya yang kian tercemar dengan pelbagai isu yang boleh menjatuhkan maruah parti.

Anwar Ibrahim mungkin tidak sedar bahawa imejnya sangat kotor dan tidak elok. Inilah sebabnya kebanyakan bekas penjawat awam tidak selesa bersama PKR. Kelemahan ini memang Anwar Ibrahim perlu perbaiki.

Soalnya, berjayakah Saifuddin membawa masuk Musa Hassan ke dalam PKR? Yang pastinya, Musa Hassan kenal Anwar Ibrahim dari luar dan dalam. 
Share this article :
 

+ comments + 6 comments

Anonymous
November 30, 2012 at 5:22 PM

Tapi dia dah tarik samannya terhadap Anwar,dia juga menjalankan sisatan sodomi satu secara kucar kacir sehingga rakya sukar menerima hasil sisatan tersebut dan menuduh ianya satu konspirasi Mahahtir,dia juga menghalang org nya melayan dakwaan Saiful mengenai sodomi 2,sehingga Saiful terkial-kial menunggu bantuan dari mereka di sebuah hotel umpama menunggu buat tak jatuh,kelewatan itu juga menjadi bukti yg di simpan oleh Saiful dalam anunya sudah tidak fresh lagi.Saiful terpaksa bertindak membuat lapuran sendiri dan menjadikan siasatan terpaksa di lakukan juga akhirnya.Dia juga menasihatkan Najib supaya tidak mempercayaai Saiful pada awalnya.Ini setakat yg aku tahu dan aku rasa seolah-olah ada sesuatu yg tak kena.

November 30, 2012 at 9:47 PM

Dulu anwar maki musa , panggil musa ANJING KERAJAAN dan macam macam lagi. Tapi sekarang nak jilat jubur tahik musa.. Tak kan Musa dah lupa bagaimana puak pembangkang buat pada dia. Takkan Musa bolih dirasuah pulak!!!!!

November 30, 2012 at 11:04 PM

Kita tunggu apa yang berlaku seterusnya...

Selepas Musa Hassan bersara daripada PDRM, tiada seorangpun wakil kerajaan yang menjemput mahupun membawa Musa Hassan ke dalam mana-mana organisasi berasaskan kemahiran dan pengalaman yang beliau miliki. Sebaliknya, hanya Anwar Ibrahim dan PKR yang pernah offer Musa Hassan.

Tapi, nasib baiklah Musa Hassan tidak menerima pelawaan Anwar Ibrahim sebab beliau tahun siapa sebenarnya Anwar Ibrahim itu.

Persoalan sekarang, kenapa sehingga hari ini TIADA seorangpun wakil kerajaan menjemput Musa Hassan ke dalam jabatan kerajaan mahupun UMNO? Seperti yang kita ketahui Musa Hassan bukan ahli UMNO dan boleh dikatakan tidak mempunyai parti politik.

Melihat kepada perkembangan terkini PDRM, kes BERSIH 3.0 sehingga kini tiada sebarang tindakana? Apakah perhimpunan haram BERSIH 2.0 dan BERSIH 3.0 ini dihalalkan?

Jika di zaman Musa Hassan menjadi Ketua Polis Negara, sebarang kejadian yang memudaratkan negara akan ditangani segera dan terus didakwa ke mahkamah. Tetapi, kini S. Ambiga yang secara terang menjadi Pengerusi Penganjur BERSIH 2.0 dan BERSIH 3.0 langsung TIDAK diambil tindakan malah bermaharajalela sehingga dikatakan akan bertanding dalam PRU-13 atas tiket PKR.

Kepada mereka yang bertanggungjawab supaya segera ambil tindakan segera supaya Musa Hassan tidak akan terlepas ke pihak Pakatan Pembangkang.

Anonymous
November 30, 2012 at 11:43 PM

jangan percaya kepada maki hamun ini,ianya lakonan mudah.saya lebih percaya hubungan Anwar dgn MH sudah terjalin lama,sebagai bekas KPN,menjaga intergriti paling utama tapi menagapa MH menarik balik samannya terhadap Anwar?.

Anonymous
December 5, 2012 at 10:29 PM

Hanya mereka yg berotak lembu saja yang percaya dengan cerita mengarut ni

Anonymous
December 15, 2012 at 1:20 AM

Cerita tanpa bukti............rekaan admin semata-mata.....fitnah laknatullah.

siapa percaya otak keldai

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger