AGENDA PAS HANYA UNTUK MUSNAHKAN UMNODewan Ulama PAS dalam Muktamar PAS Ke-58 yang sedang berlangsung ini menganggap usaha menggulingkan BN dalam Pilihan Raya Umum Ke-13 lebih besar berbanding isu kebebasan beragama di kalangan orang Melayu yang dibangkitkan oleh seorang pemimpin PKR.

Lihatlah, bagaimana PAS kini tidak lagi mementingkan perjuangan Islam sebaliknya lebih kepada mahu mendapatkan kuasa politik. Lebih malang lagi, perjuangan politiknya itu bukan bersama dengan sesama Islam sebaliknya bersama dengan golongan kafir yang secara terang memerangi Islam (anti-Islam).

Jika rakyat Malaysia dan umat Islam di Malaysia menganggap ucapan Nurul Izzah sangat merbahaya kerana menyokong memurtadkan orang Melayu, tetapi bagi PAS yang meletakkan nama Islam atas nama partinya tidak mahu membincangkan isu ini. Alasannya, isu itu terlalu kecil untuk dibincangkan.

Begitu mudah PAS melabelkan isu Nurul Izzah itu sebagai kecil dan tidak penting sehingga langsung tidak mahu membincangkannya. Manakala, Sultan Selangor dan Sultan Pahang menganggap isu Nurul Izzah ini perlu diselesaikan supaya tidak merebak dan boleh memudaratkan orang Melayu di Malaysia.

Apakah Dewan Ulama PAS pun dikawal Anwar Ibrahim atau kumpulan Anwarisme yang diketahui berada dalam kelompok PAS? Jika ini benar-benar berlaku ternyata PAS dan Dewan Ulama PAS juga kini sudah tidak lagi relevan ke atas perjuangan umat Islam dan orang Melayu di Malaysia. Selain diperalatkan DAP, PAS juga kini menjadi kuda tunggangan Anwar Ibrahim dan PKR dalam survival politik Malaysia.
Share this article :
 

+ comments + 4 comments

Anonymous
November 15, 2012 at 11:09 PM

Muhd Nasir Mesir Said:

Tenyata sebenar nya perjuangan Pas hanyalah berdasarkan DENGKI DAN SAKIT HATI , Perjuangan Pas sebenar ZERO dah sudah hilang hala tuju..Maka sesungguhnya rugi lah Agama bangsa dan tanahair !!

Anonymous
November 16, 2012 at 6:59 AM

PAS dah sesat....parti yg dia nak tumbangkan ialah parti BN yg didominasi oleh org melayu dan islam.

Dalam pakatan rakyat, siapa yg mendominasi? DAP dan PKR.

PAS jadi pak turut. Jadi balaci mereka...

Melayu dan islam akan hancur jika pakatan menang..nauzubillah...Allah selamatkan malaysia

Anonymous
November 16, 2012 at 1:27 PM

Hakikatnya PAS memusnahkan diri mereka sendiri...dan PAS hanya merugikan diri mereka sendiri.

ABU = Allah Berserta UMNO.

Anonymous
November 16, 2012 at 1:31 PM

Benar...Tiada yg BENAR melainkan yg BENAR!!!


-Kebenaran-

Post a Comment

 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. Wira Kenyalang™ - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger